Ismét mozgalmas hétvége a Symában

Az ifjúsági és junior fedett OB zárja a februárt és nyitja a márciust
Rajtlista
fedett ob ffi magas 09A felnőtt fedett OB utáni hétvégén a fiatalok, az ifik és juniorok mérik össze tudásukat a Syma Csarnokban. A két napos bajnokság során találkozni fogunk sok olyan atlétával, akik a felnőttek között is indultak, sőt ketten közülük felnőtt bajnokok lettek. Pál Robin (juniorként) magasugrásban, Gyürkés Viktória (ifjúságiként) 800 m-es síkfutásban nem talált legyőzőre. Komiszár Kriszta újabb ifjúsági csúcsot ért el, most éppen 200 m-es síkfutásban (24,87 mp). Két olyan versenyszám is akadt, ahol a dobogóra csak ifjúsági vagy junior korú atléta állt fel. Az egyik a férfi magasugrás, a másik a női 800 m-es síkfutás volt.Összesen 18 ifjúsági vagy junior korú versenyző ért el dobogós helyezést a felnőtt OB-n.A fenti szám a felnőtt élvonal szűkössége mellett igazolja azt, hogy ifjú atlétáink közül már most sokan pályáznak a nyári junior EB, ifi VB, vagy az EYOF csapattagságra. Tehát az utánpótlásunk erős!

Mi várható ezen a hét végén?

.
A női sprint számokban az ifi korosztályban 60 m-en Komiszár Kriszta győzelmi esélyei szinte biztosak, de 200 m-en Lóránd Lilla méltó ellenfele lehet. A junior lányoknál és a fiúk mindkét korcsoportjában nyílt és szoros versenyek várhatók. 60 m-es gátfutásban az ifi hölgyek közül kiemelkedik Juhász Lilla, aki 1993-as születésűként a felnőtt OB-n 3. lett.
A középtávfutó számoknak duplázási eséllyel vághat neki az ifjúsági lányoknál Gyürkés Viktória, a junioroknál pedig Czebei Réka. Ugyanez mondható el a fiú ifi korosztályban Gregor Lászlóról, (idén fedett ifi csúcsot futott 800 m-en: 1:52,00 mp) és a junioroknál Kállay Dánielről is.
Gyürkés és Czebei az élen a fedett OB-n 09
Az ugrások közül a junior férfi magasugrásban újra összecsaphat a Pál Robin, Bolgár Zoltán, Fajoyomi Viktor hármas, akik a felnőtt OB-n az első három helyet foglalták el. A női magasugrók közül Szabó Barbara kiemelkedik a Szabó Barbara fedett OB ezüst 09mezőnyből, még ifjúsági korúként akár a felnőtt OB-n ugrott 183 cm-en is javíthat. A női rúdugrásban az ifjúsági korú Horváth Felícia 395 cm-es eredménye kiváló, tippelni lehet a győzelmére. Ami számomra kissé fájó, hogy a téli szezonban a távolugró lányok és fiúk egyaránt gyengélkednek, senkit nem tudok kiemelni közülük, remélem az OB-n „kiugró” eredménnyel cáfolják meg e megjegyzésemet. Női hármasugrásban szoros versenyek várhatóak, főleg a lányoknál, bízom az eredmények további javulásában.Gyaloglásban a junioroknál Kriván Berta „utcahosszal” jobb a többieknél, a többi korosztályban nyílt versenyek várhatóak.A súlylökő versenyszámokban ugyancsak többen pályáznak a győzelemre, kiemelni nem szeretnék senkit. A fenti „jóslatok” természetesen nem jelentik azt, hogy minden esélyes és névvel említett versenyző biztos győztesként léphet hétvégén a küzdőtérre, de az esélyesség terhét tudni kell kezelni!Úgy gondolom, ezen a hétvégén is mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a Syma Csarnokba, mert érdekes, színvonalas és reméljük sok fiatal atlétát felvonultató bajnokságnak nézünk elébe.

Molnár Ferenc up.szövetségi kapitány

Rajtlista letöltése

Komiszár Kriszta GEAC a 60 m döntőben 09

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.