Mi várható a fedett pályás bajnokságon ?

Gőteborg Kiss DánielEljött a bajnokság ideje és a bajnokságnak mindig rangja van. Az idény elég rövid , de még ennyi idő alatt is kialakultak azok a versenyszámok, amelyeket megkülönböztetett érdeklődéssel figyel a szakma. A szoros versenyek, szép küzdelmek és jó eredmények reményében alább olvasható néhány gondolat és edzői nyilatkozat a  fedett pályás bajnokság előtt és segítség gyanánt az írás végén megtekinthető az aktuális ranglista is. Tehát 2009. évi fedett pályás OB.  Mi várható ?
A férfiaknál kiélezett versenyt ígér a 60 méteres síkfutás, melyben január végi EB szintes futása után Miklós Péter kétszer is Németh Gergely mögött végzett itthon .
Könye Irma: "- a február eleji betegség, sérülés után javuló eredményt várok Miklós Pétertől. Vannak bizonytalanságok, de győzelemért megyünk a Symába. Az elmúlt versenyek alapján biztosra menni nem lehet, de kezd Peti mozgása összeállni, mindent megteszünk a jó eredményért."


.

A nők hasonló számában az esélyes Rózsa Zsófi az idén többször korosztályos csúcsot javító Komiszár Krisztával és a javuló Pál Edinával vezeti a ranglistát. Bele szól-e valaki még a helyezésekbe ?

MASZ nemzetközi 60 m

Férfi 400 méteren két idei 48-on belüli futó: Takács Dávid és Bartha László versenye ígérkezik látványosnak. A hölgyek hasonló futását Petrán Barbara rajthoz állása teheti még érdekesebbé. Nyolcszázon az idén többször is 1:50-en belül futó Takács Dávidnál hírek szerint a szint a cél és indul ezen a távon Szemeti Péter is.

Tóthné Stupián AnikóTóthné Stupián Anikó: "- több versenyszámban is jó eséllyel indulnak versenyzőim. Számunkra a legélesebb a férfi 800 és 3000 m. Mindkettőben szintért illetve „figyelem felkeltő” eredményért futunk.  Az előbbiben jó lenne egy iramfutó Takács Dávidnak, de a tavaly történtek után ez még bizonytalan. Szerintem hat plusz egy indulóval nem sérülne senki érdeke. A 3000 méter várhatóan jó  verseny lesz a pécsiekkel, Minczér is benne van a váltott vezetésben, a végén eldőlhet a bajnoki cím . Érdeklődve várom 400-on a Takács – Bartha küzdelmet és jó futást várok a fiatal Lóránd Lillától is ugyanezen a távon."

A bajnokságok látványos programja a középtávfutás. Az EB remények miatt ez idén még frekventáltabb. 1500 méteren két olyan futó találkozik, aki egészen közel van az EB szinthez: Bene Barna és Szemeti Péter. A 3000 m is ezzel a szemüveggel rajtol, szintben - szintközeli eredményben reménykednek többen. Két kiváló futónőnk Varga Judit és Papp Krisztina közül csak az utóbbi indul a Syma csarnokban, aki jó edzéseredményeit a bajnokságon szeretné realizálni.
.

Fogarasi Sándor: "- a központban már az EB van, úgy érzem  Bene jó eséllyel pályázhat a csapattagságra. Főleg a 3000 méterre koncentrálunk, szeretném, ha a verseny után
Tóth Laci is EB aspiráns lehetne. Iramot megyünk, Bene, Sántavy , Minczér vezérletével bízom a jó időkben. Látványos verseny lesz ! Ezért 1500 méteren „csak” a bajnokságért, helyezésekért futunk."
.

Csoma FerencCsoma Ferenc:  " - Papp Kriszti egy taktikus kezdéssel megpróbálja egyedül is 1500-on a 4:15-ön belüli futást. Szemeti Péternek sajnos a jelek szerint nehéz lesz a múlt hétvégihez hasonló iramú 1500-at futni, nem lehetett megszervezni. Várhatóan taktikai futást látunk a pécsi futókkal a bajnoki címért. Másnap rajthoz áll 800 méteren is, egy jó versenyt várok tőle Takács Dáviddal. A férfiaknál jó iramú, „EB szint reményű” futás információim szerint a 3000 méterre szerveződik. "

A gátasok versenyében a férfiak döntője nemzetközi szintű eredményeket és izgalmakat ígér . A Kiss, Palágyi, Baji hármas szintén EB szint fókusszal figyelhető.

Ifj.Tomhauser István: "- úgy látom Kiss Dani kisebb januári sérülése rendbe jött. Februárban egyszer indult, két hete.  A múlt heti versenyt szándékosan hagytuk ki. Az OB-ra koncentrálunk, ahol cél az EB szint. Folyamatosan és intenzíven edz – reménykedem. Baji Balázs szépen fejlődött a télen, képesnek tartom 7,90 alatti időeredményre. "

Petre ManuAz ügyességi számok élére a súlylökés kívánkozik. Múlt heti majd húsz méteres dobása után Kürthy Lajos már az EB-re koncentrálhat. Edzője, Petre Manu erősebb terhelésű hét munkájából állítja rajthoz a fiatal dobót. Az idén kétszer is 16 méter felett teljesített Márton Anita újabb egyéni csúcs esélyével lép dobókörbe . A szezon kellemes meglepetése volt a  rúdugrás, annak is két stabil művelője: Váczi János és Erős Enikő.

Szabó Dezső : "- Váczi Janiban benne van az 550 cm. Kiválóan fellövi a rúd,
videón megnéztük legutóbbi kísérletét ezen a magasságon, elérheti ezt az eredményt! A fiam már jobban mozgott a hétvégén, most ugrott idén először 16 lépésből. Sajnos sokat ki kellett hagynia, ennek ellenére jó lenne egy fedett egyéni csúcs, mondjuk az 520 cm. A lányokra tekintve a mezőnyből kiemelkedő Erős Enikő is elérhet még az eddiginél nagyobb magasságot."
.
A huszonnyolc számból álló bajnokság – amelynek legjobbjai és edzőik idén is pénzdíjazásban részesülnek, lásd. a külön cikket – a fokozott érdeklődéssel várt számokon túl, összességében is érdekesnek ígérkezik.
A Rajtlista , az Időrend megtekinthető a honlapon és itt mellékletként az olvasó figyelmébe ajánlja a masz.hu a 2009. évi fedett pályás ranglistát is.

 

Váczi János Bécs 2009 február

Fedett pályás ranglista 2009. február

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.