Irány Barcelona!

Tudnivalók a Junior VB-n való részvételi lehetőségekről. /  Mellékletek 

maszAz idei Junior VB- re való kijutásért megkezdődött a szintteljesítési időszak.

Szeretnék néhány fontos információt megosztani azokkal, akik esélyt látnak a VB-n való részvételre,

és főleg azok számára, akik a szponzori szintet fogják/tudják teljesíteni, de támogatóiktól, klubjuktól anyagi támogatást kapnának a világversenyen való szereplésre.

A 2012-es UP Szakmai Program  pontosan tartalmazza a szintteljesítés feltételeit, de azért néhány fontos tudnivalót újra megismételnék!

- A MASZ-szint teljesítése /és a megfelelő forma/ esetén a részvétel költségeit a szövetség állja.

- A feltüntetett IAAF szintek egyúttal a szponzori szintek is. Elérése esetén a versenyzőnek lehetősége van /az UP szövetségi kapitány szakmai döntése alapján/ támogatás ellenében részt venni a Junior VB-on. (1-8. helyezés elérése esetén a MASZ visszatéríti a költségeket.)

- A szponzor szinttel utazó versenyzők költségeit az elutazás előtt be kell fizetni, amennyiben a klub leadta a kitöltött SZÁNDÉKNYILATKOZATOT  (mellékleve) és  csatolta hozzá a doppingvizsgálat eredményét!

- A kiutazás előtt minden csapattagnak (kiskorú esetén a szülőnek is) és a klub képviselőjének alá kell írnia egy „Etikai formanyomtatványt” , amely tartalmazza azt a viselkedési formát, amely az adott világverseny alatt a magyar csapat minden tagjára egységesen érvényes kell, hogy legyen!

Szintteljesítés:- A szinteket 2012 tavaszától – június 25.-ig lehet teljesíteni az erre kijelölt versenyeken (mellékelve), vagy az itt fel nem tüntetett - előre egyeztetett – külföldi versenyeken. Gyaloglásban és hosszútávfutásban március 24 - től lehet szintet elérni.Ugrószámokban a fedett pályás kiemelt versenyeken /hazai, nemzetközi/ teljesített MASZ szintek az elfogadás szempontjából megfontolás tárgyát képezhetik.

- A MASZ szintek a versenyt követően / 48 órán belül/ elvégzett doppingvizsgálat és annak negatív eredményével fogadhatók el. - Szponzori szint teljesítése esetén a szint hitelesítéséhez szintén kötelező a doppingteszt elvégzése, azonban ennek költsége a versenyzőt vagy klubját terheli. Amennyiben a versenyző nem veti alá magát doppingvizsgálatnak a szintteljesítést követő 48 órán belül, úgy a szintet a MASZ nem tudja elfogadni.

Amennyiben a versenyző a szezon során később MASZ szintet teljesít, úgy a MASZ szinthez társuló doppingvizsgálat költségét a Szövetség állja, azonban nem téríti meg a korábbi, szponzori szinthez tartozó mintavételi költséget.- A szintteljesítést követő sérülés, vagy betegség megkérdőjelezi a versenyző VB-n való részvételét. Ugyanígy mérlegelésre kerülhet a kiküldetés szempontjából a nagyfokú forma hanyatlás. Az erről történő döntés egyéni elbírálás alapján történik.

Váltó csapatok- Részvételük abban az esetben támogatható, ha a Héraklész Rövidtávfutó szakági programban meghatározott feltételeknek eleget téve, rendszeresen, egy csapatként készülnek / …és természetesen a kiírt MASZ szintet teljesítik/- A MASZ szinttől való elmaradás esetén mérlegelés tárgyát képezi, hogy a saját költségen való részvétel támogatandó-e. A mérlegelés tárgyát az elvégzett közös munka és az egyéni VB szintek megléte, valamint a tudásszintek adta várható eredményesség képezi.

Speciális válogatók kalapácsvetésben és férfi diszkoszvetésben:A szakmai program egyeztetésekor szóbeli megállapodás történt, hogy az a versenyző, aki több mint 4 méterrel bizonyul jobbnak ellenfeleinél az év első szintteljesítő versenyén, a VEDAC évadnyitó versenyén, az csapattagnak tekinthető.Ez a feltétel a leány kalapácsvetőknél teljesült, így Fertig Fruzsinát, amennyiben egészségügyi akadályai nem lesznek, csapattagnak számítjuk.

A többiek számára az alábbi válogatási procedúra sikeres teljesítése jelenthet barcelonai repülőjegyet:

- június hónapban három válogató versenyt jelölünk ki. Az ezeken a versenyeken elért három eredményből a legrosszabbat nem vesszük figyelembe. A két legjobb eredmény összege alapján a fiúknál az első kettő, a lányoknál pedig a legjobb összeredményt elérő versenyző kerül az utazó csapatba.

A fiúk válogató versenyei:Május 19-20.  Főiskolás OB  -  Veszprém (diszkoszvetők)Június 2-3.  V.-VI. kcs. Diákolimpia  -   BudapestJúnius 9.  U20 válogatott viadal -  SLOJúnius 23-24.  Bp. Ifi és Jun. Bajnoksága -  Budapest (Ikarus pálya)

A lányok válogató versenyei:Június 2-3.  V.-VI. kcs. Diákolimpia - BudapestJúnius 9.  U20 válogatott viadal - SLO Június 16-17.  Felnőtt OB - SzekszárdMolnár Ferenc up.szövetségi kapitány

Szinttelejsítésre kijelölt versenyek     .     Szintek a junior VB-re

Időrend/junior VB     .    Honlap     .      Szándéknyilatkozat

Az Olimpiai stadion környezete, Barcelona/loc

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.