Ifjúsági VB kalapácsvetés - válogatási rendszer

Figyelem!A fiú ás a lány kalapácsvetésben az indítható kettőnél több magyar atléta is reálisan esélyes arra, hogy kijusson az Ifjúsági Világbajnokságra. Ezért e két versenyszámban külön válogatási rendszer alapján történik a csapatba kerülés. Az érintett edzők a szisztémát előzetes egyeztetés után mindannyian elfogadták.

Mindkét számban három válogató versenyt rendezünk, melyek a következők:

•    május 18 vagy 19. Dobó verseny, Budapest (ez még nem szerepel a versenynaptárban, a pontos dátum és a részletek kidolgozás alatt)•    május 25 vagy 26. Ifjúsági kalapácsvetés a MEFOB keretein belül (a pontos időpontot közöljük, amint tudjuk)•    június 1 vagy 2. Diákolimpia Országos Döntő

Természetesen mindhárom versenyen az Ifjúsági VB-n is használatos fiú (5kg) és lány (3kg) szerekkel vetélkednek az atléták.

A három verseny végeredménye közül a két legjobb eredmény összege határozza meg a válogatási sorrendet.

A válogatásba semmilyen más eredmény nem számít, a két-két beválogatott atléta minden más eredménytől függetlenül csapattagnak tekintendő – kivéve, ha egészségügyi vagy más objektív körülmény akadályozza a méltó világbajnoki szereplést. Ennek megítélése illetve a szakmai igazgatóval, az utánpótlás szakreferenssel és a szakági referenssel történő egyeztetése az érintett egyéni edzők felelőssége.

A szakmai igazgató döntése alapján Halász Bence – amennyiben egészségesen tud felkészülni – automatikusan csapattagnak tekintendő, neki (ha edzője úgy dönt) nem kötelező válogatózni. Spiriev Attila szakmai igazgató   

Válogatási rendszer/ pdf.              

Ifi VB 2013

                                                                                    ,

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.