Kettő helyett négy év

Szigorítják a doppingvétség büntetését  /  Videó

"A doppingellenes munka aktualitásai - 2013” - címmel tartott sajtótájékoztatót a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója Dr. Tiszeker Ágnes  a Magyar Sport Házában. A téma: a doppingellenes küzdelem aktualitásai 2013-ban; felkészülés a 2014. évi Téli Olimpiai Játékokra (Szocsi) és az Ifjúsági Olimpiára (Nanking); beszámoló az idei mintavételekről, és az állami feladatok végrehajtásáról; tájékoztató a jövő doppingellenes feladatairól, különös tekintettel a WADA novemberi Világtalálkozóján elfogadásra kerülő új WADA Kódexre.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódrevíziós eljárása végső szakaszához érkezett, amely eredményeként a WADA Alapító Közgyűlése Johannesburgban a IV. Doppingellenes Világkongresszusán fogadja el az új Nemzetközi Doppingellenes Szabályzatot, mely 2015. január l-én lép hatályba.

Tiszeker Ágnes, a nemzeti doppingellenes szervezet feladatait ellátó Magyar Antidopping Csoport vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a változás nyomán akár egyetlen botlás is a sportpályafutása végét jelentheti valakinek, mivel az első alkalommal vétséget elkövető sportoló kettő helyett négyéves  eltiltást kap. A WADA Világkongresszus kiemelt nemzetközi sportszakmai és sportdiplomáciai jelentőséggel bír, amelyen a MACS is részt vesz. (forrás: mob.hu) 

A teljes írás  ITT  olvasható       .     Keményít a WADA/ interjú

video

Dr.Tiszeker Ágnes a témáról/ videó 

 wada

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.