Gondolatok a Sport XXI- Alap Program működéséhez

Az iskolai kapcsolatok fontossága 

Nagy érdeklődéssel figyelem és információimhoz képest követem azt a számomra nagyon kedves folyamatot, amely az érdeklődés előterébe hozza a gyerekek foglalkoztatásának kérdését. Többekkel együtt régóta hangoztattuk azt a nézetet, hogy valamilyen formában a „gyerek atlétikát” meg kell szervezni.

Sokféle elképzelés született az évek során, de sokáig azzal tették  talonba, hogy korai a gyerekekkel foglalkozni. Végre túl lépünk azon az évtizedek óta  hangoztatott szlogenen, hogy az atlétika a felnőttek sportja, ezért a korai kiválasztást ne siettessük.

Csak közben megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a többi sportág lenyúlja a tehetségeket.A kérdés megvalósulása irányában nagyon fontos események zajlottak le. Ilyennek tartom Woth Klára tanárnő előadását a dunaújvárosi szakmai megbeszélésen.

Dornbach Ildikó szakmai igazgató által létrehozott munkabizottságot, mely a Sport XXI Alap Program keretében tervezi megvalósítani ezt a sürgető problémát. A téma felé irányítja a szakmai közvélemény figyelmét az a tanulmány, amely a minap jelent meg a TF Atlétikai Tanszék tanárainak köszönhetően. Ez a munka sok értékes észrevételt tartalmaz, olyanokat,amiket az élet és a gyakorlat produkált.

A fent említett fontos mozzanatokból egy alapvető tényező hiányzik: az iskola. A testnevelő tanár, és az iskolában a gyerekekkel végzett atlétikai oktató munka /áttételesen szerepel, de konkrétan nem./ 

Miért tartom ezt mindennél fontosabbnak?.... 

A teljes írás  ITT  olvasható.

gy_rajt_480x220/ml

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.