Új Sporttudományi és Diagnosztikai központ

A szakszerű felkészülés és az egészség megőrzése érdekében   /   Honlap

Csütörtök délelőtt ünnepélyesen átadták a Nemzeti Sportközpontok területén található Sporttudományi és Diagnosztikai Központot. A 400 négyzetméteres új laboratóriumban a jövőben teljesítmény-élettani – spiroergometriai –, humánbiológiai és kardiológiai  mérésekre kerül sor.

„- A spiroergometriai vizsgálatokra futószalag-, evezős és kerékpáros ergométeren van lehetőségünk, légvételről-légvételre történő gázanyagcsere, a kardiovaszkuláris rendszer vizsgálatának alkalmával, amikor képet kapunk a sportoló pillanatnyi állapotáról, terhelhetőségéről.

A vérvétel esetében vérgázokat, vércukorszintet, vérképet vizsgálunk. Új területet jelent a kardiológiai vizsgálónk, ahol modern, 3D-s szívultrahang-vizsgálatot tudnak a szakemberek végezni, nyugalmi és terheléses EKG-vizsgálat mellett” – tájékoztatta a megjelenteket Sziva Ágnes  tudományos munkatárs.

A humánbiológusok a testösszetételt, testalkatot, érést, a biológiai fejlődést vizsgálják; előrejelzik a serdülőkori folyamatokat, a csont- és izomrendszer várható fejlődését, a magasságot...  

A teljes beszámoló  a mob.hu-n olvasható

Átadták a központot/mob.hu

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.