Beszámoló az ugró szakág januári összetartásáról

Petrovai József szakági referens írása / Videók - fotók

A kétnapos összetartáson a 34 meghívott versenyzőből 28 versenyző vett részt és 14 edző volt jelen. Több versenyzőnél kiemelkedő eredmény született, ami azt jelenti, jó úton haladnak a felkészülési időszakban. Örvendetes, hogy a fiatalok nagyon jól teljesítettek.

A szombat délelőtti felmérést kisebb sérülések miatt nem tudtuk maradéktalanul teljesíteni. A versenyidőszak közelségének betudhatóan jogosan nem kockáztatta több edző atlétáját.                          

Sérülés vagy betegség, illetve vizsgák miatt voltak hiányzók is és sajnos az összetartás alatt három atléta kiújult sérülése miatt kénytelen volt abbahagyni a programot

Szombaton délután a távolugróknak és a hármasugróknak Dömötör Balázs vezetésével technikai edzést tartottunk. Az ugrásokról videofelvételeket készítettünk, amit este levetítettünk. Az edzőkkel közösen egymást véleményét meghallgatva próbáltunk minden versenyzőnek segíteni. Figyelembe vettük, hogy a felkészülési időszakban nem mindenki ugyanabban a fázisban tart.

A magasugrók technikai edzését ismételten Deutsch Péter irányította. Először a lányokkal, majd a fiúkkal végeztette el a technikai feladatokat.  A gyakorlatokat nagy odafigyeléssel hajtották végre. Péter tanácsaival, szuggesztív egyéniségével nagy hatást gyakorolt ugróinkra. A délutáni program végén szinte az egész ugró csapat Bakosi Péter ugrásait kísérte figyelemmel. Biztató kísérleteivel nemcsak a társait, de minden edző figyelmét lekötötte.

Az első nap estéjén Szabó Krisztina gyógytornász felmérte a kijelölt ugrókat (felmérése vasárnap folytatódott).

Szombaton este éjfélig tartó szakmai megbeszélést tartottunk, ahol a videofelvételeket elemeztük ki. A felvételeket lassítva és kockázva is megtekintettük. Minden versenyzőt részletesen kielemeztünk. Volt olyan ugró, akiről 15-20 percig is szakmai vitát tartottunk.  A hozzászólások, tanácsok építő jellegűek voltak. 

Vasárnap Lengyák György tartott egy tíz peres érdekes futóiskolát, amit a gyerekek nagy érdeklődéssel, odafigyeléssel végeztek. Tölgyesi Előd vezetésével egy újszerű szökdelőiskolával ismerkedtünk meg. A változatos feladatokat jó hangulatban, ugyanakkor nagy odafigyeléssel végezték ugróink. 

Úgy érzem, megint sikerült olyan gyakorlatokat adni atlétáinknak, amelyek nem csak elősegítik a majdani ugrások helyes végrehajtását, hanem változatossá teszik edzéseiket. A sportolók és edzőik véleménye alapján úgy gondolom, nagyon hasznos volt ez a két nap. Tettünk egy lépést előre annak érdekében, hogy ugróink folyamatosan fejlődjenek.    

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.