Hírek külföldről

Hivatalos a szapporói helyszín és az időpontok

A NOB hírlevele szerint a japán szervezőkkel és a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (WA) egyetértésben az a döntés született, hogy a maratonfutó és gyalogló versenyek központja a 7,8 hektáros területen fekvő Odori Park lesz.

A maraton útvonalának egyelőre az első felét véglegesítették olyan pályán, melyen később félmaratoni viadalokat rendeznek majd.

26. EAA Mezei Futó Európa-bajnokság - Portugália (Videó)

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége által elfogadott csapatunk – köztük az év ifjúsági leány és junior férfi atlétája – indul december 8-án, vasárnap, Lisszabonban a Mezei Futó Európa bajnokságon.

U20 női:
Varga Gréta (Sportolj Velünk Sportegyesület, Tóthné Stupián Anikó)

U20 férfi:
Palkovits István (Kecskeméti ARC, Németh Gyula)
Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont, Szőke Gergő)

Csapatvezető: 
Tóthné Stupián Anikó

Sok sikert kívánunk!

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnök bízik a felelős döntésben és a 2023-as budapesti alétikai világbajnokságban

Sebastian Coe, egykori legendás középtávfutó olimpiai bajnok, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics, WA) elnöke hivatalos levelet írt a 2023-as budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban a Magyar Atlétikai Szövetségnek és a Magyar Kormánynak.

A levélben Sebastian Coe arra kéri a világbajnokság rendezéséről szóló nemzetközi szerződést aláíró magyar feleket, hogy november végéig jelezzék egyértelműen, Budapest városvezetése támogatja-e az atlétikai világbajnokság megrendezését és az atlétikai központ felépítését.

Kipchoge és Muhammad lettek év atlétái

A férfiaknál a kenyai Eliud Kipchogét, a nőknél pedig az amerikai Dalilah Muhammadot választották az év legjobbjának a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél 

Kipchoge október elején Bécsben 1:59:40 óra alatt futotta le a maratont, ami ugyan világcsúcsként nem hitelesíthető, ám a két óra áttörése a „laboratóriumi körülmények” ellenére is történelmi tett.

Új időpontban a 2023-as atlétikai világbajnokság

A szervezet szeptember 23-i közleménye szerint az eredeti, 2023. augusztus 26. és szeptember 3. közötti időpontot augusztus 19-27-re módosították.

A szövetség tanácsa arról is döntött, hogy az újonnan induló, egynapos viadalokat tömörítő sorozatban, az úgynevezett Kontinentális Körben (Continental Tour) helyet kap a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj is, amely július 7-én a hetedik állomás lesz.

Forrás: MTI

Ekler Luca újabb ezüstérmet szerzett a világbajnokságon (Videó)

Ekler Luca harmadik érmét is megszerezte a Dubajban zajló paraatlétikai világbajnokságon. A TFSE versenyzője a távolugrás aranyérme és a 100 méteres síkfutásban szerzett ezüstje után 200 méteren (T38) is második helyen ért célba, fantasztikus hajrával. A számot a brit Hahn nyerte 25.92-es világcsúccsal.

Videó a Facebookon.

Az év női atlétája-díjra is öten maradtak versenyben

Október elejétől 11 sportolóra lehetett voksolni, most pedig a november 4-én zárult szavazás legjobbjainak a nevét tették közzé. A férfi és női győztest november 23-án, a Monacóban sorra kerülő gálán hirdetik ki.

Ekler Luca ezüstérmes a paraatlétikai világbajnokságon (Videó)

A brit Hahn 12.38-as világcsúccsal nyerte a női 100 méteres síkfutást a T38-as kategóriában a Dubajban zajló paraatlétikai világbajnokságon. A második helyen a TFSE sportolója, Ekler Luca (12.89) ért célba, aki a távolugrásban szerezett aranyérme után pillanatnyilag a legeredményesebb magyar parasportoló a világbajnokságon, három érmünkből kettő a nevéhez fűződik.

Videó a Facebookon.

Kompakt atlétikai Európa-bajnokság Párizsban

Az Európai Atlétikai Szövetség és a 2020-as párizsi atlétikai Európa-bajnokság szervezőbizottsága november második hetében tartotta csapatvezetői helyszínbejárását a francia fővárosban. Elmondásuk alapján a kontinensviadal kiemelt részét képezi a 2024-es Nyári Olimpiai Játékok felvezetésének. Emellett kiváló lehetőségnek ítélik meg a sportág népszerűsítésére és egy teljes generáció inspirálására. Hogy mindezt hogy tervezik elérni? Egyrészt az atléták verseny középpontjába helyezésével, másrészt a nézők új csoportjának bevonásával.

München rendezi a 2022-es multisport Európa-bajnokságot

Az esemény szervezői hírlevelükben arról tájékoztattak, hogy a helyszínről döntő bizottság egyhangúlag támogatta a német várost, amely három év múlva ünnepli a müncheni olimpia 50 éves évfordulóját.

A 2022. augusztus 11. és 21. közötti eseményen hat sportág – atlétika, kerékpár, golf, torna, evezés és triatlon – kontinensviadalát rendezik meg az Olimpiai Parkban és környékén.
A bizottság kijelölte a négy évvel későbbi, 2026-os multisport-esemény időpontját is, amelyet július 30. és augusztus 9. között rendeznek majd.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.