Hírek külföldről

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Címvédés a férfiaknál

A kenyai Geoffrey Kamworor, illetve Irene Cheptai nyerte meg az Ugandában rendezett mezeifutó-világbajnokságot.  A 10 kilométeres távot 28:24 perc alatt teljesítő Kamworor megvédte címé

Magyar sikerek Prágában

A magyar indulók emlékezetes szereplése és az esemény kiváló lebonyolítása jellemezte a Prágában lebonyolított 8. INAS Fedettpályás Európa bajnokságot.

A legnagyobbak együtt

A 100 méteres síkfutás meghatározó alakja volt egykor Jesse Owens (1936-ban nyert olimpiai aranyat) és Carl Lewis

Minden idők leggyorsabb 400 méterét futotta

A riói olimpia atlétikai versenyeinek egyik legnagyobb pillanata volt, amikor a dél-afr

Dobó EK: két U23 ezüstérem vasárnap

A Dobó Európa Kupa  második napján öt magyar atléta lépett pályára a Kanári szigeteken. A felnőttek között két kalapácsvetőnk: Pásztor Bence  és Hudi Ákos – egyaránt idei legjobbal - a B csoport elején végzett. A még U23 korú Pásztor Bence ötödikre elért 69.80 méterrel  a második, Hudi Ákos első dobásával, 69,28 -al a harmadik legjobb volt a csoportban. A Dobó EK befejező számában, a női gerelyhajításban Bogdán Annabella hatodikra elért 52,55 méterrel fejezte versenyét.

Márton Anita a fedett EB után a Dobó EK-n is győzött

Egy héttel Belgrád után szabadtéren versenyzett Márton Anita, aki a fedett EB siker után már megkezdte a felkészülést a nyári idényre. Olimpiai bronzérmesünk a Dobó Európa Kupa  női súlylökésben – hasonlóan az elmúlt héthez – ismét biztosan győzött. Az első helyet 18,05 méterrel  szerezte meg a fedett EB nyolcadik francia Jessica Cérival/17,50 m és a múltheti bronzérmes, a belorusz Yulia Leantsiuk előtt/17,48 m.

Hetvenéves a magasugrás megújítója

Az 1968-as mexikóvárosi olimpia aranyérmes magasugrója, Dick Fosbury, aki egyedi technikájának k

A szombat délelőtt Belgrádban

Az emlékezetes pénteki dobogós sikerek és jó eredmények után szombaton délelőtt négy magyar atléta lépett a belgrádi Kombank Aréna küzdőterére.

Éreztem az esélyesség terhét

Az Európa-bajnoki címét Belgrádban megvédő Márton Anita a súlylökés selejtezőjében nyújtott teljesítményével elégedetlen volt, de a döntőre nagyon összeszedte magát.

– Kívülről könnyűnek tűnt az első címvédése világversenyen. Belülről is az volt?
– Leginkább saját magamat kellett legyőznöm, kicsit éreztem az esélyesség terhét. Például szerettem volna elsőre megdobni a selejtezőszintet, és utána pihenni, ehhez képest csak harmadikra sikerült.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.