A londoni tízpróba pontjainak elemzése…

Dr.Vágó Béla, Kovács Norbert, Benczenleitner Ottó, dr.Gyimes Zsolt, Sáfár Sándor, Szalma LászlóSemmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF), Atlétika Tanszék     /    Szakcikk

London igen felkészülten fogadta az olimpiára látogatókat. A jól szervezett közlekedés és az igényes vendéglátás jellemezte a házigazdákat. Rengeteg önkéntes és egyenruhás rendőr szavatolta a látogatók biztonságát és készségesen segítették a tanácstalan „turistákat” úti céljuk felé.

Az olimpiai komplexum nagyon sok sportág küzdelmeinek adott otthont. A versenyekre történő kijutás metróval, illetve vonattal több pontról is jól megközelíthető volt. A sportágak más-más ritmusú kezdése, illetve befejezése az olimpiai komplexum egész napos folyamatos igénybevételét eredményezte.

Szinte egész nap fegyelmezett emberáradatok vonultak az egyes színhelyek között.

London-2012/ml

Több olimpiát megjárva minket is meglepetésként ért a tömegek kulturáltan megfelelő kezelése és terelése a színhelyek környékén. A maraton futások a belvároson keresztül történtek, hatalmas nézőtömeg kíséretében.

Lezárt főutak, folyamatosan hömpölygő nézelődő tömeg kíséretében igen sportszerű buzdítások közepette zajlottak az események. Az atlétikai versenyek 2012. 08.03-tól 2012. 08. 12-ig tartott, a közel 80 ezer főt befogadó Olimpiai Stadion gyakorlatilag állandóan teljes kihasználtsággal üzemelt. 

űA tízpróbázók versenyét augusztus 8-9-én rendezték meg az Olimpiai Stadionban. Külön örömünkre a tízpróbás magyar bajnok/ Szabó Attila is kiharcolta az indulási jogot… 

A teljes szakcikk  ITT  olvasható

Szabó Attila Londonban/iaaf

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.