Négy nap a szemléletformálás és segítségnyújtás jegyében

MASZKölyökatlétikai Edzőtovábbképző Tanfolyam a TF-en

Hosszú, kemény hétvégén van túl az a 68 - már a sportágban tevékenykedő és leendő - edzőkolléga, akik végig hallgatták és dolgozták a csütörtök reggeltől vasárnap délutánig tartó edzőtovábbképző tanfolyamot.

A program apropóját az adta, hogy szeretnénk felkészülni - az alsó tagozatban hamarosan beinduló Kölyökatlétikai oktatás okán - az atlétikai szakosztályokban várhatóan rövid időn belül megnövekedő számú kisgyermek fogadására és szakszerű foglalkoztatására.

A program célja a szemléletformálás és a gyakorlati segítségnyújtás volt.   Négy napon keresztül a 6-12 éves korosztályt helyeztük a fókuszba.

Elméletben körüljártuk anatómiai, élettani, pszichológiai síkon; a gyakorlatban pedig oktatás módszertani és képzési, fejlesztési tartalom szempontjából.

A Sport XXI program által finanszírozott képzésben résztvevők nagy érdeklődéssel és aktivitással vettek részt az új szemléletű, élményközpontú foglalkozás-szervezésben, melyen keresztül betekintést nyertek a képzési célok megvalósíthatóságának sokszínűségébe.

Óriási örömet okozott látni a folyamatot, melynek során az újszerű módszertan megértésre talált.

ka_edzotovabbk_2013 3ka_edzotovabbk_2013 1

Köszönjük az oktatók, előadók lelkiismeretes felkészülését és kiváló előadásait. Köszönjük a TF -nek, hogy házigazdája volt az eseménynek és Metzing Zsuzsának, aki megbízható hátteret biztosított számunkra.

Köszönöm Vass Zoltán  kollégának a szervezésben és lebonyolításban nyújtott kiemelkedően nagy segítségét.

A sikeres vizsgák után mosollyal teli arcoktól búcsúzhattunk és kívánom, hogy ez a mosoly a hétköznapi edzések/foglalkozások alkalmával a gyermekekre is átragadhasson.  Dornbach Ildikó

ka_edzotovabbk_2013 5

ka_edzotovabbk_2013 4

A csapat

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.