A fedett EB és a bajnoki cím volt a cél

Fedett OB bónusz győztes: Takács Dávid

Takács Dávid fedett OB 09masz.hu: - Milyen tervekkel indultál a fedett idénynek, a bajnokságnak ?
Takács Dávid
: - A szezon fö célja az EB szint megfutása volt és meg akartam nyerni a 800 méteres bajnokságot. Ez idén idén már hatodik alkalommal  sikerült, amire nagyon büszke vagyok. Tudomásom szerint eddig ez még soha senkinek nem sikerült. A volt kiváló 800-as Zsinka András ötször nyert zsinórba. Sajnos január végén beteg lettem, elötte nagyon jó formában voltam már, de szerencsére idöben meggyógyultam és egyre jobb formában érzem magam, így bizakodó vagyok néhány nappal az EB elött.

- Kiemelten számon tartott  legjobb eredményeid ?
- A már említett hat fedett bajnokság 800 méteren, a két szabadtéri OB győzelem,  up. csúcsaim,a párizsi EYOF 2., a kaunasi Junior EB 4., és a két évvel ezelőtti Birmingham-i  fedett EB 6. hely szintén 800 méteren.

- Szép emlékek, versenyélmények ?
- Nagy élmény volt a moszkvai fedett vb, az első felnőtt válogatottságom. Élmény több ezer ember elött futni,élmény Takács Dávid fedettOB 1.  09minden nemzetközi verseny, ahol nem kisebb nevekkel versenyezhetek, mint Wilfred Bungei, Ismail Ahmed Ismal és sok 800-as világsztár. Feledhetetlen emlék a 2002-es müncheni EB , ahol élőben láthattam futni a világcsúcstartót és kaptam tőle autogramot.

- Magánélet, tanulás, elfoglaltság, hobbik ?- A Semmelweis Egyetem Tesnevelési és Sportudományi karán tanulok, heti kétszer tartok edzés egy 15-20 fös  11-12 éves kis csapatnak, nagyon élvezem a velük való foglalkozást. Ha nem edzek vagy tanulok akkor a maradék szabadidőmet a barátnőmmel töltöm, Ő szinten sportol, evez és az egyetem Egészségtudomány karán tanul. Szívesen töltöm az időmet kertészkedéssel.

- Tervek az az atlétikában ?- Az egyetem elvégzése után örömmel edzősködnék az egyesületemben és nevelném a tehetségeket az atlétikának. De addig is országos bajnokságokat szeretnék nyerni,  kijutni az adott év világversenyeire, és természetesen 2012 London a cél.

fedett OB 800 m Takács Dávid 1. 09

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.