Tehetségek! - A fedett pályás serdülő OB margójára

Spiriev Attila szakmai igazgató írása

Atléta palánták töltötték meg szombaton a SYMA csarnokot. Kíváncsian vártam, hogy megakad-e a szemem olyanon, akiben benne látom a nemzetközi klasszissá válás lehetőségét. Természetesen egy ekkora seregszemlén sajnos nem juthat kellő figyelem mindenkire, és több alkalom kell ahhoz, hogy egy-egy atlétáról alaposabb vélemény alakulhasson ki, de annak nagyon örültem, hogy láttam néhány csiszolatlan gyémántot.

Vannak olyanok, akik már korábban is bizonyították tehetségüket. A teljesség igénye nélkül: Sorok Klaudia, Tóth Lili Anna, Kovács Emma, Renner Luca, Papp Szabolcs és még néhányan már tavaly is kiváló eredményeket értek el, és ezúttal is igazolták, hogy kiemelt figyelmet kell rájuk fordítanunk.De volt olyan is, aki szinte „berobbant”, ilyen például a szemet gyönyörködtető stílusban futó Pálmai Márk.

Gratulálok a bajnokoknak, érmeseknek és edzőiknek, és sok sikert kívánok a további pályafutáshoz.

Vannak olyanok is, akik még csak nem is győztek, de alkatuk, adottságaik egészen kiválóak. Öröm volt ránézni például Tácsik Annára, Diallo Alinára, sőt jó néhány olyan fiatalra, akik még a dobogós helyek környékére sem értek oda. Bennük is ott a jövő.Vannak tehetségeink, becsüljük meg őket!

De nagyon fontos a képzésük!Mert aggasztó volt például, hogy távolugrásban alig lehetett a helyeshez közelítő ritmusú vagy technikájú kísérletet látni, pedig ez egy olyan versenyszám, amiben úgy a hagyományaink, mint a nemzetközi mezőny alapján reális esély van világversenyen „odaférni”.

Már most nagyon oda kell figyelni a tehetségek helyes technikai képzésére, mert hiába a legkitűnőbb adottság, hiába az elszántság, ha a nem megfelelő technikai alapok korlátozzák a későbbi fejlődést.

Biztatok minden edzőt, hogy minél többet konzultáljon másik szakemberekkel is, használja a „külső szem” segítségét, mert a tehetségek mindannyiunk, azaz az egész magyar atlétika értékei, és nagyon kell vigyázni arra, hogy egyszer majd kitűnő felnőtt atléták váljanak belőlük.   Spiriev Attila

OB serdülő fedett-2013/lengyak gy

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.