Hírek külföldről

A főszereplők mondták

Izgalmas küzdelemben döntötte el a két magyar kalapácsvető az U23 korcsoport idei Európa-bajnoki címét. A tétversenyek minden feszültségét és súlyát bemutató döntőben a végső sorrend az ötödik sorozatban alakul ki, amikor a ranglistavezető Halász Bence 73,30 méteres  dobással az élre állt az addig vezető Halász Bence  előtt/71,51 m. A két – eddigi korcsoportos világversenyeiken már rangos győzelmeket és helyezéseket elért – magyar atléta versenyzése bíztató az előttük álló felnőtt évekre tekintve.

Huszonegy érem, közte 11 arany az ORV-n

 „- Rendkívül barátságos, családias hangulatú versenyen vettünk részt Hodonínban – foglalta össze az ORV eseményeit a csapatvezető Kámán Bálint. -  Délelőtt kicsit borús idő, és szembeszél nehezítette a versenyzők, főként a sprinterek dolgát. Délutánra már ragyogó napsütésben fejeztük be a viadalt. A magyar csapat végig az élmezőnyben versenyzett.

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Coleman világrekordot futott 60 méteren

A korábbi rekord Maurice Greene nevéhez fűződik, aki 1998-ban, majd 2001-ben is 6.39-et futott. Coleman – akit sokan már Usain Bolt utódjának tartanak – már az előfutamban 6.47-es időt repesztett, ezt sikerült túlszárnyalni egytizeddel a döntőben, így megdöntve az eddig fennálló világcsúcsot.

Omar McLeod: „A gátfutás közben egy másik világban járok"

"A szenvedélyem a gátfutás – vagy bármilyen dolgok átugrása – iránt elég korán kezdődött. Kilenc vagy tíz éves lehettem, amikor akadályokat állítottam az útra és kihívtam az unokatestvéremet és a kisöcsémet egy versenyre. Azonban az igazi lelkesedésem a középiskolában kezdődött, amikor először ismerkedtem meg az igazi „gátakkal”. Elsőre nagyon technikásnak és kalandos kihívásnak találtam, pláne gyerekként".

Három atléta is jelölt a 2018-as Laureus Év Sportolója Díjra

A 34 esztendős Farah zsinórban harmadik világbajnoki címét nyerte a 10,000 méteres kategóriában a 2017-es londoni atlétikai-világbajnokságon, valamint 5000 méteren ezüstérmes lett.
Semenya harmadik világbajnoki címét szerezte 800 méteren, hat nappal azután, hogy bronzérmes lett 1500-on. Tőlük csak Felix volt sikeresebb, aki tagja volt a 4x100 és 400x400-as világbajnoki címet szerző váltónak, ezzel megszerezve 15. és 16. világbajnoki érmét, melyek közül 11 arany.Ráadásul Felix volt az egyetlen atléta aki két aranyéremmel távozott Londonból tavaly nyáron.

A történet az arc mögött... Johannes Vetter

„Természetesen nagyon boldog voltam, hogy világbajnoki címet ünnepelhettem. Az a sok érzelem, ami akkor kiszakadt belőlem az elégedettség és megkönnyebbülés együttese volt.

Gyorsan fogynak a jegyek az EB-re

Hét hónappal a rajt előtt már 125 ezer belépőt eladtak a berlini Olimpiai Stadionban sorra kerülő atlétikai Európa-bajnokságra. A szervezők hétfői közlése szerint korábban ennyivel az esemény megkezdése előttmég soha nem tartott itt a jegyértékesítés.

A roham miatt már csak a lelátó fenti részére kaphatók belépők. Az EB-t augusztus 7. és 12. között rendezik a német fővárosban. (MTI)

 

Moen és Knowles-Jones lettek december legjobb európai atlétái

Moen fölényesen nyerte a szavazást, melyet az Európai Atlétikai Szövetség Facebook és Twitter oldalán tartottak. A 26 esztendős atléta kimagasló eredményt ért el a Fukuoka-i maratonon február 3.-án, 2:05:48-as idejével Európa-csúcsot futott és első európai versenyzőként tudta áttörni a 2:06-os határt. A norvég hosszútávfutó az U23-as Európa-bajnok mezeifutó Jimmy Gressiert és a svájci 10 km csúcstartó Julien Wanderst előzte meg a szavazáson.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.