Elismerések 2009-ben

Így látja a legjobb nyolc  /  BUDA-CASH Békéscsabai Atlétikai Club

Tóth SándorA most búcsúzó évről, a szakosztály eredményeiről, a 2010-es tervekről, a sportág általános helyzetéről  érdeklődött az ország legjobb nyolc szakosztályánál a masz.hu. A sorozatban most a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club következik. Az évtizedek óta aktívan működő szakosztály ügyvezető igazgatója, Tóth Sándor adott információkat a feltett kérdésekre.- Örülünk a lehetőségnek, hogy a honlapon keresztül is bemutathatjuk munkánkat -  mondta a mesteredző elismeréssel is rendelkező klubvezető. - Az abszolút pontversenyben elért 5. helyünk és a fiatalok jó helyezései (up./5. – serdülő/2.) jelzik, hogy megtartottuk eddig elért helyünket

az ország atlétikájában.  Azt hiszem, büszkék lehetünk a 38 bajnoki címre és a nálunk sportoló 12 idei válogatott atlétára is. Közülük kiemelném a többek között Berlinben is rajthoz állt – a város up. atlétája címet kapott Márton Anitát; az ifi VB döntős, EYOF ezüstérmes, év ifjúsági atlétája Gregor Lászlót; az up. elődöntős, fedett EB résztvevő Baji Balázst; és az ifi VB-n egyéni csúcsot futó Bagi Ákost.

Márton Anita

2009-ben közösségünk is szép elismeréseket kapott. A klub kollektívája Békéscsaba Város Sportjáért kitüntetést vehetett át március 15-én; edzőink: Tóth Sándor, Erdős Péter, Eperjesi László, Medovarszki János és Bagi Ákos versenyző Békéscsaba város díjazottjaként zárhatják az évet. Czeglédi Katalin pedig Békéscsaba város értékelésében az év legeredményesebb sportmenedzsere.

Baji Balázs az élen - OB 09

- Egy klub működése ma már nemcsak sport tevékenység… - A jelentős eredmények között tartom számon a marketing munkánkat, gazdálkodásunkat. Komoly és a munkatársak által is tanúsított felelősségvállalással, gazdálkodással meg tudtuk valósítani a szakmai elképzelésünket( versenyeztetés – utaztatás- szállás – edzőtábor – versenyrendezés, stb. ), ennek  finanszírozását, mely 200 km-re a fővárostól jelentős anyagi terhet jelent számunkra.

Kenenisa Bekele és Gregor László Berlinben 09

Ez a szemlélet segítette versenyrendezési elképzeléseinket is. Az élsport és a szabadidősport művelői számára ismét tudtunk rendezni nemzetközi és országos versenyeket. Az események Békéscsaba és Magyarország számára sportturisztikai és image megítélésében is jelentősek voltak. A gyaloglóversenyünk 2009-ben ünnepelte a 30. évét.

Gyalogló OB Békéscsaba 09

- A sport világa ilyenkor már 2010-ben jár..- Természetesen mi is, de kicsit félünk az új gazdasági évtől. Sok a bizonytalanság, miközben versenyzői létszámunk és eredményességünk felfelé ível. Fő célunk biztosítani a legjobbjaink töretlen fejlődési lehetőségét.

A legtöbbet Márton Anitától és Baji Balázstól várunk. Anita túlszárnyalhatja a 2009.évi eredményeit, a barcelonai EB-n, a felnőttek között döntőbe kerülhet, de mindenképpen a legfontosabb cél számunkra 2011-12-re építkezni! Balázs nagy lehetőségek előtt áll, az amerikai tanulmányok melletti felkészülés óriási lehetőség számára, nagy előrelépést várunk tőle.

Márton Anita Berlin 09Gregor László Tampere 09Baji Balázs fedett OB 09

Gregor Laci számára is a hosszú távú jövő a cél, ezért pl. 2010-re nem tervezzük számára a Junior VB-t. Terveink között kiemelt helyet foglal el a klub „nagy család” jellegének megtartása, és tovább építjük a már beindított Regionális Up. Centrumot is.

- Az atlétika működéséhez mit tart fontosnak a csabai klub ?- Tovább kell erősíteni a sportágat a médiában. Pl. az atléták Gymnasiadén elért egyedülálló sikerét érdemes kirakatba tenni – „eladhatóak” a fiatalok az eredményeikkel és megjelenésükkel egyaránt.

Tovább kell erősíteni a sportágat az állami elosztó-finanszírozó szerveknél és a multi cégeknél. Valamint a megújuláshoz nagyobb empátia és bizalom szükséges a felkészítő edzők és klubok irányában.

A vezetők elismerése 09.márc.15.

Az atlétika alapsportág jellege és sokszínűsége, a világ sportjában elfoglalt helye jelentős. Ez bizakodással kell, hogy eltöltsön bennünket.- fejezte be tájékoztatóját Tóth Sándor.

 Pontverseny- 2009                         Eredmények - 2009

  BUDA-CASH Békéscsabai Atlétikai Club

fotó: Adamik Z,BCS, Doba I, Igaz B, ML

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.