Hírek külföldről

A főszereplők mondták

Izgalmas küzdelemben döntötte el a két magyar kalapácsvető az U23 korcsoport idei Európa-bajnoki címét. A tétversenyek minden feszültségét és súlyát bemutató döntőben a végső sorrend az ötödik sorozatban alakul ki, amikor a ranglistavezető Halász Bence 73,30 méteres  dobással az élre állt az addig vezető Halász Bence  előtt/71,51 m. A két – eddigi korcsoportos világversenyeiken már rangos győzelmeket és helyezéseket elért – magyar atléta versenyzése bíztató az előttük álló felnőtt évekre tekintve.

Huszonegy érem, közte 11 arany az ORV-n

 „- Rendkívül barátságos, családias hangulatú versenyen vettünk részt Hodonínban – foglalta össze az ORV eseményeit a csapatvezető Kámán Bálint. -  Délelőtt kicsit borús idő, és szembeszél nehezítette a versenyzők, főként a sprinterek dolgát. Délutánra már ragyogó napsütésben fejeztük be a viadalt. A magyar csapat végig az élmezőnyben versenyzett.

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Megkezdődtek az U20 EB versenyei

Napos, meleg időben kezdődtek meg az U23 EB versenyei Grossetóban. A csütörtök délelőtti programban tíz magyar atléta állt rajthoz, közülük négyen léptek tovább versenyszámukban.    Első kísérletével kvalifikált a kalapácsvetés/6kg döntőjébe Rába Dániel/71,92 m q.

Bydgoszczban országos csúcsnak is örülhettünk

A figyelemre méltó magyar teljesítmények között kiemelkedő eredménnyel nyerte a gerelyhajítás döntőjét Rivasz-Tóth Norbert  Bydgoszczban. U23-as csúcsjavításai után a korcsoport múlthéten megrendezett Európa bajnokságán 83,08 méteres  dobásával – a győzelem mellett - megjavította a versenyszám felnőtt országos csúcsát is!

Csütörtökön kezdődik az U20 EB

 „- A magyar csapat szerencsésen megérkezett a Rómától mintegy két és fél óra autóbusz útra fekvő az olasz kisvárosba, Grossetoba – jelentkezett a junior EB helyszínéről Lengyák György, a küldöttség szakmai vezetője.

Az U23 EB emlékezetes kalapácsvető döntőjéről

Eredményes napokra emlékezhet vissza az utánpótlás EB-n részt vett magyar csapat. Halász Bence  és Rivasz-Tóth Norbert  aranyérme mellett további dobogók és szép helyezések, jó versenyzések fűződnek a válogatottak teljesítményeihez.

Újabb helyezések az eredményes négy nap végén

A 2017. évi U23 EB záródélutánja is tartogatott izgalmakat a magyar küldöttség számára, mivel öt versenyszámban is érdekeltek voltunk. Már rögtön a program elején szereplő és változatos történéseket hozó 4x100 méteres előfutamokban pályára léptek atlétáink. A botelejtéssel, hibás rajttal, túlváltással tarkított versenyekben a magyar váltók megbízható futásokkal teljesítették a távot és mind a férfiak/40,04 mp – mind a nők/45,20 mp bejutottak a koraesti döntőbe.

A gyaloglók nyitották a zárónapot

Vasárnap délelőtt többnyire napos, húsz fok körüli időjárásban bonyolították le a U23 Európa bajnokság 20 km-es gyalogló  számait. A férfiak kezdték a programot, közöttük három magyar indulóval. A 28 elrajtolt atléta versenyében a legjobb helyezéssel az olimpiát is megjárt Venyercsán Bence  haladt át a célvonalon, aki 12. gyaloglóként 1;26:20 óra  alatt teljesítette a távot. Kovács Soma 1;33:50 -el  a 24. célba érkező volt. Bagdány Tomasz dq.

Sikeres szombat után

Szombaton délután négy magyar atléta állt rajthoz döntőben az U23 EB-n. Mind a négyen jó helyezést értek el, közülük is kiemelkedett az országos csúcsot jelentősen megjavító és Európa-bajnoki címet szerző 21 éves Rivasz-Tóth Norbert, aki 83,08 méteres dobásával a győzelem mellett a VB szintet is túlszárnyalta.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.