Középtávfutó felmérő Veszprémben

Mi a fő cél? Gondolatok a hosszú távú felkészítésről   -  Edzői vélemény

Felmérés Veszprémben - 2011.január 23.Ragyogó napsütésben, ideális körülmények és jó szervezés mellett tartotta a Héraklész Középtávfutó szakág a soron következő felmérőjét.

Örömteli volt látni a gyulai, szombathelyi, pécsi és a sok-sok veszprémi atlétát, akik kihasználták ezt a lehetőséget.

Sajnálatos viszont, hogy több Héraklész Bajnok/HB programban levő atléta részvételét edzője nem biztosította, annak ellenére, hogy az első felmérő edzői megbeszélésén az egységes felkészülés folyamatát és szükségességét senki nem vitatta a jelen levők közül.

Szomorú tény, hogy többen nem tartják fontosnak ebben az időszakban azoknak a képességeknek a fejlesztését és felmérését, amelyre egész évben és távlatokban szükség van. Helyette előtérbe helyezik a fedett pályás versenyeket.

A HB programnak hosszú távú struktúrája van, aki vállalja ebben a formában a felkészülést, felméréseket, edzőtáborozásokat, annak vannak kötelezettségei is. A HB program szakág vezetői a rendelkezésükre álló állami pénzből a legjobb szaktudásuknak megfelelő felkészülést kínálják azoknak a sportolóknak (és edzőknek), akik az aktuális világversenyeken képviselik hazánkat.

De azt is szem előtt kell tartani, hogy a fő cél a felnőtt kori nemzetközi eredményesség! El kellene ezen gondolkodni! 

Tiszavirág életű fedett pályás eredményekért elcsiszolni a gyémántot - nem biztos, hogy a lekiismeretes felkészítés része.     Németh Gyula szakágvezető  - Molnár Ferenc UP szövetségi kapitány

Eredmények      .     Hiányzók       .       Edzői vélemény

Felmérés - Veszprém

Felmérés - Veszprém

Felmérés - Veszprém

Felmérés - Veszprém

fotó: rendezők

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.