Hírek külföldről

Mikor szurkolhatunk atlétáinkért a fedettpályás vb-n?

A vb összdíjazása 2,464 millió dollár lesz, az aranyérmesek 40 ezer, a második helyezettek 20 ezer, a harmadikok 10 ezer dollárt kapnak. Csütörtök az egyetlen nap, amikor biztosan nem láthatunk magyar atlétát, a legsűrűbbnek a péntek ígérkezik.

A főszereplők mondták

Izgalmas küzdelemben döntötte el a két magyar kalapácsvető az U23 korcsoport idei Európa-bajnoki címét. A tétversenyek minden feszültségét és súlyát bemutató döntőben a végső sorrend az ötödik sorozatban alakul ki, amikor a ranglistavezető Halász Bence 73,30 méteres  dobással az élre állt az addig vezető Halász Bence  előtt/71,51 m. A két – eddigi korcsoportos világversenyeiken már rangos győzelmeket és helyezéseket elért – magyar atléta versenyzése bíztató az előttük álló felnőtt évekre tekintve.

Huszonegy érem, közte 11 arany az ORV-n

 „- Rendkívül barátságos, családias hangulatú versenyen vettünk részt Hodonínban – foglalta össze az ORV eseményeit a csapatvezető Kámán Bálint. -  Délelőtt kicsit borús idő, és szembeszél nehezítette a versenyzők, főként a sprinterek dolgát. Délutánra már ragyogó napsütésben fejeztük be a viadalt. A magyar csapat végig az élmezőnyben versenyzett.

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Edzőtábor Dél-Afrikában

Miközben Podebrady-ban a gyaloglók versenyen vettek részt; Medulinban az akadályfutók kés

Március legjobb európai atlétanője: Márton Anita

Az Európai Atlétikai Szövetség  nyilvánosságra hozta a március hónap legjobb atlétáira leadott szavazatok végeredményét. A nőknél a súlylökő Márton Anita, a férfiaknál a német gerelyhajító Johannes Vetter  kapta az elismerő címet.

Marton Anita a  magyar atlétika számára történelmi, első vb-győzelmet hozó – országos csúccsal elért - fedett VB aranyérmével és az utána következő Dobó Európa Kupa elsőségével érdemelte ki a kontinens atlétabarátainak szavazatait.

Gyalogló viadal Podebradyban

Tizenkét magyar gyalogló képviselte színeinket válogatottként Podebradyban, a 86. alkalommal megrendezett versenyen, amely egyúttal hét ország felnőtt és junior nemzetek közötti viadala is volt. Az EA Permit sorozatba tartozó nagy hagyományú eseményen, amely meleg, napos időben került lebonyolításra, sok rangos gyalogló állt rajthoz. A magyar csapat (kategóriánként 2+1 fő) nagy részt U23 vagy fiatalabb korú versenyzőkből állt (két up, két junior, négy ifjúsági atléta).

Magyar győzelem Párizsban

Szép magyar siker született a Párizsban megrendezett ISF Mezeifutó Világbajnokságon. A két éve a budapesti Margitszigeten lebonyolított, így a hazai atlétabarátok előtt is közelebbről ismert viadalon, az iskolai verseny 5500 méteres távján Palkovits István jelentős előnnyel célba érve megnyerte a versenyt/16:13 p.  A KARC 2000-ben született atlétája, Németh Gyula  tanítványa – aki idén is és tavaly is korcsoportjának országos bajnoka volt mezeifutásban -, a kecskeméti Bólyai János Gimnázium  tanulója/ testnevelő tanára Nyilas Beáta.

EA Innovációs Díj pályázat öt kategóriában

Az Európai Atlétikai Szövetség  a sportág további fejlesztése érdekében 2018-ban ismét több kategóriában ítéli oda az Innovációs Díjat (European Athletics Innovation Award). Az elismerésért nemcsak egyéni ötletekkel, hanem csapatmunkákkal is versenybe lehet szállni.

A meghirdetett kategóriák az alábbiak:

- Edzés: olyan projekteket várnak, amelyek fejlesztik az edzők munkáját, az atléták szereplését, elsősorban pszichológiai, biomechanikai, élettani és edzéselméleti témákban;

Szavazás! Márton Anita jelölt az Európa legjobb női atlétája címre márciusban

Az Európai Atlétikai Szövetség közösségi felületein lehet szavazni március hónap legjobb atlétáira. A női címért Márton Anitát a súlylökés idei fedettpályás világbajnokát, a Dobó EK győztesét is jelölte a kontinens szövetsége.

A Twitter, Facebook  oldalakon mindenki, aki kedveli, illetve megosztja a magyar atlétika első világbajnokának fényképét, szavazatával járul hozzá a minél sikeresebb végeredményhez. A voksolás határideje: április 7. szombat 12,00 h CET.  (EA, MASZ)

 

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.