Hírek külföldről

„Már a gáton éreztem, hogy jó formában vagyok, de erre nem számítottam”

Az MTK Budapest hétpróbázója a hétvégén a franciaországi Talence-ban rendezett Décastar versenyen 6619 pontot szerzett, ezzel átadta a múltnak Ináncsi Rita, 1994-ben felállított 6573 pontos csúcsát.

– Már a gáton éreztem, hogy jó formában vagyok, de országos csúcsdöntésre nem számítottam – kezdte az újdonsült rekorder.

Kerekes Gréta bronzérmes az Európa Játékokon

A Minszkben zajló II. Európa Játékok atlétika versenyeinek selejtezőiben - egyéni számokban - érmekért léphettek pályára a csapatok. Női 100 m gátfutásban a DSC-SI kiválósága, a Fedett Eb 5. Kerekes Gréta futamában és csoportjában elsőként ért célba, idei második legjobb idejével, 13.16-tal győzött, a selejtező összesítését követően pedig a harmadik legjobbnak bizonyult versenyszámában és bronzérmet nyert.

(Foto: Szalmás Péter / MOB)

 

 

 

 

Krizsán Xénia: országos csúcs hétpróbában!

Fantasztikus két napon van túl az MTK Budapest többpróbázója, az utánpótlás Európa-bajnok, világbajnoki 9. Krizsán Xénia. Ezúttal a franciaországi igencsak nívós, elitet tömörítő, többpróba-versenyen, a Décastar-on indult Talenceban, és világraszóló eredménnyel zárt: a szintteljesítés helyett - amely világbajnokság és olimpia kapcsán már abszolválva - most csúcsot döntött, 6619 ponttal már ő a hétpróba magyar rekordere.

Csoportmásodikak lettünk Minszkben

A magyar válogatott a második helyen végzett a selejtezőcsoportjában a Minszkben rendezett Európa Játékokon. A legtöbb pontot csapatunknak Kerekes Gréta szerezte, aki 13.16-os idővel megnyerte 100 gátas futamát, míg Bogdán Annabella 54.70 méteres idei legjobbjával a második legjobb volt a gerelyhajítók között. Nguyen Anasztázia 617 centiméterrel zárt távolugrásban, Boros Bence 10.63-al ért célba 100 méteren, Farkas Petra pedig ugyanebben a számban 12.08-cal végzett a nőknél.

Nevet és logót vált az IAAF

Az 1912-ben alapított Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) monacói tanácsülése után hozta nyilvánosságra:  a dohai világbajnokságot követően ne

Kiváló magyar eredmények Európa-szerte

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) gyalogló-sorozatának újabb állomása a spanyolországi La Coruna volt, ahol az UTE többszörös magyar bajnok, országos csúcstartója, Madarász Viktória is rajthoz állt 20 km-en. A világbajnoki 12. helyezett versenyző az előkelő 18. helyen végzett, 1:31:48-as idővel - eredményével ismét sikerült dohai vb-szinten belül gyalogolnia, mi több, megközelítette a biztos tokiói indulást jelentő olimpiai limitet is.

Világot átölelő mérföld

24 óra, 6 kontinens, 15 időzóna és több, mint 15.000 résztvevő - ennyien ragadtak ugyanis futócipőt, hogy csatlakozva az IAAF kezdeményezéséhez, a Global Running Day apropóján lefussák az egy mérfölde

Nagyszerű eredmények az ORV-n

A csehországi Brnoban Magyarország, Szlovákia és a vendéglátó Csehország ifjúsági, junior korosztályú csapatai részvételével került megrendezésre a hagyományos Olimpiai Reménységek Versenye (ORV).

Hazánkat huszonöt fő, zömében ifjúsági atlétákból álló csapat képviselte, amely összetételét tekintve döntően ügyességi versenyzőkből, ugró és dobó fiatalokból állt.

Versenycsúcs az esőben

A mintegy 14 ezer lakosú csehországi kisváros, Turnov adott otthont a hétközi Memoriál Ludovika Danka, nemzetközi atlétikai versenynek. Az enyhe kifejezés, hogy az időjárás nem fogadta kegyeibe a sportolókat, mert a 10 fokot alig meghaladó hőmérséklet, a szeles, esős körülmények kicsit sem kedveztek az atlétáknak.

Ennek ellenére Nguyen Anasztázia – második kísérletére – 6.35 (-0.1) métert ugrott távolba, mely versenycsúcs, és ezzel az élen végzett, megelőzve a 6.09-et (-0.3), idei legjobbját teljesítő Lesti Dianát.

Bajnok Eszter döntős

A floridai negyven fokos hőségben az Egyetemi Bajnokság Regionális Döntőjében nem születtek kimagasló eredmények sem távol, sem hármasugrásban, ami viszont nagyon jó hír, hogy Bajnok Eszter a Favorit AC versenyzője Paul Zalewski és Lengyák György tanítványa távolugrásban 6. és hármasugrásban 5. helyen bejutott az Amerikai Egyetemi Bajnokság Döntőjébe, amit két hét múlva rendeznek Oregon államban Eugene-ben.

 

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.