A csapatvezető szemével

Podebrady közel volt Békéscsabához

A bronzérmes lányok 2009 PodebradyJunior gyaloglóink válogatott viadaláról  Öze Tibor csapatvezetőt kérdezte a masz.hu."- Jól szervezett versenyen vettünk részt a csehországi Podebradyban. A jelentős múlttal rendelkező, európai gyalogló sorozatba tartozó viadalon 12 ország versenyzői indultak. A mezőnyök erősek voltak.

Csapatunkból kiemelném a dudincei egyéni csúcsát beállító Papp Dénest és a bátran versenyző Kriván Bertát. Dénes jól küzdött és végül tízedik lett, Berta a táv második felére kissé elfáradva a dicséretes ötödik helyen ért célba . Elmondása szerint még  érezte a múlt heti hosszútávú gyalogló bajnokság 15 kilométerét a lábában.

Jó gyaloglásának is köszönhetően női csapatunk a harmadik helyen végzett. A versenyen szintén jelen levő dr.Urbán Ákos szakágvezetővel közösen elemezve a látottakat, a többiek teljesítményét átlagosnak ítéltük. Szakmailag nézve úgy ítéltük meg, hogy a fiatalok nem tudták egy hét alatt kipihenni a békéscsabai hosszútávú versenyt, de részvételünk mindenképpen hasznos volt.

Az egész viadalt tekintve elmondhatom, hogy minden versenyszámban jó mezőnyök indultak. A női 20 km győztese Zuzana Schindlerova egyben cseh bajnoki címet is nyert (1;35:04), a férfiaknál Dudince után ismét parádésan gyalogolt a szlovák Matej Tóth (1;20:53). Iramára jellemző, hogy az első öt km 20 perc alatti volt."

Junior gyaloglóink Podebradyban 2009

 Őze Tibor felvételei

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.