Hírek külföldről

Megvan az olimpia új időpontja

Az olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg, de a koronavírus terjedése, a járvány világméretűvé válása miatt az eredeti időpontban nem kerülhet rá sor. Az esemény elnevezése – a halasztás ellenére – továbbra is Tokió 2020 lesz.  

Messzire szállt a gerelye

Immár 61.29 métert tud 600 grammos gerellyel, de tud kereket is cserélni. Szilágyi Réka kapcsán természetesen ezen a honlapon az elsőnek van sokkal nagyobb jelentősége, amellyel megnyerte márciusban a magyar téli dobó országos bajnokságot Szombathelyen – még a járvány Európában való markáns megjelenése előtt. Aztán hamar kiderült, hogy a koronavírus átírja az összes sportág versenynaptárát, így az atlétikáét is: először az előző hétvégére kiírt dobó Európa-kupa került ki a programból, most pedig már az idei legfőbb verseny, az olimpia is.

Újra van 2:35-ös női maratonistánk!

Az interneten bőven van nyoma, hogy a 33 éves Gyurkó Fanni 13 évig tájfutó volt, ebbéli minőségében nem kevesebb, mint kilenc világbajnokságon vett részt 2007 és 2017 között. Azóta azonban átállt a hosszútávfutásra, a maratoni lett a fő specialitása, 2017-ben 2:39:48-at futott, vagyis hamar áttörte a két óra 40 perces határt, 2018-ban 2:42:29, 2019-ben már 2:38:47 volt a legjobbja. Idén pedig nemrég Sevillában 2:35:57-et futott, vagyis óriási egyéni csúcsot, olyan időt, amelynél jobbat majdnem négy éve futott legutóbb magyar hölgy.

Visszatért a 400 méter világcsúcstartója

Több mint két év után tért vissza a pályára súlyos térdsérülése után a 400 méter olimpiai bajnoki címvédője, Wayde van Niekerk.

Fedettpályás világcsúcsot döntött a venezuelai hármasugró (VIDEÓ)

A venezuelai Yulimar Rojas 15.43 méterrel új fedettpályás világcsúcsot állított fel női hármasugrásban, pénteken, a madridi versenyen.

Világcsúcs női félmaratonon

Az etióp Ababel Yeshaneh megdöntötte a női félmaratoni futás világcsúcsát: 1:04:31 órás eredménnyel nyerte a Rász el-Haimában rendezett utcai viadalt.

A második helyen a maratoni táv rekordere, a kenyai Brigid Kosgei végzett 1:04:49-cel, ami ugyancsak jobb a szintén kenyai Joyciline Jepkosgei 2017-ben, Valenciában elért 1:04:51-gyes eddigi rekordjánál.

A rúdugrás új világcsúcsa 6.18 méter (Videó)

Egy héttel előző rekordja után Armand Duplantis 6.18 méterrel újabb világcsúcsot ért el férfi rúdugrásban a glasgow-i fedettpályás atlétikai viadalon. 

A világbajnoki ezüstérmes svéd versenyző egy centivel javította meg saját rekordját, melyet a lengyelországi Torunban állított fel múlt szombaton.

A 6.20 is benne lehet

A mindössze 20 éves svéd atléta második kísérletével abszolválta a magasságot, megdöntve ezzel Renaud Lavillenie 2014-ben felállított eredményét.

Duplantis már a korábbi, düsseldorfi viadalon is megpróbálta megdönteni a világrekordot, de akkor még picivel elmaradt. Torunban zavartalanul próbálkozhatott, hiszen a vetélytársai már 5.52 méternél kiestek. 

A „Mondo” becenévre hallgató újdonsült világcsúcstartó így nyilatkozott a sikerről.

A rúdugrás új világcsúcsa: 6.17 méter (Videó)

A mindössze 20 éves, svéd Armand Duplantis megdöntötte a rúdugrás világrekordját, miután átjutott a 6.17 méteres magasság felett a toruni, nemzetközi atlétikai versenyen. Ezzel egy centimért javított a francia Renaud Lavillenie – ugyancsak fedett pályán – 2014-ben felállított csúcsán.

A világbajnoki ezüstérmes svéd versenyző második kísérletére vitte át a 6.17 métert.

Wagner-Gyürkés Viktória egyéni csúccsal futott fel a dobogóra Ostravában

Szerdán délután a Csehországban rendezett fedettpályás versenyen Sorok Klaudiának, Szabó Barbarának, Szabó Lászlónak, Vindics Balázsnak, illetve Wagner-Gyürkés Viktóriának szurkolhattunk.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.