Hírek külföldről

Baji Balázs negyedik Torunban

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) fedettpályás versenysorozatának harmadik, Torun-i állomásán három atlétánk is pályára lépett. Gátfutóink közül a londoni világbajnokság bronzérmese, dr.

Döntős ugrások távolban - rekord 400 gáton

A félidejéhez érkezett U20 Világbajnokság csütörtök délelőtti programjában három selejtezőben voltunk érdekel

Mikor szurkolhatunk atlétáinkért a fedettpályás vb-n?

A vb összdíjazása 2,464 millió dollár lesz, az aranyérmesek 40 ezer, a második helyezettek 20 ezer, a harmadikok 10 ezer dollárt kapnak. Csütörtök az egyetlen nap, amikor biztosan nem láthatunk magyar atlétát, a legsűrűbbnek a péntek ígérkezik.

A főszereplők mondták

Izgalmas küzdelemben döntötte el a két magyar kalapácsvető az U23 korcsoport idei Európa-bajnoki címét. A tétversenyek minden feszültségét és súlyát bemutató döntőben a végső sorrend az ötödik sorozatban alakul ki, amikor a ranglistavezető Halász Bence 73,30 méteres  dobással az élre állt az addig vezető Halász Bence  előtt/71,51 m. A két – eddigi korcsoportos világversenyeiken már rangos győzelmeket és helyezéseket elért – magyar atléta versenyzése bíztató az előttük álló felnőtt évekre tekintve.

Huszonegy érem, közte 11 arany az ORV-n

 „- Rendkívül barátságos, családias hangulatú versenyen vettünk részt Hodonínban – foglalta össze az ORV eseményeit a csapatvezető Kámán Bálint. -  Délelőtt kicsit borús idő, és szembeszél nehezítette a versenyzők, főként a sprinterek dolgát. Délutánra már ragyogó napsütésben fejeztük be a viadalt. A magyar csapat végig az élmezőnyben versenyzett.

Pavuk Tira ezüstérmes az ifi EB-n!

Tbilisziben, az Ifjúsági Európa bajnokság 2000 méteres akadályfutásának döntőjében Pavuk Tira - legjobb eredményét megközelítve -  6:41,70 p-es eredménnyel biztosan szerezte meg a versenyszám ezüstérmét!

 

Országos csúcs, eddigi legjobb, első hely Ostravában

Az Európai Atlétikai Szövetség Permit-versenysorozatába tartozó Czech Indoor Gálán, Ostravában több magyar versenyző is rajthoz állt. Az egynapos viadal szép magyar sikereket hozott. A Nádházy Evelin, Kőszegi Míra, Molnár Janka, Simon Virág  összeállítású 4x400m  női váltónk 3:38.30 p. időeredménnyel – az eddigit jelentősen megjavítva - új országos csúcsot futott. (régi: 3:43,51 mp BHSE/ Nádházy Evelin, Kaptur Éva, Sajtos Anna, Zsivoczky-Farkas Györgyi - 2017)

Csuta Dorottya skót bajnok lett

Február első hétvégéjén Glasgow városa adott otthont a serdülő atléták fedettpályás nemzeti bajnokságának. 1500 méteren rajthoz állt az Emirates Arenaban a Pegazus Sport és Művészeti Egyesület tehetsége, Csuta Dorottya is. Az ifjú magyar versenyző végig okosan, taktikusan versenyzett, vetélytársait biztosan maga mögé utasítva ért elsőként célba, és ezzel skót nemzeti bajnok lett.

Fedett EB szint, dobogós helyezések, egyéni legjobbak szombaton

A február mozgalmas versenyhétvégével indult a sportágban. Karlsruhe, Mondeville, Budapest ,Bécs volt szombaton a fő helyszín számunkra, magyar atléták pályára lépésével - akik közül többen megerősítették idén már elért EB szintjüket és új szintes eredménnyel is bővült a lista.

Baji Balázs harmadik Berlinben

Pénteken két jelentős nemzetközi versenyen álltak rajthoz magyar atléták. A berlini ISTAF Indoor  viadalon dr.Baji Balázs a harmadik helyet szerezte meg 60 gáton/7,76 mp. A színvonalas mezőnyben a leggyorsabb az Európa bajnok francia Pascal Martinot-Lagarde  volt/7,62 sb. A nők hasonló számában, egyéni csúcsát beállítva – Kozák Luca a döntő negyedik legjobbja volt/8,07 mp. Első helyen a VB-bronzérmes német Pamela Dutkiewicz a világ idei legjobbjával ért célba/7,89 mp.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.