Téma: a távolugrás – 1.

Vaszi TündeA kedvelt versenyszámról mindenkinek - videók

A Testnevelési Egyetem három tanára - Dr. Vágó Béla, Szalma László, Kovács Norbert – az egyik legnépszerűbb és legtöbbek által művelt versenyágról, a távolugrás készített egy két részből álló szakcikket. Az alábbiakban az első részt közli a masz.hu.

1, Alapvető kérdések, oktatási célok és hibajavítási lehetőségek a helyes távolugró technika kialakítása soránElőszó / Az atlétikát szerető és értő edzők számára egyértelmű tényként fogalmazható, hogy a megszerzett szakmai tudás rendszeres frissítése és továbbfejlesztése

az edzői pálya során folyamatosan szükséges. Az autodidakta továbbfejlesztés egyik legmodernebb eszköze az Szalma Lászlóinternetes „böngészés-szörfözés”. Rengeteg szakirodalom fellelhető /főleg angol nyelven/ és mellette rengeteg rövid videó is található a www. youtube.com jóvoltából.

A következőkben a szakcikkünk megírásakor sokszor hivatkozásokat szúrtunk be ezekből a rövid filmekből, hogy változatosabbá és érzékletesebbé tegyük mondanivalónkat.Internetes kapcsolat megléte esetén a képre kattintva pár másodpercen belül megjelenik a mozgó képsor…

Hazánkban, az atlétikában ”úttörőként” megírt cikkünk első részében a távolugrás különböző technikai elemeit és oktatási lehetőségeit tekintjük át, míg a második fejezetben a lépő távolugrás általunk ajánlott oktatási metódusát fogalmazzuk meg.

http://www.youtube.com/watch?v=swzh0ngMNJo  Van Halen Jump 3:49

http://www.youtube.com/watch?v=wG_R5n9yIPg  Metalika jump in the fire 4:45

ttp://www.youtube.com/watch?v=gVvuYeWYrwg   Pointers sisters jump 4:25

Az internetes videókra való hivatkozásnak ez a formája sajnos nem teljesen időtálló, hiszen amennyiben a szerzője leveszi a netről, úgy az a hivatkozás megszűnik.

Reméljük azonban, hogy ez még egy jó ideig nem következik be és cikkünk ilyenformán élvezetes lesz. A teljes szakcikk a mellékletben olvasható !

A távolugrásról / 1.

A cikk megtekintése internet kapcsolattal - videók

Farkas Györgyi

fotó: 100 év atl, ML, Zádor P. 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.