Hírek külföldről

Huszonegy érem, közte 11 arany az ORV-n

 „- Rendkívül barátságos, családias hangulatú versenyen vettünk részt Hodonínban – foglalta össze az ORV eseményeit a csapatvezető Kámán Bálint. -  Délelőtt kicsit borús idő, és szembeszél nehezítette a versenyzők, főként a sprinterek dolgát. Délutánra már ragyogó napsütésben fejeztük be a viadalt. A magyar csapat végig az élmezőnyben versenyzett.

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Rómában fellobbant az EYOF-láng, szerdán érkezik Győrbe!

Győr küldöttsége átvette a 14. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál  (EYOF) lángját az Európai Olimpiai Bizottságtól (EOC).  A hétfői, római ceremónián Karakas Hedvig, Pars Krisztián, Jakabos Zsuzsanna, Berki Krisztián és Görbicz Anita, az EYOF sportági nagykövetei közreműködésével Janez Kocijancic, az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) ügyvezető elnöke adta át a lángot Győr polgármesterének. Az eseményen részt vett Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is.

A női 20 km csapat hetedik Podebradyban

Vasárnap Podebrady volt a helyszíne a Gyalogló Európa Kupának, a szakág tradicionális versenyének. A cseh kisváros hangulatos parkja körül kialakított egy kilométeres, részben árnyas körben reggeltől késő délutánig követték egymást a versenyszámok. A magyar válogatott minden számban rajthoz állt, az ötből négyben csapat is elindult a színeinkben.

Bronzérem Sanghajban!

A Gyémánt Liga  idei második helyszínén, Sanghajban  színvonalas súlylökő versenyen szerezte meg a bronzérmet Márton Anita.  Kiemelkedő küzdőképességét ismét megcsillantva, a hatodik sorozatban érte el 18,69 méteres, harmadik helyet érő eredményét.

Az 50 km-es gyaloglás olimpiai- és világbajnoka

Kiemelkedő pályafutását megkoronázva, a nyitrai születésű Matej Tóth  2016-ban, a riói olimpián aranyérmet szerzett 50 km-es gyaloglásban.

Első helyek maratonfutásban

Salzburgban Szabó Tünde győzött/ 2:54:06 ó. – Triesztben Staicu Simona  ért célba elsőként a versenyen/ 2:57:38 ó.

Közel a kétórás álomhatárhoz

A kenyai Eliud Kipchoge, az eritreai Zersenay Tadese  és az etióp Lelisa Desisa  arra vállalkozott, hogy a monzai Forma-1-es pályán megpróbálja két órán belül lefutni a maratont. A kísérlet nem sikerült, de a különleges versenyre sokan figyeltek a világon. A kenyai Eliud Kipchoge  végül jobbat futott a szám jelenlegi világcsúcsánál, de az idejét nem hitelesítik világrekordként, hiszen az nem versenykörülmények között született.

Az ORV helyszínén a magyar csapat

  Pénteken a délutáni órákban a magyar ORV csapat már könnyű edzést is tartott Hodoninban.  „- Szerencsé

Márton Anita második a dohai Gyémánt Liga versenyen!

A Gyémánt Liga  sorozat idei első versenyén Márton Anita  a súlylökés második helyén végzett 18,99 méteres  eredménnyel. A Dohában megrendezett versenyen a békéscsabaiak olimpiai bronzérmesét az Egyesült Államok-beli riói bajnok Michelle Carter  előzte meg/19,32 m – harmadikként az olimpiai és VB nyolcadik fehérorosz Aliona Dubitskaya  végzett a dobogón/18,90 m.  Márton Anita a verseny során négyszer lökött 18 méter felett, legjobbját most is a „legendás” utolsó kísérletével érte el.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.