Lehet tovább építkezni

Gyulai Miklós Berlin 2009Gyulai Miklós elnök a Berlinben látottakról

„- A szakvezetés a kiutazás előtt azt kérte az elnökségtől, tekintsünk úgy erre a világbajnokságra, mint egy állomás a jövő évi EB előtt. A látottak alapján azt gondolom, hogy szomorkodni nincs okunk. Ez a VB egy jó szintet jelent a távlati tervekhez, amire lehet építkezni, amiből tovább lehet menni.Természetesen jó lett volna, ha ez a kis létszámú magyar csapat szerez egy érmet, amire volt is reális esélyünk. De ritkán jön össze, hogy minden sikerül.

Úgy látom, hogy ennek ellenére, akiktől vártuk az eredményeket és a jó szereplést, azok hozták magukat. Senkire sem panaszkodom a csapatból. Pars Krisztián élete legjobb helyezését érte el világbajnokságon, Kővágó Zoli is. Kiss Dani országos csúcsa fantasztikus dolog, és ha kicsit rutinosabb lesz, meg lesz majd a döntő is. Papp Kriszti szereplése is élre kívánkozik. Bakos Gyuri, Kovács Attila és Szentgyörgyi Kati után Ő a VB-k történetében a negyedik futó döntősünk - itt teljesítve idei legjobbját.

Ez vonatkozik a versenyzés szempontjából Orbán Évára és Olteán Csongorra is. Önmagukhoz képest jól szerepeltek és nagyon közel voltak a 12-es döntőhöz. Élete első világversenyén Kazi Tomi is bátran versenyzett, ez is reményre adhat okot.

Kiss Dániel ed-cél Berlin 2009

Úgy gondolom, most az a feladatunk, hogy a barcelonai eredményesség feltételeit megteremtsük. Ezen fogunk dolgozni! Bízom abban, hogy a jövő évi EB-n úgy tudunk majd beszélgetni, hogy igen, tovább léptünk. Ha ott nem nyerünk érmet, akkor nagyon csalódott leszek.”

VB/ Helyezési táblázat

Kővágó Zoltán és Gyulai Miklós Berlin 09

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.