Két csúcs az első napon

Fedett pályás Junior és Ifjúsági bajnokság
Hogyan értékelték a látottakat a Heraklész program szakágvezető edzői ?
.

Loránd Lilla edzőjével Tóthné Stupián AnikóvalLoránd Lilla 400 méteres ifjúsági csúcsa és Komiszár Kriszta csúcsbeállítása kívánkozik a fedett pályás junior és ifjúsági bajnokság első napjának élére. Az egész idényben jó eredményeket elérő veszprémi versenyző Báthori Noémi 22 éves (!) csúcsát adta  át 55,19 mp-el a múltnak ( régi: 55,58/1987). A GEAC szériában csúcsokat produkáló vágtázója pedig az előfutamban állította be 7,54-el saját ifjúsági és junior csúcsát 60 méteren.
Az első nap 28 bajnoki száma közül a teljesség igénye nélkül kiragadva néhány momentum: Kovács Zoltán biztosan nyerte a junior 400 métert (48,81),

jól futott Lengyel Roland a korcsoport 60 méteres döntőjében (6,88). Czebei Réka 4:30,27-el győzött junior 1500-on. A hasonló életkorúak súlylökését Bácskay Márta (14,15 m) és a kalapácsvető Hudi  Ákos (15,90/6 kg) nyerte,   az ifi fiúknál jól lökött Joó Renátó (16,45/5 kg). A versenyben 180 cm-t ért el Szabó Barbara magasugrásban,  a rúdugrás két korcsoportjában öten jutottak négy méter fölé. Váratlanul kevesen indultak a női junioroknál a mindig népszerű 60 méteren. A mindenre kiterjedő részletek a jegyzőkönyvben olvashatók.  
.
Így látták a Heraklész program szakágvezetői az első napot:
Kámán Ferenc vágta,gát szakág vezetőKámán Ferenc, vágta-gát: „ az ifjúsági lányokról alkotott kedvező kép egyértelmű. Nemcsak Komiszár Kriszti, hanem Kerekes Gréta és Schmelcz Fanny vágta teljesítménye is bíztató. Ugyanakkor szomorú, hogy a junior lányok így elfogytak. Az ifi fiúknál győztes nyíregyházi Onódi Dávid új arc a mezőnyben, a múltkor is jól futott 200-on. A férfi 400 m kicsit szárnyaszegett volt. Hofmann Péter, Móré Győző nem versenyez fedett pályán, Lukács Máté beteg volt és ne feledkezzünk meg a sérülés miatt a teljes idényt kihagyó Deák Nagy Marciról sem. Kovács Zoli biztosan hozta magát a bajnokságon. Remélem a junior EB-re összeállunk.A lányoknál is volt egy minőségi hiányzó Zsigovics Natália személyében. Az idényben ezen a távon ragyogóan teljesített Loránd Lilla és mögötte is jól futott két versenyző. A nyárra tekintve az ifi lányok nagyon kemények, késhegyre menő harc lesz a svédváltóba kerülésért, gáton is kedvező a kép a korcsoportnál. A fiú ifi váltó is összeállhat. A junioroknál inkább az EYOF-ra koncentrálunk, ahova nagy csapattal mehetünk és várhatóan eredményesek is leszünk.
Kovács Zoltán MTE ob jun fedett 09

Németh Gyula, távfutó szakág: sokszor sokan a fejünkhöz vágták, hogy a távfutók nem mernek egyedül iramot menni. A Németh Gyula távfutó szakágvezetőbajnokság első napja látványosan megcáfolta ezt, az esélyesek: Czebei, Kállay, Gyürkés, Gregor az első méterektől fogva nyomta bátran a saját iramát. Czebei Réka így futotta 1500-on a kiváló 4:30-as időt és nagyon jól teljesített hasonló távon Kállay Dani is.  Az eddigi alapozó munkát áttekintve, örvendetes, hogy csak igen kevesen pereferálták a szakágban a gyakoribb fedett pályás munkát, a többség inkább a kinti futásokból versenyzett fedettben. Az ilyen évek, amikor EYOF, ifiVB, junior EB van, érezhetően mindig meglendítik az edzők és a versenyzők ambícióját. A junior VB évek már kevésbé, az sajnos nem a mi műfajunk. Bizakodó vagyok a szabadtéri idényt tekintve.

Kasperkiewicz Gábor ugrás szakágvezetőKasperkiewicz Gábor, ugrások: nagyon tetszett a 16 éves, jó képességű Szabó Márk távolugró teljesítménye. A most elért 681 cm-es eredmény értékét növeli a szerény felkészülési körülmények ismerete. A junior távol mezőny gyengélkedett, ebből a versenyből is látszott, hogy az „idősödő” versenyzők nagy részének felkészülésével, motiváltságával valami történik. A női magas  a mezőnyből kiemelkedő Szabó Barbara , valamint Toldy Laura és Bihari Patricia révén a papirformát hozta. Annak ellenére, hogy  az ugró szakág  küzd azzal a jelenséggel, hogy  az eredményesség egy idő után megreked, bízom abban, hogy a nyáron előre tudunk lépni. Jó adottságú fiatalok most is vannak és azt mindenképpen pozitívnak ítélem, hogy van több olyan kolléga,
akivel jól lehet együtt dolgozni és akar dolgozni.

 

Az eredmények letöltése

 

Bácskay Márta OB jun fedett súly 1. 09

Junior ffi távolugrók OB 09

Női 1500 m ob fedett junior 09

OB fedett 09 Komiszár Kr.1. 60m /ef.csúcsbeállítás

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.