Ozorai Jenny három bajnokságot nyert

Ozorai Jenny 2009OB up, junior és ifjúsági, II. nap - EREDMÉNYEK - fotók

A fiatalok három napos bajnoksága meleg, változékony időben, de már eső nélkül folytatódott szombaton. A jól előkészített székesfehérvári pályán megállás nélkül követték egymást az események, ezen a versenynapon már mindhárom korcsoport atlétái pályára léptek. Többen állhattak fel kétszer is a dobogó legmagasabb fokára, de a „rangsort” Ozorai Jenny, a Dobó SE versenyzője vezeti, aki szombaton három számban is a legjobb volt.

Ozorai Jenny: „- mára kalapács, diszkosz és súly volt a betervezett program. Kalapácsvetésben 64 métert szerettem volna dobni, végül 62,71 lett. A kör eléggé csúszott. Volt egy 64 körüli dobásom, de azt kiléptem .A súlylökés győzelem számomra is nagyon nagy meglepetés. 14 méter fölé akartam kerülni, ez nem sikerült, de nagyon örülök a bajnokságnak (13,74). Diszkoszban végig második

voltam, de utolsó dobásra sikerült megnyernem (47,20). Jövő héten válogatott viadal lesz és után az EB. Ezek a fő feladatok. Az EB-n kalapácsban mindenképpen dobogót várok, diszkoszban hatba jutást. 65 m és 50 m fölött, ha méterben is meghatározhatom az elvárást”

 Ecseki Dániel a célban

A számtalan izgalmas küzdelem és több jó teljesítmény közül néhányról bővebben: jó versenyeket hoztak a 100 méteres döntők. u23-ban a távolugró Ecseki Dániel legyőzte a vágtázókat, a nőknél ( amely rögtön döntő volt !) Pál Edina biztosan győzött. A fiatalabb korcsoportok döntői is jó küzdelmeket hoztak.

Ecseki Dániel (10,59): „-  úgy érezem, hogy az előfutamhoz képest, a döntőben jobban sikerült a rajtom. Próbáltam rá összpontosítani. Úgy 40 – 50 méternél éreztem, hogy nyerhetek, Baji Balázs ekkor még mellettem volt, de már egy kicsit elléptem Tőle. Igazából csak a célban éreztem, hogy nyertem.”

Pál Edina (11,88): „- a rajtom nagyon jól sikerült és érzékeltem, hogy végig elől vagyok. Magabiztosan tudtam futni végig. Most az Universiade következik, egyéni és váltó; utána az utánpótlás EB.  Egyéni csúcsot és minél jobb helyezést szeretnék elérni. Azután itthon,  a felnőtt OB-n szeretnék mindenképpen dobogóra állni, akár első helyen végezni.”

 Pál Edina a bajnok

Komoly verseny volt és figyelemre méltó eredményekkel zárult a junior 400 méter. Kovács Zoltán és Lukács Máté nagy harcban osztotta el a dobogó első két fokát.

Kovács Zoltán (47,24): „ - úgy jöttünk ide, hogy Fila Bá ( Filákovity István edző) azt mondta: tudok 47 mp-en belül futni. Én nem nagyon akartam elhinni, de megpróbáltam. Erősebben kezdtem, mint ahogy szoktam. 250 méter körül észrevettem, hogy Lukács Máté még ott van mellettem. Ekkor elkezdtem egy kissé görcsösen futni. Az utolsó 120 méter végig erőlködés volt. A továbbiakban otthon készülünk az EB-re, hazai környezetben kicsit feltöltődve. A junior EB-n szeretnék döntőbe kerülni.”

 

Junior 400 méter

Némi meglepetésnek lehettek tanúi a férfi magasugrás nézői. A junior végeredmény izgalmas verseny után a „középső” Fajoyomi testvér, Viktor elsőségével ért véget.

Fajoyomi Viktor (212): „-  206 centiméternél  kicsit megijedtem, csak másodikra ment. Utána kihagytam a  208-at, de a 210 cm-t csak harmadikra – némi szerencsével ugrottam. Meleg helyzet volt. Úgy érzem,  utána jókat ugrottam a 212-re, Másodikra sikerült. Ezt vártam a mai versenytől, junior EB szintet. Ott meg remélem, hogy döntőbe jutok.”

Fajoyomi Viktor 212 cm

Gyürkés Viktória megnyerte a 800 métert is (2:08,92); Hudi Ákos 75,59 m dobott 6 kilogrammos kalapáccsal; Márton Anita súlyban (16,39) és diszkoszban is (52,05) győzött. Lévai Dóra 60,11-et dobott kalapácsvetésben; Szabó Barbara 180 cm-t ugrott magasban. Az u23 3000 méteres akadályfutásban hagyományos   Jeszenszky László emlékversenyt Tóth László nyerte (9:20,61). Minden eredmény megtekinthető az írás végén.

Jeszenszky László emlékverseny 2009

A hangulatos, mozgalmas verseny korcsoportjai az eltelt két napban létszámukban eltérő képet mutattak. Az ifjúságiak jelentősebb rajthoz állásai a junioroknál már helyenként szerények voltak, az utánpótlás évjáratokban pedig erősen foghíjas versenyszámokat is láthattak a jelenlevők. Ebben a télen is tapasztalt tendenciában pozitívum, hogy jó néhány versenyszámban a kevesebb versenyző ellenére található több, hosszútávra tehetséges atléta. A fiatalok idei Országos bajnoksága vasárnap fejeződik be Székesfehérváron.

Eredmények - OB up, junior, ifjúsági

Junior hármasugrás

Varga Bianka up400 m

Márton Anita női u23 súly 1.

Komiszár Krisztina jun200 m

Rúdugró lányok a dobogón

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.