Hírek külföldről

A főszereplők mondták

Izgalmas küzdelemben döntötte el a két magyar kalapácsvető az U23 korcsoport idei Európa-bajnoki címét. A tétversenyek minden feszültségét és súlyát bemutató döntőben a végső sorrend az ötödik sorozatban alakul ki, amikor a ranglistavezető Halász Bence 73,30 méteres  dobással az élre állt az addig vezető Halász Bence  előtt/71,51 m. A két – eddigi korcsoportos világversenyeiken már rangos győzelmeket és helyezéseket elért – magyar atléta versenyzése bíztató az előttük álló felnőtt évekre tekintve.

Huszonegy érem, közte 11 arany az ORV-n

 „- Rendkívül barátságos, családias hangulatú versenyen vettünk részt Hodonínban – foglalta össze az ORV eseményeit a csapatvezető Kámán Bálint. -  Délelőtt kicsit borús idő, és szembeszél nehezítette a versenyzők, főként a sprinterek dolgát. Délutánra már ragyogó napsütésben fejeztük be a viadalt. A magyar csapat végig az élmezőnyben versenyzett.

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Márton Anita versenyben az Európa legjobb női atlétája címért

Október 14-én, szombaton Vilniusban hirdeti ki a kontinens szövetsége Európa 2017. évi Legjobb atlétáit  és Legjobb feltörekvő fiataljait. Az év díjazott topversenyzőinek kilétéről szeptember 26-ig  az atlétika barátai is szavazhatnak. A közösségi felületeken eljuttatott voksok, a média szavazata, a tagállamok szövetségeinek szavazata és az európai atlétika szakértői testületének szavazata egyenként a voksok 25% -át teszik ki.

Az EA elnöke szerint 2023-ban Európában kell rendezni az atlétikai VB-t

Svein Arne Hansen, az Európai Atlétikai Szövetség (EA)  elnöke szerint a 2023-as szabadtéri világbajnokságnak mindenképpen Európában kell lennie. A norvég sportvezető a szövetség tanácsának lausanne-i ülésén beszélt arról, hogy az atlétika legnagyobb eseményének rendszeres időközönként vissza kell térnie a kontinensre, s szerinte a londoni, augusztusi VB is bizonyította, hogy Európa az atlétika világának központja.

Gyémánt Liga döntő, Brüsszel

Az olimpiai bajnok bahamai Shaunae Miller-Uibo  a múlt heti, zürichi 200 méteres sikere után pénteken este, az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat fináléjának brüsszeli felvonásán női 400 méteren nyert, méghozzá a világ idei legjobb eredményével.

Szikszai Róbert bronzérmes Taipeiben, Huszák János hatodik

Zárónapjához érkezett a 29. Nyári Universiadén  az atlétika. A változatos, többször esős hat nap végén is szurkolhattunk magyar atlétáknak, a férfi diszkoszvetés döntőjében lépett dobókörbe Szikszai Róbert és Huszák János. A rendkívül szoros versenyben mindketten jól küzdöttek, a verseny első részében dobásról-dobásra javító Szikszai Róbert  a harmadikre elért 60,91 méteres  kísérletével a kiváló harmadik helyen végzett, megszerezve a magyar atléták negyedik érmes helyezését.

Dr.Baji Balázs aranyérmes az Universiadén!

Vasárnapra ismét esős idő köszöntött Taipeire, a 110 gát fináléja 25 percet csúszott is. A vizes pályán másodikra elrajtolt mezőny élén dr.Baji Balázs esélyeshez méltóan, 13,35 mp -0,5w  eredménnyel biztosan nyerte a 110 méteres gátfutás döntőjét.

Gyürkés Viktória ezüstérem, Kozák Luca bronzérem Taipeiben!

A Taipeiben zajló Universiade szombati versenynapján, a  délutáni-esti döntőkben öt atlétánk révén is érdekeltek voltunk.

Récsei Rita negyedik 20 km gyaloglásban az Universiadén

Szombaton, helyi idő szerint a reggeli órákban újabb értékes helyezéssel gyarapodott az Universiadén versenyző magyar atlétacsapat eredménytára.

A nagy melegben lebonyolított női 20 km gyaloglásban Récsei Rita 1;43:46 órás  idővel, negyedik legjobbként ért célba. A Bp.Honvéd atlétája a 21 indulót rajthoz állító viadalon biztosan szerezte meg a rangos helyezést. Kovács Barbara 12 km után nem folytathatta a versenyt/dq.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.