Következnek a juniorok

Európa bajnokság  Újvidéken  /  Csapatösszeállítás – nevezések - időrend

junior eb 2009Idén a szomszédunkban rendezi meg az EAA a 20. Junior Európa Bajnokságot.

Novi Sad nem sokkal a Belgrádban sikeresen megrendezett Universiade után újra Szerbiába csábítja a sportvilágot, most az európai junior atlétika elitjét.

 

A július 23-27-e között megrendezendő kontinens viadal egy nappal rövidebb lesz az eddigieknél, ezért igen feszített a program, ami a mi atlétáinkat is érinti. Egy napon belül kell pl. 400 m-en előfutamot és – ha sikerül továbbjutni – elődöntőt futni. Ez igen kemény próba elé állítja négyszázasainkat. A magyar csapat 21 fővel vág neki a versenynek, ebből 13 versenyző rendelkezik MASZ szinttel, a többiek támogatóik segítségével versenyezhetnek. Az európai ranglistát nézve a juniorok mezőnyében Hudi Ákosdobóink, és ezen belül a kalapácsvetők állnak a legelőkelőbb helyen.

A fiúknál Hudi Ákos, a lányoknál Ozorai Jenny egyaránt a 3. a ranglistán, de mindketten szeretnének ennél akár előrébb is végezni. A többi kalapácsvetőnknek is esélye lehet a 12-es döntőbe kerülni, sőt még akár a nagy döntőbe is. A futók közül Kállay Dániel  4. helyen áll 800 m-en az európai ranglistán, remélem kipihente az Universiadét, és bátor, okos versenyzéssel meg sem áll a döntőig.

Ezt várom Kovács Zoltántól is 400 m-en, akár 47 mp-en belül is kerülhet, amivel  biztosan láthatjuk a döntőben. Magasugrásban Szabó Barbara idei legjobb eredménye szintén döntős reményt sejtet, és ismerve Barbi jó versenyzői tulajdonságát, biztoans meg is lesz.

Az ifi VB-n a csattanót a leány svéd váltó adta meg az elnyert ezüstéremmel, a junior EB-n valami hasonlót vártunk volna a fiúk 4x400 m-es váltótól. Sajnos Deák-Nagy Marcell sérülése végigkíséri az összes idei világversenyt, ahol érdekelt lett volna, és a juniorok kontinensbajnokságán sem tud elindulni. Ez nem csak az egyéni 400 m-es síkfutás miatt szomorú, de a fiúk 4x400 m–es váltójának esélyei is kisebbek lettek a döntőbe való jutáshoz, de azért reménykedem ebben.

Kovács Zoltán 400 m Nyitra 2009

A többi atlétáinktól, akik kivívták az EB részvételt, szeretnék jó versenyzést, esetleg egyéni csúcsokat látni, amivel többen akár meglepetést is szerezhetnek. A nemzetközi tapasztalat szerzés , a világversenyek légkörének a megismerése a további eredményesség szempontjából igen fontos.Összegezve, szeretném, ha juniorjaink is folytatnák azt az éremgyűjtést, amit az eddigi idei világversenyeken – ifi VB, Universiadé, U23 EB - atlétáink már megtettek.

Molnár Ferenc up.szövetségi kapitány

 A magyar csapat            Ffi nevezések              Női nevezések            időrend

Nyitra 2009

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.