Hírek külföldről

A főszereplők mondták

Izgalmas küzdelemben döntötte el a két magyar kalapácsvető az U23 korcsoport idei Európa-bajnoki címét. A tétversenyek minden feszültségét és súlyát bemutató döntőben a végső sorrend az ötödik sorozatban alakul ki, amikor a ranglistavezető Halász Bence 73,30 méteres  dobással az élre állt az addig vezető Halász Bence  előtt/71,51 m. A két – eddigi korcsoportos világversenyeiken már rangos győzelmeket és helyezéseket elért – magyar atléta versenyzése bíztató az előttük álló felnőtt évekre tekintve.

Huszonegy érem, közte 11 arany az ORV-n

 „- Rendkívül barátságos, családias hangulatú versenyen vettünk részt Hodonínban – foglalta össze az ORV eseményeit a csapatvezető Kámán Bálint. -  Délelőtt kicsit borús idő, és szembeszél nehezítette a versenyzők, főként a sprinterek dolgát. Délutánra már ragyogó napsütésben fejeztük be a viadalt. A magyar csapat végig az élmezőnyben versenyzett.

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Hasznosítható tapasztalatok az Európai Dobó Konferencián

Az Európai Atlétikai Szövetség 2017. évi Coaching Summit sorozatának részeként, nemzetközileg elismert szakemberek részvételével tartottak november 10-12. között Európai Dobó Konferenciát  az angliai Loughborough-ban.

Dr.Baji Balázs a NOB lausanne-i versenyzői fórumán

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Lausanne-ban tartotta 8. versenyzői fórumát, melyen három magyar sportoló vett részt: Gyurta Dániel  úszó a NOB, dr.Baji Balázs  atléta az Európai Olimpiai Bizottság, Hegyi Dóra  aerobikversenyző pedig a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) Sportolói Bizottságának tagja, az aerobik-szakág képviselőjeként.

A következő négy évben is a legmagasabb szinten

További négy évre az IAAF ITO panel/a vezető versenybírói kar  tagja a már sok jelentős nemzetközi feladatot ellátó magyar szakember, dr.Horváth J.Krisztina. A világversenyek futószámaiban felelős beosztásban közreműködő, eddigi tevékenységével elismerést szerzett versenybírót kérdezte a honlap az újabb periódust megelőző vizsgáról, az elmúlt időszak emlékezetes feladatairól.

Jelentős súlyú IAAF világranglista 2018-tól

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség pénteki bejelentése értelmében a sportág vezető testülete a jövőre bevezetésre kerülő IAAF világranglista  rendszerét a magyarországi székhelyű ELITE Kft. céggel együttműködve dolgozza ki.

Dr.Baji Balázs az alelnöke az Európai Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának!

A kontinens 39 nemzeti olimpiai bizottságának delegációja Monte Carlóban, az Európai Olimpiai Bizottság  kilencedik sportolói fórumán, egyúttal

Az Év atlétái Európában: Johannes Vetter és Ekaterini Stefanidi

Szombaton este Vilniusban a gerelyhajítás világbajnoka, a német Johannes Vetter  és a rúdugrás világbajnoka, a görög Ekaterini Stefanidi  kapta a 2017. Legjobb Európai férfi és női atlétája díjat.

A Golden Tracks Award  gálán, amelyen német férfi- és görög atléta (akik közül se férfi. se női díjazott eddig nem volt)  először vehette át a rangos díjat, jelen volt az Európai Atlétikai Szövetség elnöke Svein Arne Hansen  és az IAAF elnöke, Sebastian Coe  is.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.