Jó szereplés, biztató eredmények Castellónban

Divos Katalin szakági referens értékelése a Téli Dobó Európa Kupáról

Téli Dobó EK-2013Viszontagságos körülmények között, a tervezetthez képest hiányosan érkezett meg a csapat a spanyolországi Castellónba.Sajnos két versenyzőnk, Ormay Anikó és Juhász Vanda, valamint Zsivoczky Attila edző a márciusi hótorlaszok miatt nem tudott eljutni a schwechati reptérre, miután az expresszvonat elakadt Tatabányánál.Amikor több óra várakozás után nagy nehezen visszaindulhattak, már semmilyen lehetőség nem volt a kiutazásra, így nem tudtak részt venni a versenyen.

Versenyzőink szereplésével kapcsolatban, egyetlen kivétellel, csak pozitív dolgokról tudok beszámolni.Az értékelés az indulás sorrendjében történik.

Első nap:Huszák János (FTC, edző: Varga Sándor): Diszkoszvetés U23 – 9. hely, 55.70 mJani nagyon bíztatóan kezdte a versenyt, ami hosszú távon mindenképpen pozitívnak számít, hiszen az első sorozatban elért stabil eredménye biztonságot adhat a világversenyen. Kiegyensúlyozottan, szépen koncentrálva versenyzett, és egy nagyszerű idei legjobbal (élete második legjobb eredményével) zárta a viadalt.

Seres András (Maximus KSE. edző: Tégla Ferenc): Diszkoszvetés – 19. hely, 56.10 mLáthatóan feldobottan versenyzett, jó hatással volt rá a küzdeni akarás. Dobásról dobásra javított, magabiztos, összeszedett volt.

Szikszai Róbert (Nyírsuli, edző: Kerekes László): Diszkoszvetés – 20. hely, 55.47 mMivel az U23-ban csak egy versenyző volt indítható (Huszák János), a 19. évében lévő atlétát menedzselési céllal a felnőttek között indítottuk. Már a melegítésén is látszott, hogy egy szép egyéni csúcsra számíthatunk. A versenyzést apró bizonytalansággal kezdte, a technikája kicsit billegett, de aztán egy jól összerakott mozgással sikerült egy nagyszerű egyéni csúcsot elérnie.

Hudi Ákos (Haladás VSE, edző: Annus Adrián): Kalapácsvetés U23 – 2. hely, 70.20 mŐ szerezte a csapat egyetlen ezüstérmét. Nagyon stabilan versenyzett, kétszer is hetven méter felett tudott dobni, ami bíztató a nyári U23 Európa bajnokság tükrében.

Márton Anita (Titán TC Szeged, edző: Eperjesi László): Súlylökés – 8. hely, 16.68 mAnitát valami vírus kerülgette, nem igazán volt 100%-os egészségi állapotban. Ennek ellenére stabilan versenyzett, pillanatnyi dinamikai hiányosságai miatt nem sikerült 17 méter fölé kerülnie.

Pars Krisztián (Dobó SE, edző: Németh Zsolt): Kalapácsvetés – 1. hely, 77.24 mNagyszerű sportolói kvalitásáról tett tanúbizonyságot ezen a z erős mezőnyt felvonultató versenyen is Krisztián. Érezte a vállát, így óvatosan kezdett, kis technikai bizonytalansággal. De meg tudott újulni, és egy szép eredménnyel, győzelemmel zárta a versenyt.

Németh Kristóf (Dobó SE, edző: Németh Zsolt): Kalapácsvetés – 12. hely, 69.65 mKristóf nehézkesen, nyúzósan versenyzett, nem tudott megújulni, így nem sikerült 70 métert dobnia.

Második nap:Rivasz-Tóth Norbert (Törökszentmiklósi DAK, edző: Varga Lőrinc): Gerelyhajítás U23 – 7. hely, 71.68 m, országos ifjúsági csúcsA mezőny legfiatalabb versenyzőjeként nagyszerű ifjúsági magyar csúcsot ért el. Bátran, magabiztosan, határozottan versenyzett, motivált és jól koncentrált volt dobásról dobásra. Elégedetlen volt magával a nagyszerű eredmény ellenére, ez mindenképp pozitív a jövő tekintetében.

Völgyi Helga (Dobó SE, edző: Németh Zsolt és Németh László): Kalapácsvetés U23 – 7. hely 60.30 mA legifjabb és legmosolygósabb lány volt a mezőnyben. Helga nagyszerű, szép és hatékony technikával dob. Fiatal kora ellenére az egyik legkiegyensúlyozottabban versenyzett. Szép jövő előtt állhat.

Orbán Éva (VEDAC, edző: Zentai Tibor): Kalapácsvetés – 6. hely, 68.81 mÉvi tapasztalt versenyző, ezt kihasználva biztató eredményt ért el. A B-csoportban versenyzett, azt megnyerte. A moszkvai Világbajnokság tükrében bizakodásra ad okot a dinamikája, összeszedettsége.

Fertig Fruzsina (VEDAC, edző: Zentai Tibor): Kalapácsvetés – 18. hely, 63.68 mA nem tökéletes sikerült Téli OB után megmutatta, hogy kiérdemelte a bizalmat. Kiváló 63 méter feletti eredménye jó nyári teljesítményre predesztinálja.

Rakovszky Tibor (KSI SE, edző: Lukács László): - Súlylökés U23 – 11. hely, 16.54 mTibit láthatóan feldobta, hogy nemzetközi mezőnyben indulhat. Jól, stabilan mozgott, ha egy dobás ráakad, akár 17 méter felett is dobhatott volna.

Megjegyzésként még annyi, hogy Bácskay Zsófia a nevezési határidő (március 6.) után, tehát a csapat véglegesítését követően, március 10-én dobta nagyszerű, 64.23 méteres országos ifjúsági csúcsát, így ő ezért nem került az utazó csapatba.   Divós Katalin, szakági referens     

Eredmények       .     Téli Dobó EK-2013/ videó

Hudi Ákos/ibPars Krisztián/ib

tdek_2013

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.