Hírek külföldről

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Idei legjobbjával győzött Márton Anita Birminghamben!

Az idei IAAF Word Indoor Tour  sorozat  befejező állomása Birmigham volt. Az öt fedettpályás versenyből három alkalommal rendeztek női súlylökést, melyeken az olimpiai bronzérmes Márton Anita  kiegyensúlyozott, jó szereplést nyújtott.

Jó hír Sassnitzból / Eredmények Budapestről

A 18. Nemzetközi Sassnitz-i súlylökőversenyen  újra találkozott egymással a fedett pályás Európa bajnok, olimpiai harmadik Márton Anita  és a világ- és Európa bajnok német Christina Schwanitz. A két kiváló atlétanő idei harmadik egymás elleni viadalán – megismételve Düsseldorf-i győzelmét – Márton Anita ismét az első helyen végzett. A békéscsabai súlylökőnő, - ahogy arról a versenyeit szervező Babinyecz József  informálta a honlapot – 18,38 méteres, idei második legjobb eredményével előzte meg német ellenfelét/18,08 m.

Berlinben győzelemmel folytatta Baji Balázs

 Öt századra megközelítve az általa tartott magyar csúcsot, Baji Balázs 7,60 mp/sb  eredménnyel biztosan győzött 60 gáton, a Berlinben  megrendezett ISTAF fedett pályás versenyen.

Baji Balázs harmadik Párizsban

Az Állatorvostudományi Egyetemen, a hét elején sikeresen abszolvált államvizsgája után sikeres verseny következett az EB ezüstérmes Baji Balázs számára. Szerdán este a Meeting de Paris  fedett pályás viadalon idei legjobbjával: 7,62 mp-es eredménnyel a 60 gát döntőjében a harmadik helyen végzett. Győzött a kétszeres fedett VB második francia Pascal Martinot-Lagarde/7,51 mp – a szintén francia Garfield Darien előtt/7,54 mp.

Kazi Tamás: fedett EB szint, Genzebe Dibaba: világcsúcs

A Sabadellben megrendezett Miting Internacional de Catalunya  fedett pályás verseny befejező számában a szabadtéren és fedettpályán is világbajnok Genzebe Dibaba 5:23,75 perces  eredménnyel megjavított a női 2000 méteres síkfutás világ eddigi legjobb eredményét/világcsúcsát. Az eddigi legjobb idő 1998 óta a romániai Szabó Gabriella  nevéhez fűződött, amelyet most közel hét másodperccel javított meg az etióp futónő. Ez a teljesítmény jobb Sonia O’Sullivan szabadtéri rekordjánál is/5:25,36 p.

Ezüstérem Karlsruhéban

A Word Indoor Tour  sorozat harmadik állomásán – folytatva jó idénykezdését – a Düsseldorfban első Márton Anita 18,34 m-es eredménnyel a súlylökés második helyén  végzett Karlsruhéban. A jól küzdő olimpiai dobogós magyar atlétanő ötödikre elért dobásával az élre állt, de ugyanabban a sorozatban válaszolt az addig vezető és ezzel a kísérletével végső győztes világ- és Európa bajnok német Christina Schwanitz/18,41 m. A sorozat pontversenyét azonos pontszámmal a két atlétanő vezeti.

Márton Anita győzött Düsseldorfban

A második sorozattól végig vezetve, Márton Anita  nyerte a Word Indoor Tour sorozatba tartozó düsseldorfi fedett pályás versenyen a súlylökést. A magyar atlétika riói bronzérmese a negyedik sorozatban elért 18,17  méterrel előzte meg a hatodik lökésére 18 méter fölé került pekingi világbajnok német Christina Schwanitzot/18,13 m.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.