Budapesten járt Parick Sjöberg

Nemzetközi konferencia a gyerekek sportolásának társadalmi kérdéseiről

„Gyermekek társadalmi befogadása és védelme a sport által”, ez volt a címe annak a nemzetközi konferenciának, amelyet október 7. és 8. között tartottak Budapesten. Az első nap központi témája „A sport, mint a gyermekek és fiatalok társadalmi befolyásának eszköze” volt, míg a másodikon a gyermekeket és fiatalokat a sportban érő szexuális visszaélésé volt a főszerep.

A konferencia meghívott vendége Patrik Sjöberg egykori magasugró olimpiai dobogós, világbajnok volt, aki a 2011-ben kiadott önéletrajzi könyvében számolt be a korábban magas nemzetközi presztízzsel bíró edzője által őt ért zaklatásokról.  A beszámolóról készült tudósítás  ITT olvasható.

„- A volt magasugró világklasszissal beszélgettem a konferencia szünetében – mondta Pignitzky Dorottya, a MOB Sport XXI program vezetője. -  Mesélt a többi magasugróról, kiről mit tud, kivel mi van; abból a nagy generációból kivel tartja kapcsolatot. Ahogy elmondta, Carlo Tränhardt nem régen ugrott 190 cm-t, ez új M55 világcsúcs, Dietmar Mögenburg Norvégiában él, lánya magasugró. Tavaly járt Kubában Javier Sotomayornál.

Vittem számára 1988-as fedett EB és 89-es fedett VB fotókat, amelyeket aláírt, és vittem 89-es VB matricát is  ajándékba. Örült a fotók láttán. Minden magasugrót beazonosított a 88-as fedett EB döntőről készült felvételen. Saját Sjöberg ereklyémet, egy általa akkor aláírt magasugró léc darabot is elvittem, amit most is megerősített, hogy ő írta alá anno!”  (forrás: pd, mob.hu)

Patrick Sjöberg a konferencián/pdSjöberg fénykorában/aftonbladet.se

foto: Pignitzky Dorottya, aftonbladet.se

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.