Hírek külföldről

Mikor szurkolhatunk atlétáinkért a fedettpályás vb-n?

A vb összdíjazása 2,464 millió dollár lesz, az aranyérmesek 40 ezer, a második helyezettek 20 ezer, a harmadikok 10 ezer dollárt kapnak. Csütörtök az egyetlen nap, amikor biztosan nem láthatunk magyar atlétát, a legsűrűbbnek a péntek ígérkezik.

A főszereplők mondták

Izgalmas küzdelemben döntötte el a két magyar kalapácsvető az U23 korcsoport idei Európa-bajnoki címét. A tétversenyek minden feszültségét és súlyát bemutató döntőben a végső sorrend az ötödik sorozatban alakul ki, amikor a ranglistavezető Halász Bence 73,30 méteres  dobással az élre állt az addig vezető Halász Bence  előtt/71,51 m. A két – eddigi korcsoportos világversenyeiken már rangos győzelmeket és helyezéseket elért – magyar atléta versenyzése bíztató az előttük álló felnőtt évekre tekintve.

Huszonegy érem, közte 11 arany az ORV-n

 „- Rendkívül barátságos, családias hangulatú versenyen vettünk részt Hodonínban – foglalta össze az ORV eseményeit a csapatvezető Kámán Bálint. -  Délelőtt kicsit borús idő, és szembeszél nehezítette a versenyzők, főként a sprinterek dolgát. Délutánra már ragyogó napsütésben fejeztük be a viadalt. A magyar csapat végig az élmezőnyben versenyzett.

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Öt győzelem az U20 viadalon

A csehországi Vyskovban rendezték meg öt nemzet hagyományos U20 viadalát, amelyen a magyar válogatott öt egyéni győzelemmel és több dobogós teljesítménnyel a férfiaknál a harmadik, a nőknél a negyedik helyen végzett, Az összesített pontszámok alapján a csapat a harmadikként fejezte be a találkozót. Mindhárom összevetésben Lengyelország válogatottja nyert.

Nyolc dobogós hely Párizsban

 „- Véget ért a World Para Athletics Grand Prix Párizsban – jelentkezett a helyszínről Oroszi Zsuzsanna, a para válogatott szövetségi kapitánya, a MASZ elnökségi tagja. - A kilenc fős magyar csapat összesen 17 versenyszámban indult és nyolc érmet szerzett. Az első napon öt, a másodikon három éremmel lettünk gazdagabbak.

Bemutatták az első multisport Európa bajnokság érmeit.

Ötven nap múlva veszi kezdetét az első multisport Európa bajnokság – a kezdeményezés az

Carl Lewis és Mike Powell nyomában

Majdnem félméteres fölénnyel verte meg Rio olimpiai bajnokát a még tinédzser ku

Gyémánt Liga: nagy ugrás férfi távolban, +2,1w / videó

Rég nem látott nagy eredménnyel, 8.83 méterrel  nyerte a férfi távolugrást a kubai

Fiú csapatunk győzött, a lányok második helyen az U18 viadalon

A 36 versenyszámban megrendezett ifjúsági válogatott viadalon a fiúk győztek, a lányok második helyen végeztek, A szlovéniai Ptujban szombaton koradélután befejezett Csehország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia t alálkozón tizennyolc első helyet szereztek a magyar fiatalok.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.