Hírek külföldről

Döntős ugrások távolban - rekord 400 gáton

A félidejéhez érkezett U20 Világbajnokság csütörtök délelőtti programjában három selejtezőben voltunk érdekel

Mikor szurkolhatunk atlétáinkért a fedettpályás vb-n?

A vb összdíjazása 2,464 millió dollár lesz, az aranyérmesek 40 ezer, a második helyezettek 20 ezer, a harmadikok 10 ezer dollárt kapnak. Csütörtök az egyetlen nap, amikor biztosan nem láthatunk magyar atlétát, a legsűrűbbnek a péntek ígérkezik.

A főszereplők mondták

Izgalmas küzdelemben döntötte el a két magyar kalapácsvető az U23 korcsoport idei Európa-bajnoki címét. A tétversenyek minden feszültségét és súlyát bemutató döntőben a végső sorrend az ötödik sorozatban alakul ki, amikor a ranglistavezető Halász Bence 73,30 méteres  dobással az élre állt az addig vezető Halász Bence  előtt/71,51 m. A két – eddigi korcsoportos világversenyeiken már rangos győzelmeket és helyezéseket elért – magyar atléta versenyzése bíztató az előttük álló felnőtt évekre tekintve.

Huszonegy érem, közte 11 arany az ORV-n

 „- Rendkívül barátságos, családias hangulatú versenyen vettünk részt Hodonínban – foglalta össze az ORV eseményeit a csapatvezető Kámán Bálint. -  Délelőtt kicsit borús idő, és szembeszél nehezítette a versenyzők, főként a sprinterek dolgát. Délutánra már ragyogó napsütésben fejeztük be a viadalt. A magyar csapat végig az élmezőnyben versenyzett.

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Jövőre Európa - Egyesült Államok viadal Minszkben

Különleges, a golfozók Ryder-kupájára hasonlító csapatversenyt rendez jövő szeptember 9-10-én a z Európai Atlétikai Szövetség (EA) Minszkben, ahol Európa és az Egyesült Államok  válogatottja küzd majd meg egymással.

A mezőny első felében

Borús, esős időben, nehéz, felázott terepen, került megrendezésre az idei

Ismertek a dohai VB nevezési szintjei

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség  Monaco-i Tanácsülésén elfogadta és véglegesítette a jövő évi világbajnokság kvalifikációs szintjeit.

Eliud Kipchoge és Caterine Ibargüen az év atlétája

A férfiaknál a maratonfutó kenyai Eliud Kipchoge, míg a nőknél a hármasugró kolumbiai Caterine Ibargüen  nyerte el az év atlétája c

Magyarország történelmi sportsikere; Budapesten rendezik a 2023-as atlétikai világbajnokságot

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) keddi, monacói tanácsülésén született döntése értelmében 2023-ban Budapest rendezi a világ egyik legnagyobb sporteseményének számító atlétikai világbajnokságot. A több, mint 120 éves múltra visszatekintő Magyar Atlétikai Szövetség ezzel első a világon az IAAF 214 tagszövetsége közül, ami két-két szabadtéri és fedettpályás kontinensviadalon kívül két fedettpályás világbajnokságot, majd 2023-ban a világ harmadik legnézettebb sporteseményét is megrendezheti.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.