Sport XXI. Alapprogram verseny Békéscsabán

Medovarszki János gondolatai   /   Eredmények  -   Fotók

Három éve Tóth Sándor  ügyvezetőnk megbízott a gyermek program irányításával – amit kitűnő munkatársaimnak köszönhetően – igazán sikeresen teljesítettünk. Pályám végén rengeteg öröm, kellemes élmény ért, sok boldog és tehetséges gyerek vett körül újra, sikeres három év , sok szép eredmény, pályán maradt gyermekek – a hozadéka. A tapasztalatok összegzése után a MASZ vezetése új programot dolgozott ki.

Természetesen érdekelt az új program, de első benyomásaim visszatartottak. Bonyolultnak, nehezen megvalósíthatónak láttam, túl sok nehézség tornyosult a felületes szemlélő előtt.

sp21_bcs 14_240sp21_bcs 16_240

Miközben kollégáim a tanévkezdés nehézségeivel és bizonytalanságaival küszködnek, nekem, a „nyuggernek” volt elég időm. Nézzük, mégis hogyan lehetne megrendezni Békéscsabán az őszi pályaversenyt! Egyre inkább érdekelni kezdett, világossá vált számomra, hogy egy zseniális programot kínál a szövetségi kapitány, és a megígért eszközöket is nagyon szeretni fogják a gyerekek. A visszavonulásomból semmi sem lett, elkezdtünk készülődni a versenyre.

A gyerekek oktatását a saját, barkácsolt eszközeinkkel kezdtük meg, a megyében egyetlen, a pedagógus-továbbképzésre biztosított kollekciót csak a versenyre kaptuk meg. Szakáganként csapatot alkottunk, eszközöket gyűjtöttünk össze, kialakítottuk az U11 és U13 korosztályban a csapatainkat, majd megtanítottuk mindazt, amit a rövid idő engedett. A gyermekek nagyon lelkesen fogadták a sok újat, és egyre több szülőt a pályára csalt a kíváncsiság. Őket később bekapcsoltuk a verseny rendezésébe is.

sp21_bcs 12_480

A vénasszonyok is szépen teljesítettek az idén, nagyon kellemes őszi időjárással köszöntött be az október. A békéscsabai verseny október 3-án rendeztük meg, amely nem jelentett komoly nehézséget. 

Csongrád  megyéből nem akadt jelentkező, Kecskemétről egy csapat érkezett. Megyénkből a klub bázis iskoláiból, és a Békési DAC nevezett egy U13-as csapattal. A kis létszám okai: az idő rövidsége, az egyesületek számára a gyakorláshoz szükséges eszközhiány, valamint sajnos most is az anyagiak voltak. Úgy látszik a tanévkezdés és a gyermek atlétikai program "nehézségeivel" a többség még nem tudott megbirkózni.

sp21_bcs 15_240sp21_bcs 17_240

Nagyon sok lehetőség van ebben a programban, érdemes komolyan venni. Mi, akik már számtalan, jobb sorsra érdemes elképzelés csúfos végét megértük, aggódunk egy kicsit. Reméljük, anyagiak híján nem jut ez is az elődök sorsára.

A mindennapos testnevelés továbbképzéseit és az új versenyrendszert együtt látva a sportág újjászületését lehet remélni. Az előbbi feladat sikeres teljesítése – meggyőződésem – csak az atlétikai műhelyek hatékony közreműködésével lehetséges. Medovarszki János, a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club utánpótlás szakágvezetője  

Eredmények

sp21_bcs 14_480

sp21_bcs 16_480

sp21_bcs 13_240sp21_bcs 12_240

sp21_bcs 15_480

sp21_bcs 13_480

sp21_bcs 11_480

foto: rendezők

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.