Jó versenyek a második napon

Fiatalok fedett bajnoksága
Így látta az up. kapitány
.
Juhász Lilla fedett ifi csúcs 60gát 09Meglepetések, szoros párharcok, duplázások és egy újabb csúcsok jellemezték a junior és ifjúsági bajnokság második napját. Juhász Lilla (93) idei jó futásait megfejelve kiváló ifjúsági csúccsal nyert bajnoki címet 60 gáton. 8,59-el célba érve három éves legjobb eredményt javított meg (régi: Végvári Dóra 8,62/2006).
Molnár Ferenc up. szövetségi kapitány a versenyről adott rövid összefoglalójában elmondta, hogy döntően a várakozásoknak megfelelő versenyeket és győzteseket regisztrálhatott jegyzeteiben, habár akadt néhány vaskos meglepetés is. Rögtön az első junior 60 gáton, ahol először holtversenyt rögzített a célfotó (8,08), de most az ezredek segítettek, Így meglepetésre a sokoldalú, de már inkább magasugró Pál Robin győzött Koroknai Tibor előtt. A bajnok utána  főszámában is nyert (magas: 208), ezzel Ő is az egyéni duplázók nyolc fős klubjába lépett.

.
Meglepetést hozott a junior férfi 800 méter is,   Molnár Ferenc up. szövetségi kapitányamelyben a táv jelentős részében vezető és esélyes Kállay Dánielt az első napi 400-as bajnok Kovács Zoltán megelőzte (1:51,37), meglepve még edzőjét, Filákovity Istvánt ist. Előzetesen izgalmat ígért az ifi lányok 200 métere, de végül  Komiszár Kriszta biztosan nyert a tegnap 400-as csúcsot futó Loránd Lilla előtt. Gyürkés Viktória az 1500 méterhez fedett_ob-090221_b 051hasonlóan 800-on is végig az élen és egyedül futva ért el jó eredményt. Horváth Felicia kiemelkedve a rúdugró mezőnyből 16 évesen mindkét korcsoportot összevetve a legjobb eredményt érte el (390 cm). A verseny jó befejezéseként a KSI ifjúsági leány 4x200 méteres váltója országos csúcsot futott.
„- a két versenynap alapján rögzíthető, hogy az ifjúsági mezőnyök létszámban és minőségben is erősebbek a juniorokénál. Ez hangsúlyosan a nőknél jelentkezett. A juniorok létszáma kicsi.” – zárta tájékoztatóját Molnár Ferenc. „- Ezzel ellentétben a 16-17 éves ifjúságiak, kiemelten a lányok mezőnye igen erős. Ez előre vetíti, hogy az EYOF-ra, ifi VB-re nagyobb létszámú és jobb eredményekre esélyes csapattal mehetünk. Jó hangulatú bajnokság volt, sok ilyen verseny kellene. Öröm volt és köszönet, hogy a fiatalok versenyére is volt Paulinyi Péter személyében különdíj felajánlás.”
Az egész idényben és a bajnokságon mutatott teljesítmények alapján különdíjban részesültek:Komiszár Krisztina GEAC, Szabó Barbara UTE, Loránd Lilla VEDAC, Gyürkés Viktória Ikarus, Juhász Lilla Haladás VSE, Gregor László Buda-Cash Békéscsaba, Pál Robin MISI SC
.

Az eredmények letöltése

  Tomhauser István edző és Gyürkés Viktória
Filákovity István edző és Kovács Zoltán

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.