Témazáró

CélbanMég egyszer  a Diákolimpia atlétikai döntőiről.

Befejeződtek az idei tanévi atlétikai diákolimpiai események Minden szempontból sikeresnek tartom a rendezvényeket. Kezdődött áprilisban a mezei bajnokság döntőjével, ahol a több mint 6ooo fős előversenyek alapján másfél ezer gyerek versenyzett.Május-júniusban a megyei, majd országos pályaversenyek kerültek sorra. Nyugodt szívvel állítom, hogy az ország minden zugában  foglalkoztak  a sportággal, köszönhetően lelkes testnevelőknek. A II.-III.-IV. korcsoport összetett csapatversenyein 1055 csapat vett részt/6 fős csapatok/ 64oo gyerek, lo-l5 év között szerepelt az előversenyeken és ismerkedett a sportággal.

Ez nagyon szép létszám, habár ezek a gyerekek még nem atléták, de azok lehetnek.Ebből a mezőnyből kiemelkedő fiatalok részére rendezi z MDSZ  az V.-VI korcsoport megyei és országos döntőjét. Bár ezek a versenyzők túlnyomórészt  szakosztályi atléták, úgy gondoljuk, hogy a sportág számára nagyon fontos az iskolai jelenlét a sportágban.

Nem akarom ismételni a vitát , amely a MASZ honlapján lezajlott. A testnevelőkkel és edzőkkel folytatott beszélgetések meggyőztek arról, hogy nem volt égbekiáltó dolog a versenyek során. Az előirt követelményekre nagyobb gondot kell fordítani és akkor nem ismétlődnek meg az idei események, melyek bár nem voltak jellemzőek, de előfordultak. A legtöbb problémát a nevezéses számok jelentették, amelyek azért kerültek vissza a programba, hogy minden számban lehessen diákbajnokot avatni.

A MASZ komolyan veszi a versenyt, hisz évek óta  fontos része a válogatásoknak.  JÖVŐRE KÖZÖSEN ELOSZLATJUK azokat a  félreértéseket, melyek ez évben elhangzottakHa tudomásul vesszük, hogy a verseny  rendezője és kiírója szabja meg a részvételi feltételeket, akkor az idei negatív jelenségeket elkerüljük, Ebben a reményben zárom véleményemet az idei iskolai atlétikai versenyekről.

Kovács Sándor mesteredző MDSZ Atlétikai Munkabizottság vezető

Fiatalok a mezein

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.