Új sportpszichológiai könyv

Fejben dől el 

Bemutatták azt a több mint 300 oldalas, Fejben dől el – sportpszichológia mindenkinek című könyvet, amely a szakterület szinte minden részével foglalkozik. A kötet bemutatóján kiderült, megjelenik benne a koncentráció és az önbizalom kérdése, a csapat- és a gyermeksport pszichológiai nehézségei vagy éppen a szorongás mint szükséges jó állapot ismertetése.  Az eseményen több kiváló sportoló is megjelent, és maguk is beszámoltak a tudományággal kapcsolatos tapasztalataikról.

„- Nagyon sajnálom, hogy fiatalon nem találkoztam sportpszichológussal, akkor talán még eredményesebb lehetett volna a pályafutásom – mondta a világbajnoki ezüst- és bronzérmes kézilabdázó, Tóth Tímea. – Egy szülő, aki sportolni viszi a gyermekét, nem is gondolja, mennyi trauma érheti őt a sport kapcsán, például hogy nem fogadják el a társai. Az ilyen és ehhez hasonló problémák feldolgozásában is segíthet ez a könyv."

A nyolcszoros magyar bajnok kézilabdázó, Kökény Beatrix szintén kiemelte a sportpszichológus fontosságát: „- Nekem az 1995-ös osztrák-magyar közös rendezésű világbajnokságon segített feldolgozni a hazai pálya jelentette terhet, és azt, hogy eredményes játékot vártak el tőlünk. Az akkor mellettünk dolgozó szakember szerepet játszott abban, hogy a magyar női kézilabda a következő néhány évben a világ élvonalába emelkedett."

Gór-Nagy Miklós Európa-bajnoki ezüstérmes vízilabdázó szerint ez a könyv emberközelivé teszi a sportpszichológiát. A két szerző – Gyömbér Noémi és Kovács Krisztina – és négy társszerző által nemzetközi viszonylatban is egyedülállónak tartott kötet a londoni ötkarikás játékokra utazó magyar versenyzőket is segítheti, ugyanis a Magyar Olimpiai Bizottság 300 példányt vásárolt meg a műből. (Forrás: MTI)

Kollázs-részlet a Puskás stadion metróállomásonfejben_dol_el

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.