Az U13 diszkoszvetés az idei első pályversenyen

Sport XXI. Alapprogram   /  Kreativitás és probléma megoldás

sport_xxiMájus 11.-én esedékes a 2013. évi Sport XXI. Alapprogram 1. pályaversenye.

Az U13-as korosztály dobó versenyszám csoportjából kiválasztásra került diszkoszvetés (3.2. pont)  lebonyolításához szükséges  600 gr-os szoknyáslabdákat a vállalkozó alapanyag hiány miatt nem tudja határidőre elkészíteni.

A verseny lebonyolítása érdekében magunknak kell a szerek pótlását megoldanunk. Kérem valamennyi régiós koordinátor, edző, testnevelő tanár, esetleg szülő kreativitását és pozitív hozzá állását a probléma megoldásához. Gyártsunk le régiónként 3-5 db 600 gr. súlyú szoknyás labdát!  Hogy miként?

Ehhez kell némi kreativitás és kézügyesség. Azok a kollégák, testnevelő tanárok, akik részt vettek a „Kölyök Atlétika” felkészítőkön, kaptak ehhez ötleteket.

Például műanyag zacskóba, szatyorba tegyünk kb. ilyen súlyú homokot, azt kössük be és erre erősítsük a szoknyát. Legfontosabb szempont, hogy azonos súlyú, azonos méretű és azonos anyagból legyen valamennyi régiós versenyen használt szer. A pontozás miatt.

A „gyári szer” hiánya a versenyszám pontozásának kialakítását is késlelteti.

A héten elkészül a diszkoszvetéssel kiegészített ponttáblázat, amelyet valamennyi versenyrendezőhöz és régiós koordinátorhoz eljuttatunk. 

Számítunk a problémamegoldó képességetekre és köszönjük a megértéseteket!

Székesfehérvár, 2013. 05. 06.    Hirt Károly  

A tájékoztató pdf.-ben

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.