Állóképességi konferencia Londonban

Dr.Gyimes Zsolt beszámolója  /   Melléklet 

Október 8-9-én állóképességi konferenciát rendezett az Angol Atlétikai Szövetség. London adott otthont az eseménynek, jóllehet a várostól meglehetősen távoli helyen, a Hotel Renessaince Heathrow-ban.

Mint megtudhattuk a köszöntő előadásból, akár hisszük, akár nem, ez volt az első ilyen témájú nemzetközi konferencia, így ennek megrendezése a brit távfutóhagyományok tudatában nagy megtiszteltetés és egyben felelősség volt a szervezők számára.

Több jeles előadót is meghívtak a konferencia rendezői, de – talán igazi „brit birodalmi elfogultságból” – az előadók kizárólag az anyaországból, vagy a jelenkori és a múltbeli „koronagyarmatból” érkeztek (Kanada, Ausztrália, USA).

Igazi élmény volt és minden bizonnyal az egész esemény fénypontja a nyitónap délelőttjén, a valaha élt legnevesebb angol távfutó, Lord Sebastian Coe hangulatos előadása. Az önéletrajzi elemekkel teletűzdelt és az apjával való viszonyáról is szóló előadás rövid kivonata és konferencia további anyaga olvasható a mellékletben….

Állóképességi konferencia

Sebastian Coe és David Beckham az Olimpiai stadion építkezésén

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.