Gondolatok az elmúlt hétvége után

Szakmai Konferencia  - 2011 /  Fényképek 

Benkő ÁkosBenkovics Edit

Jó érzéssel autóztam hazafelé Dunaújvárosból. A feszített tempójú két nap alatt, közben és utána azért volt lehetőség informálódni és a személyes benyomáson túl a kollégák véleményeit is elraktározva véleményt formálni a két napról. Néhány fontosabb tényező, ami a pozitív érzésemet generálta:

•    A sor elejére kívánkozik a résztvevők létszáma és összetétele. Ahogy már a Szakmai Konferencia  előtt  említettem: először is a csodálatos, lelkes és ügyszerető edző kollégák! Az, hogy annyi fiatal, új arcot láttam! Érzem, hogy nem lehet minket elsöpörni, mert Ti vagytok és végsőkig küzdötök.

szakmai_konf2011 13

•    Az előadók színvonalas prezentációi, ami tartalommal töltötte meg a két napot.

- Benkő Ákos előadása még a dobókat is lázba hozta. Ahogy beavatott minket a „trükkökbe”, amik tiszteletet érdemlő tudásról és mindenkit megérintő szeretetről tanúskodtak, így téve érthetővé azt az eredményes edzői pályafutást, ami idén ismét nagy sikerrel gazdagodott.

- Tomhauser István  hiteles és alapos szemlélet formáló előadása és gyakorlati bemutatója a modern bemelegítés módszeréről.

- Woth Klára  óriási tudáson alapuló, logikusan felépített prezentációi a legfiatalabbak képességfejlesztésének lehetőségeiről.

Tomhauser IstvánWoth Klára Benkő Ákos

- Stupián Anikó  előadása, melyben – az egyre nagyobb eredményességet hozó - személyes tapasztalatait osztotta meg velünk.

- Benkovics Edit  ismét lehengerlő elméleti és gyakorlati prezentációi, melyeknek minden pillanata élményt nyújtott.

- Kiss Marianna  doktornő szemléletes és gondos előadása arról, hogy miért is kell nagyon vigyáznunk ezekre a legfiatalabb gyermekeinkre.

Dr.Kiss MariannaStupian AnikóBenkovics Edit

- Örömömet kissé beárnyékolta egy – vélhetően – félreértésen alapuló megnyilvánulás, melyben Szabó András – egyébként kiválóan felkészült – kolléga, az eredeti témától kissé eltérve osztotta meg velünk tapasztalatait.

Köszönöm mindazt a gondosságot és hozzáállást, amit a kollégák nekünk adtak.

szakmai_konf2011 12

•    Az a kulturált, építő jellegű, őszinte beszélgetés, amit az este folyamán folytattunk a versenyrendszerrel kapcsolatban. Még ha nem is felhőtlen optimizmussal, de jó volt érezni, hogy tudjátok, megértettétek azt, hogy az új program, a „Sport XXI. Alap Program” nem ellenetek, hanem értetek, sportágunk jövője érdekében készülődik.

Nagy többséggel adtatok „zöld” utat a folytatásnak, amit köszönünk.

Itt szeretném megjegyezni, hogy a Program 3. lábát, a „Sport XXI Válogatott” felállítását és működtetését – többetek javaslatára – egyelőre elnapoljuk. Az indok teljes mértékben elfogadható: az indulásnál tegyük bele a lehető legtöbbet a versenyrendszerbe és a foglalkoztatás hatékonysága érdekében a szakosztályok támogatásába.

dunajvros2011 3dunajvros2011 6

•     Az a mód, ahogy az idősebb kollégák a fiatalokat fogadták, - amit az esti kugli parti során tudtam leginkább lemérni.

•     A gyönyörű, hipermodern létesítmény és körülmény, ami komfortossá tette a hétvégénket.

Nem tudjuk kellő képen kifejezni köszönetünket Molnár Ferenc  utánpótlás szövetségi kapitány kollégának, aki felvállalta ezt a két napot és energiát, fáradtságot nem kímélve igazi otthont adott nekünk és e közben még arra is volt energiája, hogy egy kerek helyzetelemzést készítsen utánpótlás rendszerünk jelenlegi működéséről.

 szakmai_konf2011 5b

Köszönjük kollégáinak és feleségének, Magdinak, hogy kisegítettek minket azokkal az aranyos, lelkes gyerekekkel, akik demonstrátorai voltak a gyakorlati bemutatóknak, illetve, hogy olyan flottul megrendezték a szombat reggeli futóversenyt. Köszönjük a  Nemzeti Sport Intézetnek  a lebonyolítás hátteréhez nyújtott hathatós segítséget.

Jó volt együtt lenni veletek és boldoggá tesz, hogy sokan ugyan ezt jeleztétek vissza.

szakmai_konf2011 8

Az anyagokat igyekszünk mihamarabb feltölteni honlapunkra, hogy újra gondolható legyen, illetve akinek nem volt lehetősége velünk lenni, kicsit képet kaphasson a témáról.

Kérem, hogy a készülő – ezek szerint – jelenleg két pilléres rendszerrel kapcsolatban továbbra is küldjétek véleményeiteket, meglátásaitokat annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassuk ki a lehetőségekből. A program alakulásáról a honlapon keresztül informálni fogjuk az érdekelteket.  Dornbach Ildikó szakmai igazgató 

Fotóalbum/ Lengyák György

Molnár FerencDornbach Ildikó

 szakmai_konf2011 7

szakmai_konf2011 11

Medovarszki Jánosdunajvros2011 7

szakmai_konf2011 9

szakmai_konf2011 16

szakmai_konf2011 10

szakmai_konf2011 17

szakmai_konf2011 3

dunajvros2011 2dunajvros2011 4

szakmai_konf2011 4

szakmai_konf2011 14

szakmai_konf2011 15

Szakmai Konferencia / 2011 Dunaújváros

.

MASZNSI

foto: ML, Lengyák Gy

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.