A Magyar Bajnokságról…

Szabó István hozzászólása

Mélységesen egyet értek dr. Schulek Ágoston cikkével. Az általa feltett kérdésekhez kapcsolnék néhány gondolatot. Nos, a bajnokság időpontja szerintem  jó helyen  volt,  mert egy Magyar Bajnokságra fel kell készülni, ha az időpontja ismert!!  Drága ?  Nem drága, mert ezt igazán nem lehet mondani. Mi már évek óta saját költségünkön utazunk és szállunk meg az aktuális helyszín közelében! Ez Magyar Bajnokság!!!

Tehát két kérdésre a véleményem röviden ez.

Nos  a harmadik kérdés, amely izgalmas. A szűk mezőnyök és a gyenge színvonal. A felvetés szerint legyen nyílt a Magyar Bajnokság. Nos, ez nem tabu, hiszen Európa pár országban ez így van. Ugyanakkor az is igaz, hogy lehetővé kellene tenni a magyar élvonal mögötti második vonalnak is, hogy utazzanak versenyekre más országokba!

Meglepetéssel tapasztalom, -  mivel mi saját költségünkön elindultunk megismerni Európát -, hogy várnak minket!! (mármint a magyarokat). Hiányzunk Európának.

Szabó Barbara - Csapat EB 2010Szabó István - Somoskő 2009

Utazásaink során női magasugrásban megismertük az európai mezőnyt, megismertük az edző kollégákat. Sőt, módszereikről is meg lehet tudni bizonyos idő után egyet, mást. Tehát, ha azt várjuk, hogy az itthoni  mezőnyből kiemelkedő - de igazából közepes eredményekkel rendelkező - fiataljaink tovább lépjenek,  akkor oda kell vinni őket, ahol velük hasonló képességűekkel versenyeznek.

Volt szerencsém két éve Mannheimben egy igen tehetséges magyar csapattal versenyre utazni (költségeinket a német szövetség állta). Egész Európából mindenki nagy csapattal érkezett, a mieink jól szerepeltek - igaz csak öten voltunk! Ilyen versenyen, versenyeken minden évben részt kellene venni.

A TV-ről és a médiáról annyit, hogy bizony tiszteletdíjas versenyeket kell rendezni ahhoz, hogy európai sztárok, ill. jó színvonalú versenyzők jöjjenek ide - ma ez kelti fel a nagyobb médiaérdeklődést. Pl. Somoskő  ebből a szempontból is egy jó esemény. Mi is indultunk ott, és jól éreztük magunkat. Angyal János már télen, a besztercebányai versenyen szervezte az eseményt. 

A Hopp-Parádé szintén jó ebből a szempontból, de mivel mindig spontán időpontokban van, ezért nem lehet könnyű a szervezése. Az első győri esemény után kérdezték tőlünk , hol a folytatás - annyira tetszett sok külföldi versenyzőnek.  Európában sok helyen vannak ilyen gálák, pl. Hustopece , ahol már a 39.-re készülnek (nem egy világváros).

Tehát bizony nekünk is mozdulni kéne, és ezzel a MASZ-nak kellene foglalkoznia, hiszen az ismert magyar menedzserek - érthető okokból - csak az „igazán krém” versenyeztetését oldják meg. Sok versenyszituáció kell hasonló képességűek között. Sajnos, aki nem teszi ezt, az beleszürkül a magyar színvonalba - ezt láttuk Debrecenben. Tisztelettel Szabó István edző

Szabó Barbara - CSEB 2010

fotó: Doba I, ML

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.