Többen esélyesek 20 kilométeren

Bajnokság Békéscsabán
tempóMegvédi-e bajnoki címét 20 kilométeren Kapéri Levente és Füsti Edina ? Az idei második szabadtéri gyalogló bajnokság a feltett kérdés mellett még több érdekességet igér. Hogyan jelentkeznek be a fiatalok idén a klasszikus távon ? Helebrandt Máté március végén jól gyalogolt 35 km-en , előre lép-e huszon is ? Hasonló a kérdés Madarász Viktória esetében.A tavalyi férfi dobogósok mind jelezték indulásukat Békéscsabán.

Kapéri, Helebrandt és Dudás Gyula jó eséllyel küzdhet ismét a győzelemért. A listán található többek között a dudincei 50 km ezüstérmese Tubak Róbert és a jó egyéni csúccsal rendelkező Rácz Sándor is. 2008-ban a felvidéki fürdőhelyen rendezte a MASZ a női bajnokságot, az akkori dobogósok mind neveztek az idei megméretésre. A Füsti, Madarász, Kovács Andrea sorrend kialakul-e ebben az évben is ? A verseny végeredményébe beleszólhat a fedett bajnok Gerendási Eszter, a fehérvári Varró Katalin, a Honvéd gyalogló lányai - és még mások is ? Izgalmas versenyekre van kilátás. Az eddig látottak és a hírek alapján mindkét bajnokság nyíltnak ígérkezik.

A 2008.évi ffi dobogósok 

A 2008.évi férfi 20 km dobogósai

A verseny a címek és helyezések eldöntése mellett jelentős információkat ad a Gyalogló Európa Kupára készülő válogatottakról is. Az egyidejűleg megrendezésre kerülő fiatalkorúak hosszútávú bajnoksága pedig az utolsó lehetőség a csapatba kerülésre az április 25.-én Podebradyban megrendezésre kerülő u20 válogatott viadalra.

2008 bajnoki dobogója és Kiss Antal, a bajnok edzője 

Női 20 km OB 2008

Az Országos 20 km gyalogló bajnokság – amely Havasi István emlékverseny – és az Országos fiatalkorúak hosszútávú bajnoksága április 19.-én, vasárnap 9,00 órakor a férfi 20 km-rel kezdődik Békéscsabán. Rajt a Csaba Center előtt, ahonnan 9,15 h-kor elindulnak a női 20 km versenyzői is. A programban a fiatalok bajnoki számai mellett több kiegészítő verseny és néznivaló is megtalálható. Így az általános iskolák számára kiírt 2000 m, a Radnai József emlékverseny keretében 6000 m amatőröknek és igazoltaknak; továbbá sportbemutatók, a hagyományos sakk szimultán, egészség tanácsadás és sok minden más érdekesség.

Füsti Edina 2008 

Füsti Edina

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.