Mi várható Tenerife szigetén ?

Németh Zsolt szakágvezető a Téli dobó EK-ról

Németh ZsoltMasz.hu: - hogyan alakult ki a csapat?Németh Zsolt: -a  szakmai programban leírtak alapján a felnőtt, illetve a korosztályos nemzetközi élmezőnybe  tartozó (döntőesélyes) versenyzők indulása jöhetett szóba a Téli dobó EK-ra, abban az esetben, ha felkészültségüket a fedett pályás idényben, illetve a Téli Dobó Országos Bajnokságokon igazolják. Röviden azokról a versenyzőkről, akik a fentiek alapján szóba jöhettek:Pars Krisztián ( kalapács) hosszabb ideje sérüléssel bajlódik, ennek ellenére kiváló, 77 m feletti eredménnyel zárta a Téli OB-t. Kürthy Lajos (súly) kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a fedett pályás szezonban, EB szereplése pedig bebizonyította, hogy már Ő is a közvetlen nemzetközi élmezőnybe tartozik. Márton Anita (súly-diszkosz) új egyéni csúcsával harcolta ki az indulási jogot, sajnos az EB-n elmaradt az előzetes várakozástól. Számára az most a legfontosabb, hogy tovább szokja a világversenyek sajátos légkörét. Hudi Ákos (kalapács) meglepetésre kiszorította a csapatból Németh Kristófot.

Ozorai Jenny súlylökésben fOB 09A veszprémi Téli OB-n elért közel négy méteres egyéni csúcsa figyelemre méltó és bíztató a nyári Junior EB előtt. Ozorai Jenny (kalapács) kisebb műtéti beavatkozáson vett rész az év elején. Szerencsére hamar újra tudta kezdeni az edzéseket. Két alkalommal is 58 m körüli eredményt dobott, mindkétszer nagyon rossz időjárási körülmények között. Junior VB bronzérmesünk és Ákos számára is menedzselési szándékkal döntöttünk az idősebb közötti, U23-as korosztályban való versenyzés mellett.

Németh Kristóf január első hetében meniscus műtéten esett át. Csak később tudta elkezdeni az edzéseket. A Téli OB előtt négy napig lázas beteg volt, így nem tudott ott jó teljesítményt nyújtani. Eddigi érdemeire való tekintettel – minden világversenyén dobogós volt ! - lehetőséget kapott, hogy az egy héttel később megrendezett Serdülő Téli Dobó OB-n kivívhassa a csapattagságot. Sajnos 50 cm-rel elmaradt a kalapácsban kitűzött 69 m-től, így most kimaradt az utazó keretből. Patkó Kürthy Lajos Lytomisl 08Dani számára szintén meg volt adva a lehetőség, amennyiben az utolsó ellenőrző versenyen megdobja a gerely szintet (75 m), de sérülés miatt lemondta ezt a versenyt.

- Mit várhatunk?- Éremesélyesnek tartom Krisztiánt és Lajost is. Mindhárom u23-as indulónktól jó teljesítmény lenne ha be tudnának kerülni az első hatba. Anita, aki súlylökésben és diszkoszvetésben is indul, érthető okokból a diszkoszra eddig még kevesebb figyelmet tudott fordítani. Ebben a számban kellemes meglepetés lenne ha az első nyolc közé tudná verekedni magát. - A mieink télen két hetet töltöttek Portugáliában .Igen,januárban. Volt szerencsém beszélni a külföldi vetélytársainkkal. Mivel dobószámokban meghatározó tényező az időjárás a felkészülési eme időszakában is, szinte mindenki hosszabb-rövidebb időre meleg éghajlatú edzőtáborba vonult. Íme néhány infó: Dél-Afrikában készültek a szlovénok, németek, lengyelek. Ez utóbbi két ország versenyzői megfordultak Potugáliában is, ahogy a finn dobók is. Az oroszok és az ukránok a Fekete tenger mellett készültek.

- A verseny -amellett, hogy rangos EK viadal-, a nyárra nézve milyen célt szolgál?- A felkészülési időszak első részének lezárásaként kiváló lehetőség számot adni a versenyzők aktuális állapotáról. A fiatalok számára pedig jó lehetőség edződni a nemzetközi mezőnyben szokni a versenyek sajátos hangulatát.

Hudi Ákos és edzője Zentai Tibor 09 Szhely

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.