Sajtóközlemény a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságról

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Eb-szintek és korosztályos magyar csúcsok a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon

Budapest, 2021. február 22.

Két nap alatt, 28 versenyszámban, összesen 312 versenyző állt rajthoz a 2021. február 20-21-én megrendezett Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon. Több számban is Eb-szintek és korosztályos magyar csúcsok dőltek meg, ami a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság felé vezető út mentén megerősödött szakmai munkát és sportági összefogást is dicséri.

Jó formában érkeztek a magyar atléták az idei fedettpályás szezon legrangosabb hazai eseményére, az országos bajnokságra. A budapesti BOK Csarnokban, nem mindennapi „közönség” előtt, a falakon a sportág olimpiai bajnokait és fedettpályás világbajnokát felvonultató arcképcsarnok mellett zajlott a kétnapos megmérettetés. Sokak számára ez volt az utolsó verseny a március 4-7. között soron következő toruńi fedettpályás Európa-bajnokság előtt.

„Nagy öröm számunkra, hogy bár zárt kapuk és szigorított intézkedések mellett, de megrendezhettük az idei országos bajnokságot is. A rajthoz állt versenyzők számát és az eredményeket látva úgy vélem, jó úton halad a sportág abba az irányba, hogy a budapesti 2023-as világbajnokság egyre több kiválóságunk számára fontos és elérhető állomása legyen sportolói pályafutásuknak.” – mondta el Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, hozzátéve: ebben a pandémia által nehezített időszakban is igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a szövetség megfelelő körülményeket teremtsen a felkészülésre és a versenyzésre a sportolók számára.

Deutsch Péter, az 2023-as Atlétikai Világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a tavaly elindított Kiemelt Atlétikai Program vezetője szerint az OB-n látott kiváló eredmények hátterében már az a pár hónapja elindult munka is megmutatkozni látszik, ami a szövetség eddigi szakmai munkájára alapozva a Kiemelt Atlétikai Program keretében most új erőre kapott. „A budapesti világbajnokság kapcsán elindított program, a szövetség és a klubok összefogásával, az előttünk álló éveket olyan tudatos szakmai munkával hivatott megtölteni, melynek eredményeképp szeretnénk minél nagyobb létszámú és minél sikeresebb magyar csapatot kiállítani majd 2023-ban, a világ egyik legnagyobb sporteseményén” - tette hozzá Deutsch Péter

Kámán Bálint, a szövetség sportszakmai igazgatója a bajnokság eredményeit értékelve elmondta: „Az egész fedettpályás szezon során örömteli nézni a tettrekészséget mind az atléták, mind az edzők részéről. A Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság, a jobbnál jobb eredmények eddigi csúcspontját jelentették a felnőtt atléták számára. Több versenyszámban is rég nem látott eredményeknek örülhettünk. Tovább fokozta örömünket, hogy sok esetben nem csak a bajnoki címhez, de a dobogóhoz, vagy akár a helyezésekhez is ilyen eredmények kellettek. A remek versenyeknek köszönhetően, a potenciális meghívásokkal együtt, akár a 20 főt is meghaladhatja a magyar csapat létszáma a Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokságon Toruńban, amire az utóbbi 10 évben nem volt példa.”

A járványhelyzet alakulása miatt továbbra is zárt kapuk mellett zajlott a küzdelem, de a MASZ online felületeit követve ezúttal sem maradhattak le semmiről a sportág rajongói: élő YouTube közvetítés és folyamatosan frissülő hírfolyam várta a szurkolókat az Atlétikai szövetség facebook oldalán.

- - - - - - - - - - - - -

A 2021. évi 46. Fedettpályás Atlétikai Országos Bajnokság hivatalos végeredményei a kapcsolódó linkek között találhatók.

Az élő közvetítés és a verseny videói itt nézhetők vissza:

A versenynapok szakmai összefoglalóját itt olvashatják:

2021. február 20.

2021. február 21.

Kapcsolat:

press@atletika.hu

Közösségi oldalaink:

© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.