Hazaérkezett sikeres EYOF válogatottunk

A tamperei dobogósok a versenyről
Adamik Zoltán az Európai Ifjúsági Olimpián kiválóan szerepelt atléta csapatról

Szalai BenjaminSzalai Benjamin, a 2000 méteres akadályfutás aranyérmese:„- Az olaszországi ifi VB előtt az volt a célunk, hogy jól fussak és kerüljek döntőbe. Sajnos ott ez nem sikerült és utána kemény két napba került, hogy túltegyem magam a kudarcon és próbáljak előre nézni. Az edzőm (Tóthné Stupián Anikó) is arra biztatott , hogy ezt tegyem, próbáljam kihozni magamból, ami bennem van.

Igyekeztem meggyőzni magam, hogy egy laza könnyű futás az, amivel jobb lehetek, mert a VB megmutatta, hogy görcsökkel nem megy. Szerencsére sikerült!

Gregor LászlóGregor László, aki ezüstérmet szerzett 1500 méteren:„- A 3000 előtt végig azt éreztem, hogy mindenképpen érmet kell szerezni, hiszen ezt várták nagyon tőlem. Igaz hogy senki nem mondta, vagy hangsúlyozta, de ez végig ott volt a fejemben. Azt hiszem ez nagyon görcsössé tett.

Sanyi bácsi (Tóth Sándor, a versenyző edzője) azt mondta, hogy gondoljak úgy az 1500-ra: ez egy teljesen másik verseny, ahol csak annyi dolgom van, hogy jól fussak. Persze nem volt ez ilyen egyszerű, de a csapatgyűlésen is éreztem, hogy bíznak bennem. Aztán sétáltam egy órát még este, ahol úgy érzem sikerült a fejemet rendbe tenni. Szerencsére nekem jó volt az iram és egy körrel a vége előtt már éreztem, hogy van mit keresni.

A Leány 4x100 a dobogón - EYOF

Nguyen AnasztáziaNguyen Anasztázia a 100 méter bronzérmese és Loránd Lillával, Kerekes Grétával és Komiszár Krisztával a 4x100 m második helyezettje:„- Hogy mitől vannak idén jobb eredményeim ? Régebben nem kellett a győzelemért küzdenem. Ifiként viszont itt van szerencsére Kriszti (Komiszár Kriszta), akivel nagyon jó versenyeket futunk. Szabó Dezső az edzőm próbált úgy készíteni, hogy most legyek jó formában és úgy látszik ez sikerült. Remélem, lesz valami különleges jutalom is érte. Régen egy lépcsőző edzésen Dezső nyert tőlem palacsintát,  mert nem futottam meg a "szintet". Most vállalta, hogy Ő készít néhányat. Elsősorban túrós, kakaós, nutellás jöhet. Persze sok nem lehet, mert közel a felnőtt bajnokság.

 

Adamik ZoltánKasperkiewicz GáborAdamik Zoltán EYOF sportágvezető, a MASZ alelnöke:Összességében a magyar atléta csapat négy dobogós és további kilenc helyezést szerzett a legjobb nyolc között. A 19 atlétából mindössze ketten voltak, akik a selejtezőből nem tudtak tovább menni. Figyelembe véve az ifi VB közelségét, ez a kis csapat nagyon jól helyt állt. Köszönet érte minden versenyzőnek és az őket felkészítő kollégáknak.

Természetesen a helyszínen dolgozó edző kollégáknak is maximális elismerés. Benkő Ákos, Tóth Sándor és Kasperkievicz Gábor végig kézben tartva és irányítva a rájuk bízott versenyzőket, sikeresen dolgoztak. A köszönet kijár a MOB vezetőinek is, akik olyan feltételeket teremtettek fiataljainknak, amit remélünk jól háláltak meg eredményeikkel.

Sportolóink sikeresen zárták ezt a nagyon fontos versenyt. Fontos azért is mert a MOB kiemelten kezeli, fontos mert jövőre első alkalommal Olimpiát rendeznek ennek a korosztálynak és fontos mint motiváció. Hiszen azok a fiatalok akik részt vehettek ebben a versenyben belekostolhattak abba a különleges légkörbe amit olimpiának neveznek. Reméljük további sportolói pályafutásukhoz adott többlet motivációt. Minden okuk meg van erre hiszen a küldöttség legeredményesebb sportága voltunk. Négy érem és további kilenc 8 közötti helyezés a mérleg, benne három új ifi csúccsal. A fiatalok végig koncentráltan és nagy akarással versenyeztek. Ebben az akarásban benne volt néha a görcs is,de döntő többségük kiválóan teljesített. A jövőt tekintve is vannak tanulságok, elsősorban a lány váltót illetően. Az ifi VB-n második svédváltó a most második 4x100 méter is mutatja hogy érdemes a váltókra kiemelt figyelmet fordítani."

Tóthné Stupián AnikóTóth SándorSzabó DezsőBenkő ÁkosDonka László

A tamperei dobogósok edzői
Tóthné Stupián Anikó, Tóth Sándor, Szabó Dezső, Benkő Ákos, Donka László

EYOF  csapat - 2009EREDMÉNYEK
MOB / EYOF DICSŐSÉGTÁBLA
 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.