Megvan a Csapat EB küldöttség összeállítása

Márton Anita, Baji Balázs és Kővágó Zoltán is indul a Tel Avivban

A szakmai programban meghirdetettnek megfelelően az Atlétikai Magyar Bajnokság után kihirdetjük a június 24-25-én, Tel Avivban  megrendezendő Csapat Európa-bajnokság  2. Ligában  szereplő magyar küldöttség összetételét.

A versenyen 12 ország atlétái vesznek részt: Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia. - A csoport első két helyezettje feljut a Csapat EB 1. Ligába. Az előzetes esélylatolgatások alapján ehhez valószínűleg az onnan legutóbb kiesett Litvánia és Lettország mellett Szerbiával és Horvátországgal kell leginkább megküzdenünk.

A magyar válogatottat világklasszisaink közül Márton Anita, Baji Balázs és Kővágó Zoltán is erősíti. A válogatásnál csak néhány atléta kapott felmentést. Pars Krisztián megpróbálja megint „összerakni magát” a VB-re, helyette a junior világ- és Európa-bajnok – és immár magyar bajnok – Halász Bence indul. Kozák Luca kisebb sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az OB-t, őt és a Junior EB-re 100 m gátra készülő Sorok Klaudiát nem vettük figyelembe a női 4x100m váltónál. Sipos János sajnos megsérült, így ő sajnos nem erősítheti férfi sprintváltónkat. Továbbá tartjuk magunkat ahhoz, hogy ifjúsági atlétát – a párhuzamosan zajló korosztályos OB-ra tekintettel – nem válogatunk be. Ez jelen esetben pl. a női 400m gátat érinti.

Utazás június 22-én csütörtökön, az ezzel kapcsolatos részletekről az érintetteket a MASZ közvetlenül értesíti.  Bármilyen esetleges akadályoztatást kérek azonnal jelezni a szakági referenseknek, Daka Tímea általános szakreferensnek vagy nekem! 

A magyar csapat összetétele a mellékletben olvasható.  2017. június 12.  Spiriev Attila sportigazgató

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.