Idényzárás - 2011

Dornbach Ildikó az év kiemelkedő eseményeiről, a hátralevő programokról, 2012-ről  

MASZMegdöbbentő sebességgel száguld az idő, mintha most vágtunk volna bele az új olimpiai ciklusba, valójában pedig éppen a napokban zártuk az utolsó olimpia előtti szabadtéri szezont.

2011-ben a magyar atlétika jól vizsgázott. A létező összes világversenyről, kiemelt nemzetközi eseményről éremmel tértek haza csapataink. A legfiatalabb korosztályban Pásztor Bence kalapácsvetőnk révén szereztünk aranyérmet a világbajnokságon és az EYOF -on. A junior EB -n Deák Nagy Marcell szintén első helyen végzett 400m-en, míg az U23 korosztály Európa-bajnokságán  Baji Balázs 110 gáton elért ezüst és Márton Anita diszkoszvető bronzérmének örülhetett a szakma.

A felnőtt korosztály szépen teljesített az Universiádén, ahol Deák Nagy Marcell a felnőtteket is maga mögé utasította 400m-en, győzelme kiemelkedő teljesítmény volt - de hasonló örömet okozott Orbán Éva is, aki országos csúcsot javítva lett ezüstérmes kalapácsvetésben.Az év fő eseménye a Daeguban rendezett világbajnokság volt, ahol Pars Krisztián szerzett ezüstérmet kiváló eredménnyel és versenyzéssel.

A magyar atlétika és a magyar sportvezetés joggal lehet büszke az idei eredményekre. Igen nagy teljesítmény ez a mi körülményeink közepette.

Végignézhetjük a világversenyek érem és ponttáblázatait és megállapíthatjuk, hogy olyan országokat utasítottuk magunk mögé nagy számban, melyek nagyságrendekkel jobb körülmények között végzik munkájukat.

Deák Nagy MarcellMárton AnitaPásztor BenceBaji Balázs

A legmélyebb elismerés illeti az edzőkollégákat, akik fáradhatatlan alázattal dolgoznak az egyre romló körülmények közepette, és a versenyzőket, akikben olyan mély az elhivatottság és tolerancia, hogy elviselik a sokszor megalázó körülményeket és töretlen hittel menetelnek céljaik megvalósítása érdekében.

Legyünk büszkék, de ne elégedjünk meg! Legyünk reálisak és tudjunk felismerni! Látnunk kell, hogy az említett és a nem említett további egyéni sikerek mögött – mert voltak szép számmal - azért maradt még jócskán ebben az évben. Voltak szerényebb teljesítmények és voltak nem várt, drámai betlik.

Nagyon fontos, hogy minden egyes teljesítmény mélyére nézzünk, kő kemény őszinteséggel elemezzük végig az oda vezető utat és levonva a következtetéseket, okosan tervezzünk a következő felkészülésre.

orbán Éva, Dornbach Ildikó és Pars Krisztián a Németh Pál emlékversenyen-2011

Fontos, izgalmas év előtt állunk és tudjuk, hogy óriási tartalék van versenyzőinkben.(Lásd: VB  beszámoló )

A szabadtéri szezon zárásával megkezdődött a felkészülés a jövő évre. A szövetségben már hetek óta folynak elemzések, egyeztetések, tervezések. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a magunk módján hozzátegyünk ahhoz a munkához, ami a pályákon zajlik.

•    Elkészült a jövő évi versenynaptár tervezete, amit rövidesen Önök elé tárunk azzal a megjegyzéssel, hogy ez egy tervezet annak érdekében, hogy észrevételeiket megtehessék és lehetőségük legyen a regionális versenyeket elhelyezni a rendszerben. Felhívom a figyelmet, hogy az európai naptáregyeztetés még csak ez után lesz, ami változást eredményezhet a rendszerben. Kérjük, hogy október 15-ig küldjék el a MASZ-ba reakcióikat és tervezett versenyeiket.

•    A szakág vezetőkkel – mind up, mind felnőtt vonalon - folynak az egyeztetések a jövő évi központi keretek és programok ügyében, aminek eredményét a szakmai programokban olvashatják hamarosan.

•    Szeretném néhány olyan programra felhívni a figyelmet és egyben szeretettel meghívni az érdeklődőket, amik a közeljövő eseményei és a szakmai munkát hivatottak segíteni.

1.  Október 20-22 -én lesz az Országos Gyógytornász Kongresszus  ahol a szombati programot kimondottan az edzők és testnevelő tanárok kedvéért állították össze. A programról részletesebb ismertetőt olvashatnak a mellékletben.

2.  Október hónapban egy távfutó szakági kerekasztal megbeszélést tartunk, melyen Gyimes Zsolt  beszámol a hónap elején Londonban hallott szakmai konferencia részleteiről és ennek kapcsán minden, a szakágat érintő fontos szakmai kérdést napirendre veszünk. (Az időpontot később pontosítjuk.)

3.  November 12-13-án Szakmai Konferenciát tartunk, ahol az utánpótlás nevelés kerül napirendre és egy merőben új szemléletű képzési és versenyrendszerrel szeretnénk megismertetni a szakmát.

4.  Még november hónapban szeretnénk megtartani az utánpótlás nevelésben és ugró szakma iránt érdeklődő kollégák részére azt a kerekasztal találkozót, ahol Tölgyesi Előd   számol be a november elején, Svédországban megtartandó EA szakmai konferencia tapasztalatairól.

5.  Gőzerővel dolgozunk azon, hogy a KIDS’ Atlétika elterjesztéséhez szükséges előkészületek végére jussunk és meghirdethessük végre azokat az egy napos tanfolyamokat, melyek alapját képzik a rendszer elsajátításának és alkalmazásának a testnevelők és edzők számára egyaránt.

Deák Nagy Marcell-2011/junEB 1-Universiade 1- országos csúcs

Tehát az előkészületek bőséggel zajlanak a jövő évre, a MASZ vezetése október 25-ére  kapott meghívót a MOB-tól, ahol a beszámolási kötelezettségen túl a legfontosabb téma a Londoni Olimpia lesz. 

A felkészüléssel kapcsolatban ezúton informáljuk az érintetteket, hogy az idei téli felkészüléshez az állam és a sportvezetés az egyszer már kipróbált sátras megoldást biztosítja az atlétika számára. A sátor 2011. november 10-től áll majd rendelkezésre.

Nem nyújtva az így is hosszú gondolatsort, a MASZ nevében szívből gratulálok az idei sikerekhez és kívánok egy konstruktív, építő jellegű elemző és tervező munkát a következő nagyon fontos felkészülési időszakot megelőzően.  Dornbach Ildikó  szakmai igazgató  

Gyógytornász  Kongresszus      .     OGYTK/ Program

Pars Krisztián a daegui dobogón

 London 2012

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.