Hírek külföldről

Tokió 2020: bemutatták az olimpia és a paralimpia belépőit (Lapszemle)

A szervezők közlése szerint a tradicionális japán viselethez, a kimonóhoz szükséges szövetek készítésénél használt színséma – a kasane no irome – által inspirált kártyák a négy évszakot jelképező négy színben, vörösben, kékben, zöldben vagy lilában jutnak majd el a nézőkhöz. Mindegyik jegyen látható az adott sportág piktogramja, valamint a játékok logója.

A friss információ alapján eddig 4.48 millió belépő talált gazdára, a tokiói pályázatban 7.8 millió tikett értékesítésével számoltak a házigazdák.

Gyalogló edzőtábor Japánban

Három gyaloglónk vesz részt háromhetes edzőtáborban a Tokiótól alig 100 kilométerre található Ucunomijában, Tocsigi prefektúra fővárosában. Helebrandt Máté, aki immáron utólagos kizárás miatt a 2017-es londoni atlétikai világbajnokság ötödik helyezettje 50 kilométeres gyaloglásban, illetve további két riói olimpikonunk, Kovács Barbara és Récsei Rita. Pokroveszki József és Germán Tibor edzők kísérték el, és segítik a helyszínen atlétáikat, illetve dr. Urbán Ákos tanítványát.

Melegben messzebbre száll a gerely is

Három magyar atlétacsapat is edzőtáborozik most a világ különböző pontjain – a közös bennük nyilván az, hogy egyaránt melegebb éghajlaton. A megszokott helyükön, Dél-Afrikában izzadó kalapácsvetőkről már esett szó, most essék a gerelyhajítókról is, akik Cipruson, Nicosiában tartózkodnak december 8. és 20. között, ahol minden adva van a minőségi edzésekhez – tudtuk meg Török Krisztián dobószakági referenstől.

Dél-Afrikában edzőtáboroznak a Németh Pál Dobóakadémia sportolói

– Mikor utaztatok ki, meddig maradtok?

– December 1-jén keltünk útra és 18-án érünk haza.

 

– Hol található Potchefstroom?

– Budapest-Isztambul-Johannesburg útvonalon repültünk. Az edzőtábor helyszíne Johannesburgtól másfél órányira, dél-nyugatra fekszik az ország közepe felé.

 

– Milyen a szállás?

I run clean

A European Athletics legújabb hírleveléből kiderül, hogy nemcsak a potenciális kijutók számára ajánlott, hanem akár edzők, szülők, klubvezetők részére is. Vagy akár más sportágakat űzőknek.

Varga Gréta hetedik lett Lisszabonban (Videó)

A 2019-es év egyik honi ifjúsági atlétahölgye, Varga Gréta hatalmas hajrával 7. helyezett lett – 93 induló közül, kevesebb, mint 16 évesen a 20 éven aluliak mezőnyében, ezt külön kiemelte az angol nyelvű élő közvetítés során a riporter! Az SVSE versenyzője 14:34 perc alatt futotta le a 4225 méteres távot. A kecskeméti Palkovits István is az élmezőnyben ért célba a nap legelső versenyszámában, a 6225 métert futó U20-as férfiak versenyében, ahol 107-en indultak: a remek 15. pozícióban fejezte be a viadalt, az ideje 19:24 perc lett.

Hivatalos a szapporói helyszín és az időpontok

A NOB hírlevele szerint a japán szervezőkkel és a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (WA) egyetértésben az a döntés született, hogy a maratonfutó és gyalogló versenyek központja a 7,8 hektáros területen fekvő Odori Park lesz.

A maraton útvonalának egyelőre az első felét véglegesítették olyan pályán, melyen később félmaratoni viadalokat rendeznek majd.

26. EAA Mezei Futó Európa-bajnokság - Portugália (Videó)

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége által elfogadott csapatunk – köztük az év ifjúsági leány és junior férfi atlétája – indul december 8-án, vasárnap, Lisszabonban a Mezei Futó Európa bajnokságon.

U20 női:
Varga Gréta (Sportolj Velünk Sportegyesület, Tóthné Stupián Anikó)

U20 férfi:
Palkovits István (Kecskeméti ARC, Németh Gyula)
Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont, Szőke Gergő)

Csapatvezető: 
Tóthné Stupián Anikó

Sok sikert kívánunk!

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnök bízik a felelős döntésben és a 2023-as budapesti alétikai világbajnokságban

Sebastian Coe, egykori legendás középtávfutó olimpiai bajnok, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics, WA) elnöke hivatalos levelet írt a 2023-as budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban a Magyar Atlétikai Szövetségnek és a Magyar Kormánynak.

A levélben Sebastian Coe arra kéri a világbajnokság rendezéséről szóló nemzetközi szerződést aláíró magyar feleket, hogy november végéig jelezzék egyértelműen, Budapest városvezetése támogatja-e az atlétikai világbajnokság megrendezését és az atlétikai központ felépítését.

Kipchoge és Muhammad lettek év atlétái

A férfiaknál a kenyai Eliud Kipchogét, a nőknél pedig az amerikai Dalilah Muhammadot választották az év legjobbjának a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél 

Kipchoge október elején Bécsben 1:59:40 óra alatt futotta le a maratont, ami ugyan világcsúcsként nem hitelesíthető, ám a két óra áttörése a „laboratóriumi körülmények” ellenére is történelmi tett.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.