Győzött a gyaloglás

Gerendási Eszter BEACFedett OB bónusz győztes :  Gerendási Eszter

masz.hu: - néhány nap eltelt a bajnokság óta. Elevenítsük fel,
készültettek rá ? Különdíj ? Gerendási Eszter: - számomra a békéscsabai 20 km-es Országos Bajnokság a fő verseny, ennek rendeljük alá felkészülésemet, így a fedett pályás OB-ra külön nem készültem. Az utolsó két hétben végeztem olyan edzéseket, amelyek a gyorsaságomat fokozták. Évek óta szeretem a fedett pályás versenyeket, ahol már számtalan alkalommal álltam a dobogó két alsóbb fokán. Szerettem volna méltó módon szerepelni. Leírhatatlan öröm számomra, hogy sikerült most már egyéniben is felnőtt bajnoki címet szereznem. Természetesen edzőm Szabó Imre nélkül ezeket az eredményeket nem tudtam volna elérni. Célunk az, hogy a versenyidény kezdetétől a versenyidény végéig jó formában legyek. 

 
- A szakág és a szakvezetés ismeri eddigi pályafutásodat, de talán az atlétika szélesebb körének szüksége van több információra eredményeidről. - Voltam ifjúsági bajnok, felnőtt csapatbajnok és 2005-ben először felnőtt válogatott. Indultam a miskolci gyalogló EK-n is. Tavaly megdöntöttem a 20 km pályagyaloglás országos csúcsát és most sikerült fedett pályán egyéni első helyet szereznem.
fedett OB 1. Gerendási Eszter 09- Akkor bizonyára van már sok szép versenyélmény, emlék.- Igen, például amikor 2002-ben a müncheni Olimpiai Stadionban képviseltem Magyarországot, ahol először voltam korosztályos válogatott. Felejthetetlen emlék a Naumburg-i Világkupa, valamint a Grossettó-i  Junior Világbajnokság, illetve az összes válogatott viadal.
- És a sporton kívűl ? Magánélet, tanulás, elfoglaltság, hobbi?- Első diplomámat sportmenedzser szakon a Testnevelési Egyetemen szereztem. Jelenleg a Jogi Egyetem 4. évfolyamos hallgatója vagyok.
A tanulás és a sport szinte minden időmet leköti.
Szeretem a művészeteket, gyakran járok kiállításokra, különböző kulturális eseményekre.
- Visszatérve a sporthoz. További tervek ?- Szeretnék szabadtéri felnőtt országos bajnok lenni, valamint a válogatott tagjaként kijutni a világversenyekre. Mint minden sportolónak, nekem is nagy vágyam részt venni a 2012-es londoni Olimpián.Amit még szeretnék megjegyezni. Amikor megnyertem a Fedett pályás OB-t, még legszebb álmaimban sem gondoltam arra, hogy megnyerem a női pontversenyt, ennek azért is nagyon örülök, mert úgy érzem, hogy győzött a gyaloglás.

 

Gerendási Eszter a mezőny előtt fOB 09

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.