Hírek külföldről

Lelkes és elszánt magyar csapat utazik a Csapat Európa-bajnokságra

Június 19-én és 20-án kerül megrendezésre az egyik legkülönlegesebb atlétikaverseny, a Csapat Európa-bajnokság, amelynek harmadik vonalában (Second League) a magyar csapat is harcba szállhat a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában.

Baji Balázs harmadik lett Marseille-ben

Baji Balázs 13.69-es időt futott a Continental Tour Bronze sorozatának marseille-i versenyén 110 méteres gátfutásban, amivel a harmadik helyen zárta a viadalt.

„Hiába futottam ismét 13.69-et, mégis egy előrelépésnek tekintem a mai napot. Ez volt a harmadik versenyem rövid időn belül, így már nem voltam olyan friss, és mások voltak a körülmények a prágaihoz képest, a  mínusz 1-es szembeszél nem segítette a dolgom” – mondta az öt napon belül harmadik versenyét teljesítő, világbajnoki bronzérmes atlétánk.

Bartha-Kéri Bianka Prágában, Nguyen Anasztázia Turkuban győzött hétfőn

Két Continental Tour- versenyen összesen nyolc magyar atléta volt érdekelt a hétfői nap folyamán. Közülük hatan a Bronze sorozat prágai állomásán, ketten pedig Turkuban, a Gold sorozat finnországi viadalán.

A fókusz előbb Csehország fővárosán, Prágán volt, ahol Szilágyi Réka gerelyhajításban a 4. helyen zárt. A Magyar Nagydíjsorozat szombati, tatabányai versenyében győztes atléta ezúttal az első sorozatban 56.37 méterre hajította a gerelyt. Az első hely a hazaiak legendájáé, Barbora Spotákováé lett (60.21 méter).

Szögi István újabb remek futása, Sifan Hassan világcsúcsa Hengelóban

A Continental Tour Gold sorozatának vasárnapi versenyén Szögi István 10. lett Hengelóban. A hollandiai viadalon Sifan Hassan megdöntötte a női 10 000 méter világrekordját.

Szögi István élete harmadik legjobb 1500 méterét futotta szabadtéren Hengelóban. A magyar atléta 3:38.05-ös időeredményével a 10. pozícióban zárta a futamot.

Négy magyar győzelem és remek eredmények Somorján

Számos atlétánk révén két Continental Tour versenyen is érdekeltek voltunk szerda délután-este. Somorján a Silver sorozat, Göteborgban pedig a Bronze sorozat egyik állomását rendezték meg.

Rögtön egy nagyszerű sikerrel kezdődött a szerdai viadal a Duna másik partján: A 110 méteres gátfutás U20-as versenyszámában Nagy Richárd 13.85-ös egyéni csúccsal győzni tudott. A 19 éves tehetség két tizedet tudott faragni eddigi PB-jéből.

Tallinn az idei U23-as Európa-bajnokság új helyszíne

Az Európai Atlétikai-szövetség kevesebb, mint egy hét alatt megtalálta a visszalépő Bergen helyettesét a 2021-es U23-as Európa-bajnokság megrendezésére.

Pénteken kiderült, hogy a norvég kormány nem ad engedélyt az országban érvényben lévő karanténszabályok alóli felmentésre a kontinensről érkező atléták számára, ezért Bergen lemondta a korosztályos Eb rendezését.

Szilágyi Réka és Bartha-Kéri Bianka is dobogós Andújarban

Három magyar atléta is ott lehetett a spanyolországi Andújarban megrendezett Continental Tour Bronze sorozatának szombati versenyén.

Szilágyi Réka nagyon stabil, kiegyensúlyozott sorozatot produkált gerelyhajításban. Mind az öt érvényes kísérlete 56 és 59 méter között volt, a legnagyobb dobása 58.63 méter volt, amit elsőre ért el, és ezzel a 2. helyen végzett.

Bergen mégsem tudja vállalni a nyári U23-as Európa-bajnokság megrendezését

A norvég szervezők arról tájékoztatták az Európai Atlétikai Szövetséget, hogy a helyi hatóságokkal való egyeztetések során nem sikerült megállapodniuk a helyi karanténszabályok alóli esetleges felmentésről, így a július 8. és 11. közötti időpontra kiírt U23-as Európa-bajnokság megrendezését mégsem tudják vállalni.

Annak ellenére, hogy a norvég kormány a hét elején a szervezők javaslatait megvizsgálta, Bergen a jelenlegi helyzet bizonytalanságára való tekintettel lemondta a júliusi viadalt.

Szögi István és Koroknai Máté is egyéni csúcsot futott Ostravában

Négy magyar atléta is meghívást kapott a 60 éves múltra visszatekintő ostravai Golden Spike versenyre. A Continental Tour Gold sorozatának negyedik állomásán hideg, helyenként esős időjárás fogadta a világsztárokból álló mezőnyt.

Kemény kihívások a gyalogló Csapat EB-n Podebradyban

11 magyar atléta képviselte Magyarországot vasárnap a Gyalogló Csapat Európa-bajnokságon, amelynek a helyszíne a csehországi Podebrady volt.

Podebrady-ban 1929 óta szinte megszakítás nélkül rendeznek gyaloglóversenyeket, így a Gyalogló Világkupának, illetve Gyalogló Európa-kupának is több alkalommal otthont adott. Idén már a 89. alkalmat ünnepelhette az esemény és itt lesz a 2023-as és 2025-ös Gyalogló Csapat Európa-bajnokság is.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.