Olimpiai válogatási helyzet maratoni futásban és gyaloglásban

Ahogyan azt az érintettek már tudják, tisztult a kép a riói olimpiára történő válogatással kapcsolatban maratoni futásban és gyaloglásban.

Férfi maratonin Csere Gáspár és Józsa Gábor teljesítették a szintet, ők – az esetleges további szintteljesítésektől függetlenül – csapattagnak tekinthetők. Rajtuk kívül itt még egy futó kerülhet elvileg a kvótások közé. Ha lesz(nek) újabb szintteljesítő(k), akkor a legjobb eredmények alapján május 22-én fennálló helyzet rangsorol (Csere Gáspár és Józsa Gábor után). Szintteljesítésre július 11-ig van lehetőség, de a május 22-én felállított rangsort az utána elért eredmények nem befolyásolják.

Női maratonin eddig öt futónő teljesítette az olimpiai szintet. A kvalifikációs időszakban elért legjobb eredmények alapján, pillanatnyilag a következő a sorrend.

Olimpiai résztvevőnek tekinthetők: Erdélyi Zsófia, Papp Krisztina és Szabó Tünde.

1. tartalék Staicu Simona, 2. tartalék: Gyurkó Fanni. A tartalékok pillanatnyilag nem utazók.

Ha Papp Krisztina megfutja 10.000m-en is az olimpiai szintet, akkor az olimpián ő azon a távon indul, így automatikusan mindenki eggyel előrébb kerülhet, tehát Staicu Simona automatikusan csapattaggá válik, míg Gyurkó Fanni előlép 1. tartalékká.  Olimpiai szintet július 11-ig lehet teljesíteni, de mostantól kezdve bárki csak a jelenlegi sorrend utánra kerülhet be, illetve a mostani sorrendet a további eredmények már nem befolyásolják.

Férfi gyaloglásban jelenleg négy szintesünk van 50 km-en, és közülük Helebrandt Máté 20 km-en is teljesítette az olimpiai szintet. Mivel Helebrandt Máté az olimpián a 20 km-es távon indul, 50 km gyaloglásban Srp Miklós, Venyercsán Bence és Rácz Sándor képviselhetik a magyar színeket Rióban.

Hasonlóan a női maratonihoz, az olimpiai szintet július 11-ig lehet teljesíteni, de mostantól kezdve bárki csak a jelenlegi sorrend utánra kerülhet be, illetve a mostani sorrendet a további eredmények már nem befolyásolják.

Olimpiai Játékok 2016 / rio2016 Női 20 km gyaloglásban jelenleg három olimpiai szintesünk van. A kvalifikációs időszakban elért eredmények alapján köztük a pillanatnyi rangsor a következő: Madarász Viktória, Kovács Barbara, Récsei Rita. A válogatási sorrend e számban a május 22-én Naumburgban megrendezendő hagyományos nemzetközi verseny után alakul ki. Utána is lehet szintet teljesíteni (július 11-ig), de a május 22-én beálló sorrendet a későbbi eredmények már nem befolyásolják.

Fontos leszögezni, hogy az olimpiára csak egészséges, megfelelően felkészült versenyzőket utaztatunk, így a csapattagságra kijelöltek sérülése, betegsége esetén a tartalékok léphetnek a helyükre.

További jó felkészülést kívánok minden atlétánknak!      

Spiriev Attila  sportigazgató

                                                                                                                                    

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.