Újra Kaunasban az utánpótlás

U23 EB / július 16 – 19.  -  csapatösszeállítás, időrend, nevezések

EAA logoDornbach Ildikó szakmai igazgató az utánpótlás/u23 Európa bajnokságra utazó válogatott kialakulásáról és a várható eredményességről az alábbiakat nyilatkozta a masz.hu-nak:

„- A szintteljesítési időszak július 5.-én lezárult és a kialakult névsor alapján azt kell mondanom, hogy a csapat versenyzői létszáma talán egy kicsit szűkebb a vártnál.

Nagyon örülök annak, hogy olyan versenyzők is bekerültek, akikre talán kevésbé számítottam. Ez azt jelenti, hogy várakozáson felül teljesítettek a versenyszezon eddigi eseményein, amihez külön gratulálok. (Zircher Kitti, Nagy Mónika, Kácser Zita (123), Dobos Máté, Császár Kati, Savanyú Péter)

Azonban fáj a szívem azokért a  versenyzőkért, akiket feltétlenül vártam, de ilyen-olyan – főként sérülés gátolta felkészülési – problémák miatt nem tudtak szintet teljesíteni, vagy nem lehetnek ott az EB. Közülük néhányan: Szebeny Miklós, Antalóczy Csaba, Tóth László, Fayojomi Dávid, Páhy Zsolt, Kácser Kriszti, Juhász Vanda, Szabó Dezső.

Kácser Zita OB 10000 m 09

Hiányoznak a váltók a csapatból, amit szintén nagyon sajnálok. A 4x100-as fiúk és lányok egyaránt nagyon sokat tettek, a vidékiek komoly áldozatot vállaltak a váltó felkészülésért. Ez a hozzáállás példa értékű és mindenképpen előre mutató a jövő szempontjából. Sajnos a sérülések lehetetlenné tették a fiúk jó futását, a lányok u23-as összetétele pedig nem volt elég ahhoz, hogy az erős szint közelébe kerüljenek. Bizonyára többekben felmerül a kérdés, hogy miért nincs 4x400-as női váltó, ha amúgy is ott van 3 ember. Igaz, talán még helyezést is lehetne csípni, hiszen jó, ha 7-8 csapat összejön majd. Azonban nincs az az ölbe hullott helyezés, ami többet érne a saját értékrendjeinknél. Sokan küzdöttek a szintekért és sokaknak kell majd közülük itthonról figyelni a versenyeredményeket.

Tehát az ismert hátterekkel 22 versenyző vág neki az igen magas szintű megméretésnek. Hiszen tudjuk jól, hogy ebben a korosztályban az élmezőny, már nemzetközi szintű felnőtt eredményeket tud.Ennek megfelelően esélyeink szolidak, de nem reménytelenek. A versenyt megelőzően ötödik a legjobb Európa ranglista  helyezésünk (Erdélyi Zsófi, Márton Anita), ennek ellenére tudom, hogy vannak a csapatban olyanok, akik ennél többet akarnak elérni.

Márton Anita 08

Tudom, hogy vannak erős hitű, „kemény” versenyzőink és én bízom bennük, ahogy azokban is, akik dobogós reményekkel nem rendelkezhetnek, de a tisztes helytállásukhoz is szükség lesz a vagány, hittel fűtött versenyzésükre. Tisztes helytállás alatt azt értem, hogy az egyéni tudásszintjét megközelíti, esetleg túlszárnyalja a versenyző még akkor is, ha ezzel az eredménnyel döntőbe jutási esélye sincs.

A csapat 14-én, kedden reggel 8,55 órakor repült  Prágai átszállással Villniuszba, ahonnan autóbusszal szállítják a csapatokat Kaunasba. Abba a Kaunasba, ahol 2005-ben azt a bizonyos szép emlékű Junior EB-t rendezték, ahonnan a magyar csapat 7 éremmel és 16 pontszerző helyezéssel tért haza.Kívánom, hogy a szép emlékek és a hely szelleme támogassa csapatunkat. Öt olyan versenyző is van ebben a csapatban, akik kell, hogy igen jól emlékezzenek, hiszen személyesen élhették át az akkori sikereket. Kívánok Nekik és az egész csapatnak hasonló élményeket!"

Csapatösszeállítás          Időrend            Nevezések-férfiak               Nevezések-nők

Pars Kr, Kósa L, Németh Kr, Németh N. Debrecen 2007

Debreceni emlék. 
Németh Kristóf és Németh Noémi a 2007-es u23 EB legjobb magyar atlétái,
a bydoszczi utánpótlás Európa bajnok Pars Krisztiánnal és dr.Kósa Lajos polgármesterrel

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.