Megérkezett a magyar csapat Bressanonéba

ifi VB 2009Indulás előtti beszélgetés az Ifjúsági Világbajnokságról

masz.hu: - nagy csapattal indulunk, hogyan alakult ki a VB válogatott ?Molnár Ferenc up.szövetségi kapitány: „- az idei ifjúsági Világbajnokság két szempontból is maximális lesz. Az előzetes  hírek szerint az eddigi legtöbb ország vesz részt rajta, és magyar szempontból is az egyik legnépesebb küldöttség áll rajthoz a versenyen.Az utazó létszám 42 versenyző, közülük 20 a fiú és 22 a leány. Ez a nagy létszám köszönhető annak is, hogy az IAAF szintjei az elmúlt VB-khez képest is csökkentek. Mivel a MASZ közgyűlési határozata úgy szól, hogy a mindenkori nemzetközi szint egyben a szponzori szint is, ezért alakulhatott ki ez a jelentős versenyzői szám. A MASZ szintesek aránya nem egészen egyharmad a 42 főből.

masz.hu: - Deák Nagy Marcell megsérült az ifjúsági bajnokságon, mi a helyzet vele ?M.F.: - sajnos Marci, az egyik legesélyesebb versenyzőnk – ezt a ranglisták is aláhúzzák – ki kell, hogy hagyja a VB-t. Balszerencséjére ez lett volna az egyetlen lehetősége ifjúsági VB-n indulni.  A fehérvári sérülése komolynak bizonyult, ami Molnár Ferenc 2009azt jelenti, hogy nem csak Bressanonétól marad távol, de az EYOF-on sem indul. Talán a junior EB 4x400-ra felépül. Ez nagy érvágás, abból a szempontból is, hogy rá épült a döntőbe esélyes vágta váltó is. Ellenben a leány váltónk teljes csapattal indulhat és az elmúlt versenyeken mutatott teljesítmények alapján döntőbe kerülhet.

masz.hu: - kik kerülhetnek még a legjobbak közé ? M.F.: - azt mindenki tudja, hogy egy ifjúsági VB-n igazából felmérni az esélyeket nem lehet. Megbízható ranglisták nincsenek, mindig új arcok jönnek. Jönnek az új afrikai távfutók, az amerikai, karib-tengeri vágtázók és még sokan mások. Természetesen a küzdelmet felvesszük, nekünk is van pl. két igen tehetséges középtávfutónk Gregor László és Gyürkés Viktória személyében. De kellemes meglepetést szerezhet a 2000 akadályon induló Szalai Benjamin is. A kiszámíthatóság most is inkább az ügyességi számokban található. Így döntőbe juthat Bihari Patrícia, ha eléri vagy megdönti a 178 cm-es egyéni csúcsát. A dobókat pedig mindig reméljük titkon. Kalapácsban, diszkoszban születhet jó helyezés. De még egyszer aláhúznám, nagyon nehéz az esélyeket latolgatni.

masz.hu: - mivel lenne elégedett az up.kapitány hazaérkezéskor ?M.F.: - Én azt szeretném, ha mindenki megdöntené az egyéni csúcsát, hogy ez mire elég, azt majd  maguk között eldöntik a közel 200 ország versenyzői. Szeretném, hogy sok versenyzési tapasztalatot szerezzenek a fiatalok, érezzék jól magukat, senki ne sérüljön meg. És hogy Jó eredményekkel térjünk haza.

Időrend

A magyar csapat

 Az indulás előtti pillanatok

Névsor olvasás

Helyezkedés a buszon

Indulás előtt

Dornbach Ildikó felvételei

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.