Hírek külföldről

Gyurátz Réka is az Európa válogatottban

A magyar atlétika első világbajnoka, Márton Anita, valamint a 20-szoros országos bajnok, Wagner-Gyürkés Viktória után újabb magyar atlétával bővült a szeptemberi Európa vs. USA találkozó rajtlistája, ugyanis meghívást kapott az "öreg kontinens" válogatottjába az Európa-bajnoki 9., 4-szeres magyar bajnok kalapácsvetőnk, Gyurátz Réka is.

Versenyzőnknek és edzőinek szívből gratulálunk!

foto: MTI

Márton Anita és Wagner-Gyürkés Viktória az Európa válogatottban

Hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezik a "sportok királynője", hiszen az 1960-as évek egyes nemzetközi versenyeinek hagyományait felelevenítve és újragondolva szeptember 9-10-én Fehéroroszország fővárosában, Minszkben kerül megrendezésre az Európa vs. USA viadal. Ez lesz az első igazi szabadtéri találkozó a két kontinens és a sportág történetében.  A minszki Dinamo Stadionban, az idei II.

Kerekes Dóra kínai elsősége

Chengdu ad otthont a rendvédelmi szervek világbajnokságának. A kínai találkozón a magyar atlétikai csapatban ketten szerepeltek: a szombathelyi Móricz Bálint (400 m) és Kerekes Dóra, a nyíregyháziak diszkoszvetője. Az idei országos bajnokság ezüstérmese megnyerte a nemzetközi viadalt.

 

 

 

Kilencedik hely Sandnesben

A végletekig kiélezett csatákat, óriási versenyt hozott a Norvégiában zajló Csapat Európa-bajnokság 1. Ligájának zárónapja.

Harcban a bennmaradásért

A Csapat Európa-bajnokság 1. Ligájának szombati programja a női rúdugrással kezdődött volna, ám a viszontagságos és kiszámíthatatlan időjárási körülmények okán a számot a zárónapra halasztották, érdekesség, hogy a verseny fedett pályán kerül majd lebonyolításra. Így 7-szeres magyar bajnokunk, Siskó Zsófia vasárnap lép majd pályára. Első versenyzőnk a mai napon a tavalyi berlini kontinensviadal 9. helyezettje, a nemrégiben olimpiai szintet és óriási egyéni csúcsot elérő kalapácsvető, Gyurátz Réka volt.

Első helyen Sandnesben

Norvégiában pénteken délután kezdetét vette a Csapat Európa-bajnokság 1. Ligája.

Holnap kezdődik a Csapat Eb

Augusztus 9. és 11. között egy norvég kisváros, Sandnes ad otthont a Csapat Európa-bajnokság 1. ligájának. Válogatottunk már a helyszínen, ahonnan Kámán Bálint sportszakmai igazgató, a csapat vezetője jelentkezett:

Újabb értékes helyezések Bakuban

Atlétáink pénteken is sikeresen szerepeltek az EYOF-on: a debreceniek fiatalja, Hodossy-Takács Sámuel 2.03 m-rel az  5. helyen végzett magasugrásban, az Illovszky Dominik - Pap Márk - Farkas Bence - Molnár Attila összetételű svédváltó döntőbe jutott 1:56.78-cal. A békéscsabai Zahorán Petra pedig 10. lett gyaloglásban 25:15.36-tal.

Svédváltónk a döntőben 5. lett (Pap Márk helyett Bánóczy Árpád futott a fináléban).

 

Éremeső az EYOF-on

Újabb magyar sikerek Bakuban, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon: Molnár Attila bronzérmes lett 400 méteren. Az SVSE atlétája kiváló futással, 48.09-es idővel a hetes pályáról kaparintotta meg a harmadik helyet. A budafokiak korosztályos fedettpályás országos csúcstartója, Kőszegi Mira 24.15-tel ezüstérmet nyert 200 m-en. A szintén SVSE-s Varga Gréta nagyszerű versenyzéssel, 6:46.95-ös idővel a második helyen ért célba a 2000 m akadály fináléjában, így ő is ezüstéremmel gazdagodott.

Kiváló folytatás Bakuban

Tegnap Pap Márk máris megszerezte válogatottunk első érmét az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Szerdán atlétáink tovább folytatták a remek szereplést. A dombóváriak ifjúsági olimpikonja, Farkas Bence 200 méteren futamgyőztesként lett döntős, ideje 21.40. Korosztályos fedettpályás országos csúcstartónk, Kőszegi Mira ugyanezen a távon a hölgyeknél hasonló bravúrt vitt véghez: ő is döntőbe jutott, őt sem előzte meg senki, az ideje 24.29.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.