Két érem a Világbajnokságon

ifi VB 2009Bressanone magyar szemmel

A jól sikerült Ifjúsági Világbajnokság után Molnár Ferenc up. szövetségi kapitány gyorsértékelésében a csapat szereplésének bíztató és problémás oldalát is elemezte. A nagy létszámú küldöttség két éremmel és további három helyezéssel a rangos 18. helyet foglalta el a nemzetek pontversenyében. A rajthoz állt 180 ország közül 75 ért el helyezést és 46 nyert érmet. A dobogós helyezések között 24. a magyar a válogatott.

Molnár Ferenc: „- A csapatban két országos és nyolc egyéni csúcs született,

jó néhány volt olyan  köztük, ami a döntőhöz kellett. Ki kell emelni azokat, akik az egyéni csúcsok mellé döntőt is produkáltak. Pontszerzőként második, harmadik, negyedik, hetedik és nyolcadik helyezést szereztünk. Ebből a két érem külön is hangsúlyt érdemel. Volt még egy kilencedik , tizedik és kettő tizenkettedik helyünk, további két versenyzőnk az elődöntőbe jutott be. De meg kell említenem azokat is, akik egy-egy fordulón túljutottak.

Horváth Felicia Schwechat 09

Úgy gondolom, hogy nyolc-tizenkét főre tehető az a kör, akikre a jövőre nézve is elvárásokat lehet építeni. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a most gyengén teljesítők nem nőhetnek fel később a feladatokhoz.A sprinter szakág - akiket még ezreddel történt kiesés is sújtott – egyéniben és váltóban is jól teljesített. Az ugró számok közül megindult néhány és a távfutókat is kiemelem, akik az afrikaiakkal teletűzdelt VB-n megállták helyüket, ketten a döntőbe is beverekedték magukat.

bakai József , Krizsán Xénia és Vild Olívia 09 OB

Ami változás az előző évekhez képest, hogy megszűnt a dobó szakág egyeduralma, és sajnos el kell mondani, Bressanonéban az egy döntős ellenére a leggyengébben ez a szakág szerepelt. Ami még feltűnőbb, hogy pont a kalapácsvetés volt az, ahol egy magyar sem került döntőbe. Németh László kolléga szomorúan említette meg, hogy ilyen világversenyen még nem volt. El kell gondolkodni a gyaloglók szereplésén, felkészültségén is.

Nguyen Anasztázia Tiszaújváros 09

Csapatunkban 42 fő versenyző volt. Elnézve az itt rajthoz állt országok létszámát, majdnem hogy mamut csapatnak számított a mienk. A nagy létszámból adódóan a versenyzők teljesítménye változó volt. Úgy látom, hogy indulóink több mint fele jól teljesített.Molnár Ferenc

Ellenben volt 16 versenyző, aki kifejezetten gyenge teljesítményt produkált, nagy mértékben elmaradva egyéni legjobbjától. Ez azért kicsit soknak tűnik. Kb. öt-hat fő hozta azt, amit tud, de ez kevés volt ahhoz, hogy bármilyen eredménybe beleszóljanak. Tehát mondhatom, hogy a csapat másik fele gyengén, vagy átlagosan teljesített.

Jó volt, hogy még az utolsó napra is maradt izgulni valónk, köztük egy váltó is, ahol több ember együttes munkája érvényesült parádésan.Összességében úgy látom, hogy a magyar atlétikában ismét egy tehetséges társaság kezd kialakulni.” – fejezte be Molnár Ferenc up. kapitány.

A 6. Ifjúsági Világbajnokság a győztesek, helyezettek szintjén igen színvonalas  eredményeket hozott. Biztos, hogy a jövő nagy atlétái közül sok ott volt a versenypályán. Örülni kell annak, hogy Bressanonéban a magyar atlétika is megmutatta jövőjének egy szeletét.  Azok, akik az elmúlt öt napban mozgósítani tudták tehetségüket, felvillantottak valamit képességeikből, élversenyzői lehetnek öt-tíz év múlva a magyar atlétikának.

Gyürkés Viktória és Komiszár Kriszta 

Van remény sportágunkban – ezt mutatták az izgalmas dél-tiroli napok. Köszönhetően az ifjú atléták sportág szeretetének, szüleik támogatásának, a szakemberek munkájának, a Heraklész program szervezett erőfeszítéseinek. A kétezertizes éveink elkezdődtek.

Eredmények          Ponttábla             Éremtábla

 Bresanone vidéke

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.