Május elején kezdődnek a Sport XXI. pályaversenyek

Az Alapprogram mezei versenyei egy hónap csúszással fejeződtek beMódosítások a pályaversenyek programjában  /  MELLÉKLETEK

sport_xxiA március közepétől április hónap első feléig tartó rendkívüli időjárási viszonyok, a tavaszi szünet, a húsvéti ünnepek, vagy a diákmezei versenyek miatt több mint egy hónapos késéssel tudták valamennyi régióban megrendezni a Sport XXI. Alapprogram mezeifutó versenyeit.

Régiónként igen nagy különbség volt a résztvevő csapatok számában. A gyengébb érdeklődés oka lehetet a szokatlan körülmény, vagy a rosszul megválasztott időpont. Körültekintő időpontválasztással, odaadó mozgósítással, vagy egyéb mezeifutó eseményekhez kapcsolódó rendezéssel több helyen igen magas volt a résztvevő csapatok száma.

Az induló csapatok létszámától függetlenül minden egyes helyszínen ismét bebizonyosodott, hogy az U11 és U13 korosztályban érintett gyerekek imádnak játszani és versenyezni. A program célja és a programban dolgozó szakemberek feladata, hogy életben tartsuk ezt a versenyszellemet és a gyerekekben erősítsük a sportághoz kötődést.

Az Országos koordinátor  a MASZ szakmai igazgatójával  egyeztetve az alábbi régiós koordinátorokat kérte meg a 2013. évi Sport XXI. Alapprogram  további versenyei lebonyolításának megszervezésére:

Nyugat-Dunántúl -  Kocsis Zsuzsanna Dél-Dunántúl - Scherer Tamás Közép-Dunántúl - Tölgyesi Előd Közép-Magyarország -  ifj. Tomhauser István Észak-Magyarország - Papp János Észak-Alföld -  Nagy Tibor Dél-Alföld - Adamik Zoltán

A program szakmai tartamának kidolgozásáért felelős munkacsoport is újjáalakult. A munkacsoport megbeszéléseinek állandó meghivottja Spiriev Attila  szakmai igazgató. Tagjai:

Dornbach Ildikó Hirt Károly Lengyák György Skoumal Péter Salamon Zoltán

Május 11.-i ajánlott időponttal kerülnek megrendezésre a program idei első pályaversenyei. 2012.-ben kísérleti jelleggel megrendezett pályaversenyek tapasztalatainak felhasználásával a szakmai munkacsoport módosításokat eszközölt a programban.

Ezek a módosítások a cikkhez csatolt 6 mellékletben olvashatóak. Az egyszerűbb követhetőség érdekében a módosított részeket piros színnel emeltük ki. Javasoljuk, hogy a mellékleteket alaposan tanulmányozzák át az edzők, a koordinátorok és a versenybírók is! A koordinátorok és versenybírók figyelmét külön felhívom a „Rotációs jegyzőkönyv U11 2013. pálya”, a „Jegyzőkönyv U13. 2013. pályav.” és a „Nevezési lap U13 2013. pálya” excel táblákra. A számítógépes jegyzőkönyv vezetés és ezeknek a táblázatoknak a használata jelentős mértékben gyorsítja az iroda munkáját és a korrekt pontszámítás és ellenőrzés biztosított.

Módosítások röviden:1.    U13 2+1 indulási lehetőség helyett 3+1 számban kell indulni2.    U13 versenyszám csoportok bontása futószámoknál sprint + állóképességi csoportra3.    U13 lebonyolítási rendszerének/időrendjének módosítása (2 változat)4.    U13 150 gát gáttávolságok és elhelyezés módosítása5.    U13 ponttáblázatban 150g, távol és 8x50 pontjainak racionalizálása6.    U11 sprint-szlalom-magas versenypálya módosítása

Valamennyi a programban érintett szakember (edző, koordinátor, versenybíró) tapasztalataira, véleményére és legfőképpen javaslatára szüksége van a munkacsoportnak, hogy a 2013. teljes szakmai év után tovább tudjuk finomítani azt a versenyrendszert, amelyre méltán büszkék lehetünk. Kérjük, hogy a koordinátorokon keresztül, vagy egyenesen a munkacsoport tagjaihoz juttassák el ezeket.

A pályaversenyeken induló gyerekeknek jó, élvezetes játékot az edzőknek az atlétika pályára letaláló és ott ragadó sok-sok tehetséges gyereket kívánunk.

Székesfehérvár, 2013. 04. 25.      Hirt Károly  Országos koordinátor      .     A tájékoztató pdf.-ben

MELLÉKLETEK

1- Jegyzőkönyv U13 pálya-2013/pdf

1b- Jegyzőkönyv U13 összesített pálya-2013/pdf

1xls- Jegyzőkönyv U13 pálya-2013/excel

2- Nevezési lap U13 pály-2013/pdf

3- Pályaverseny U11-2013/pdf

4- Pályaverseny U13-2013/pdf

5- Ponttábla U13-2013 pálya-2013/pdf

6- Rotációs jegyzőkönyv, lebonyolítás U11 pálya-2013/pdf

6b- Rotációs jegyzőkönyv, tábláza U11 pálya-2013/pdf

6xls- Rotációs jegyzőkönyv U11 pálya-2013/excel

.

Bemelegítés egy Sport XXI. verseny előtt/ml

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.