Kvalifikációs szintek az Olimpiára

Az IAAF közzétette a részvétel feltételeit  /  Mellékletek 

LONDON 2012Az idei világbajnokság helyszínén, Daeguban tartotta soros ülését április 11-12-én  a Nemzetközi Atlétikai Szövetség/IAAF Tanácsa. Az összejövetelen fontos döntések születtek az elkövetkező évek nemzetközi eseményeivel kapcsolatban.

Mindközül talán legfontosabb, hogy elfogadásra kerültek az olimpiai kvalifikációs szintek, melyek az alábbi linken olvashatók.

KVALIFIKÁCIÓS SZINTEK/London 2012

A szinteket igyekeztek úgy meghatározni, hogy 2000 versenyző részvételét tegye lehetővé a lebonyolíthatóság figyelembe vételével.

(Ez értelem szerűen azt jelenti, hogy az ügyességi versenyszámokban a szintek nehezítésével jelentősen korlátozzák, míg az utcai számokban éppen az ellenkezőleg, a szintek könnyítésével növelni szándékoznak a résztvevők számát.)

Versenyszámonként 4 versenyző nevezhető abban az esetben, ha mind a négyen teljesítették az ’A’ szintet, de ebből csak hárman állhatnak rajthoz. ’B’ szinttel 2 versenyző nevezhető, akik közül csak egy indulhat.

Az IAAF a szintteljesítési időszakot a következő képen határozta meg:-10 000m, Maraton, Gyaloglás és Összetett versenyszámokban: 2011. január 1 – 2012.július 8.- Minden egyéb egyéni számban: 2011. május 1 – 2012. július 8.- Váltók: 2011 január 1 – 2012. július 2.

Az utcai számok kvalifikációjának sajátos rendszere van. Az alábbi linkeken találhatóak meg azok a versenyek, melyeket az IAAF elfogad szintteljesítő versenyként:

SZINTTELJESÍTŐ VERSENYEK/ Maraton

SZINTTELJESÍTŐ VERSENYEK/ Gyaloglás

Ezen túlmenően az idei VB maratoni versenyének első 20 férfi és női helyezettje és az IAAF 2011 és 2012-ben (határidőig) Gold Label Maraton versenyeinek első 10-10 helyezett futója ’A’ szintesnek tekintendő.

A váltók sorrendjét, a 16 legjobb csapatot a feltüntetett időintervallumon belül elért 2 legjobb eredmény alapján állapítják meg. Azonban csak azokat az eredményeket veszik figyelembe, melyeket olyan versenyen futották, ahol legalább 3 nemzet váltója versenyzett.  Ezek tehát a nemzetközi szövetség kritériumai az olimpiai részvétel tekintetében, melyeket minimum követelményként kell alapul venni.

A tanácsülésen történt továbbiakról  ITT  olvasható információ. (Dornbach ildikó MASZ szakmai igazgató)

Az épülő Olimpiai stadion 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.