Nyolc bajnokságot nyert az ARAK

Országos Serdülő bajnokság / szeptember 26-27. - EREDMÉNYEK

Hirt KárolyHarminckilenc (!) szakosztály atlétái szereztek bajnoki elsőséget a hétvégén Tatabányán. A jól rendezett két napot a három évfolyamot magában foglaló serdülő korcsoport idei legjelentősebb versenyén sok tehetséges fiatal és több jó eredmény tette élvezetessé. Kiemelkedően szerepelt a nyolc első helyezést szerzett ARAK.

„- Nem tettünk többet most az eredményességért, mint az előzőekben. - mondta a székesfehérváriak klubelnök szakosztályvezetője Hirt Károly. -  A sportágban dolgozó szakemberek tudják jól, hogy a serdülőknél évfolyamonként változik az eredményesség.

A mostani sikereknek az az oka,  hogy ugyan olyan hozzáállás és munka mellett azoknál a jó adottságú gyerekeknél, akik ebben a korcsoportban vannak - főleg a 15 éveseknél  -, beérett a felkészítő munka. Elsősorban vágta szakágban szerepeltünk nagyon jól. Most már elmondhatjuk, hogy itt Fehérváron a fiatalkori felkészítésben egy nagyon jó sprint műhely működik, ami elsősorban Varga Tamás nevéhez kapcsolható. A serdülő edzők, Halász Géza és Wéninger Katalin adják tovább a gyerekeket fölfelé –  így sprinter irányba is - és még négy kolléga foglalkozik gyermek korcsoportokkal. A folyamatos, szakszerű munka és a jó adottságú gyerekek szorgalma az eredményesség alapja.” 

A két nap során 24 olyan szakosztály indította versenyzőit, akik kettő vagy több bajnoki címet gyűjtöttek. Az ARAK mellett jól szerepeltek közül külön említést érdemel a Buda-Cash Békéscsaba, a KSI, a VEDAC, a Szolnoki VSI, az FTC csapata. De a bevezetőben jelzett, bajnokságokat nyert egyesületek nagy száma, a helyezéseken osztozók és a rajthoz álltak lelkesedése is jelzi a versenyzők és az edzők sportág szeretetét.

A második nap szintén hozott több jó eredményt, néhány közülük: A 14 éveseknél Móritz Bálint / Delfin 36,14 mp-t futott 300 méteren; a 15 éves korcsoportban Fülöp Róbert / FTC 435 cm-t ugrott rúddal; Káplár János / NYVSC-Nyírsuli 63,30-at dobott egy kilós diszkosszal; Gál Mihály / Szolnoki VSI 63,05 méterre hajította a 600 gr-os gerelyt. Ugyan ezzel a szerrel a 13 évesek között a törökszentmiklósi D.Tóth Norbert 48,89 m-t ért el.

A korcsoport számára még egy komoly feladat hátra van: október 3.-án, szombaton, Kaposváron U16 válogatott viadalon Horvátország és Szlovénia hasonló korú legjobbjaival kell eredményesen megmérkőzniük. A csapat összeállítását rövidesen közli a masz.hu.

Eredmények

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.