Pars Krisztián a dobókörben

Pars Krisztián olimpiai ezüstMárcius elsején Téli dobó bajnokság !

„- Veszprémben szeretünk versenyezni, jó a kör, mindig jól dobtunk.” – kezdte esélylatolgatását a szakág vezetője, a Dobó SE edzője Németh Zsolt. „- A szakosztály mindig fontosnak tartotta a Téli dobó bajnokságot és mindig elindult legjobbjaival. Idén is így tervezzük. Sok sérülésünk volt, de kisebb bajokkal a múltban sem foglakoztunk, így szinte mindenki indulásával számolok. Ha az időjárás nem lesz túl rossz, akkor 77 méter körül várok Pars Krisztiántól, a lázas betegségből lassan felépülő Németh Kristóftól 69 – 70 körül, Szabó Danitól is 60 méter felett. A januári edzőtáborozáson achilles sérülést szenvedett Nickl Vandán kívűl rajthoz áll Divos Kati, Ozorai Jenny és Németh Eszter is. Németh Noémi könyök problémákkal küzd, az Ő indulása még kérdéses. A jobbaktól itt is van elvárás: 60 – 62 méter körül.”

.
Boldog szombathelyiek Veszprémben 2006 Téli dobó OBAz idei téli bajnokság megszokhatatlanul szomorú valósága lesz, hogy oly sok évtized után már nem áll a dobókör mellett a szombathelyiek legendás mestere, Németh Pál.
 „- Apu szerteágazó, sok-sok feladatát most hárman igyekszünk megoldani. Edzőként  bátyám, Németh László és jómagam, vezetőként Horváth Vilmos. A további munkát is csapatban képzelem, a szakmai munka összefogása rám hárul.”- mondta a nagy örökséget átvevők elképzeléséről Németh Zsolt.
Veszprémben mindig kiváló versenyeket rendeztek a helyiek. A szervezők személyét ismerve erre a mostani változékony, késő-télies időjárás ellenére is megvan a garancia. Sokan emlékeznek a szakágból arra,  mikor három évvel ezelőtt végig szakadó esőben, sártengerben is emlékezetes küzdelmeket vívtak az atléták.

Németh Zsolt szakágvezető„- Információim szerint sok helyről jönnek indulók.”- mondta befejezésül a válogatott dobó szakágvezetője.”- a dunántúli bázisok mellett, kiemelve pl.Veszprém, Pápa, Szombathely versenyzőit, Budapest és Kelet-Magyarország , többek között Békéscsaba is küld indulókat a Téli dobó bajnokságra. A három top diszkoszvető: Fazekas, Kővágó és Máté nem jelezte részvételét, Ők edzőtábori, ill. speciális felkészülő munkát végeznek ebben az időszakban. A verseny után kijelölésre kerül a két héttel későbbi Téli dobó Európa Kupán részt vevő csapatunk.”
A bajnokság március elsején, vasárnap 11,00 órakor Veszprémben a női kalapácsvetéssel kezdődik. A mindkét nem számára megrendezésre kerülő diszkosz, kalapács, gerely versenyek sorában a férfi kalapácsvetés 13,40 h-kor kezdődik. A részletes kiírás megtekinthető a honlapon (Versenykiírások).
A veszprémi dobópálya a 2006-os Téli dobó OB-n
2006-ban az időjárással is meg kellett küzdeni

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.