Alakulnak a formák

Fiatal távfutók 09Diákolimpia V.-VI. korcsoport - EREDMÉNYEK

Június már nagyüzem a fiataloknál, ezért fokozott figyelem fordult a Diákolimpia V.-VI. korcsoport versenyei felé. Jönnek a nemzetközi versenyek, a formáknak alakulni kell, a szakembereknek meg kell találni a legjobb csapatokat. Az időjárás nem kedvezett a versenynek. Az első napon  jelentősen befolyásolta az eredményeket; a másodikon is hűvös, szeles, a végén esős volt. Molnár Ferenc up. szövetségi kapitány az alábbiakat fűzte az UTE pályán lebonyolított kétnapos versenyhez. „- Hiányos létszámok álltak rajthoz, főleg a junior korcsoportban

jelentkezik már a mennyiségi és minőségi csökkenés. Hiányzik a középmezőny. Talán, ha több  csapatversenyt rendeznénk, ez javulna.

Van egy másik probléma, ami nehezíti a munkánkat. Az MDSZ szabályzata jelenleg nem ad lehetőséget arra, hogy az esetek nagy részében iskolai „feledékenységek” miatt nem nevezett, vagy nem versenyeztetett  élvonalbeliek rajthoz állhassanak. A szabályokat be kell tartani, de a MASZ-nak a közeli jövőben le kell ülnie a Diákszövetséggel, hogy ez a rangos verseny igazán az atlétika érdekeit szolgálja."

 Fajoyomi Viktor GEAC

"- Amit kiemelnék a vágta számok közül: a két GEAC-os sprinter bíztatóan futott. Komiszár Kriszta 11,92-je és a mögötte beérkezők jó eredménye sejtet egy váltót. Ugyanez mondható Deák Nagy Marci 400-as futására is. Szinte egyedül, könnyen ért el 47,77 mp-t. Ha már 400 m, akkor szólni kell Kovács Zoltán 47,42-es futásáról is, szintén alakul egy jó váltó. A középtáv már nagyon küzd az erős középmezőny hiányával. Gyürkés Viki, Czebei Réka Molnár Ferenc 09vagy  Gregor Laci mellett néhány felkészültebb induló van még, de így nehezen tudnak szinteket futni. 

Az ugrószámokat erősen befolyásolta az időjárás. Ennek ellenére érdekes versenyt hozott a VI. korcsoport férfi  magasugrása, amelyben Fajoyomi Viktor 210 cm-el győzött Pál Robin előtt. De megemlítem az összetett versenyző Krizsán Xénia 597cm-es távolugrását és Kiss Dániel 14,81-es hármasát is.A dobások kis mezőnyöket hoztak. Ahogy megszoktuk, a kalapácsvetés jó színvonalon zajlott. Az edzők szerint eljött az ideje, hogy szétválasszák a versenyt 5 ill. 6 kilogrammos versenyre. Bíztatóan dobott Ozorai Jenny (63,73 m) és tartja jó formáját Hudi Ákos ( 76,01 m).

A verseny a Szakmai program szerint válogató volt a június 13.-i u18-as viadalra. A csapat gerince kialakult, de néhány nyitott kérdésben elképzelhető, hogy a következő hétvége dönt.” - tekintett előre a rövid értékelés végén Molnár Ferenc

Az eredmények letöltése

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.