Tapasztalatok öt városból

Kaposvár, Dombóvár, Szekszárd, Bonyhád és Pécs  /  Fotóalbum   -   Videók

Látogatás/lgyLengyák György, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás referense az elmúlt héten két nap alatt öt városban járt, meglátogatva a helyi atlétikai szakosztályokat. Írásba foglalt tapasztalatai a mellékletben teljes egészében megtalálhatók, az alábbiakban egy részlet olvasható a dombóvári látogatásból:

…. A következő állomásom Dombóvár volt. A vasutas sportcentrumban Fazekas Gáspár(a mindenki által ismert Gazsi bácsi) edző fogadott. Először megnéztük a sportcsarnok előtti csodálatos Szigeterdő parkot, ahol a középtávfutók tartják edzésük nagy részét.

A gyöngykavics borítású, gyönyörű szobrok közötti sétányok ideális helyszínt biztosítanak nemcsak a téli fel-készülés idején, hanem versenyidőszakban a regeneráló futásokra is. „- Sajnos a most lehullott nagy mennyiségű hó miatt még nem jutott idő a város gépeinek arra, hogy nekünk is utakat vágjanak a parkban - szólt az edző ,- de erről soha nem szoktak megfeledkezni, hiszen a fél város vagy Imre, vagy az én tanítványom volt.”

Ezután megmutatta a létesítmény minden részét, a 10×22 méteres tornatermet, a hozzá csat-lakozó kis konditermet, a salakos futópályát. Az ugró- és gerelyhajító helyet most hó borította, de az évek alatt elért országos szintű korosztályos eredmények arra utalnak, hogy a nekifutó gumiborítása sokat segít a versenyzők felkészítésében.

Edzés Dombóváron/lgy

„Gazsi bácsi” a kosárlabda csarnokban tartott edzést szép számú kiscsoportjának.

„- A kosarasokkal egyeztetve ide is gyakran be tudunk jönni. Tudom, lehetnének jobb kö-rülmények is: futófolyosó, rekortánpálya, de az országban rosszabb feltételek között is élnek és dolgoznak szakosztályok. A kisváros ezt tudja nyújtani nekünk.

Tar Imre kollégával pedig mindent megteszünk azért, hogy a versenyzőink jó hangulatban minél magasabb szintre jussanak el. Mindig van egy-egy DOVASE-gyermek évente, aki a korosztályos válogatott viadalon nemcsak Dombóvárt, hanem hazánkat is képviseli” — mondta Fazekas Gáspár, aki a versenyzők bemelegítő futása alatt még arról is beszélt, hogy nagyon jó a régió összefogása…  (lgy) 

A teljes beszámoló  ITT  olvasható      

Fotóalbum/ Lengyák Gy.     .    Videók az edzésekről/ LGy      .     Honlap/ dombovar.hu

Folyosó Kaposváron/lgyFazekas Gáspár Dombóváron/lgy

Edzés Bonyhádon/lgy

Bonyhád/lgyPécs/lgy

Edzés Pécsen/lgy

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.