Sikeres versenyzők és versenybírók

Lignano 2011European Masters Games Lignanóban  - FOTÓK

„- A 2011-es European Masters Games elnevezésű viadalnak Lignano Sabbiadoro, adott otthont, ahol húsz sportág – köztük az atlétika - szenior versenyzői találkoztak egymással – számolt be az eseményről  a MASZ Versenybíró bizottságának elnöke, Szalay Sándor. - A tavalyi évben megkötetett olasz-magyar együttműködésnek köszönhetően, idén tíz magyar versenybíró vehetett részt a „Veterán Világjátékok” szervezésében és  lebonyolításában. A szeptember 10. és 20. között megrendezett atlétikai versenyeken a magyar bírók nem egyszer két helyszínen is - Lignano Sabbiadoroban és Goriziaban – megmutathatták tudásukat.”

A nagyszabású szenior találkozón több magyar atléta is rajthoz állt. Korcsoportjának 800 méteres győztese, Gajdos Tamás  így elevenítette fel az emlékezetes napokat  a szamosz.hu-n:

„- Lignano Olaszország legszebb városa - főleg esőben! Legalábbis nekem - engedtessék meg ennyi szubjektivitás, miután életem első nagy nemzetközi senior versenyét itt nyertem 800 méteren.

Ez persze már csak hab volt a tortán, hiszen remek sporttársaink már a korábbi napokon is éremesőt hoztak: a viszontagságokkal teli utazása ellenére Benes  Magdi kalapáccsal és Gajdos Tamás az Ikarus pályánnehézkalapáccsal is nyerni tudott. Major Feri a gyaloglókirály, csak így emlegetik már Európa-szerte a most is két aranyat nyerő atlétát, aki 5 és 20km-en sem talált legyőzőre. 

Kurunczi Zoli hozta a kötelezőt: remek 3 méteres eredménnyel nyerte az M70 rúdugrást és Kőrösi Pista is az "elugróhely-tologatásos" hármasugrást 10,94-gyel M60-ban. Hegedűs Anti egy bronzéremért megmutatta, hogy még mindig szépen száll a magyar gerely 60 fölött is – 40 méter fölé.

Benczenleitner Ottó érme is tovább öregbítette a dobó szakág jó hírnevét. További aranyakat és érmeket is nyertünk szép számmal, melyek mindegyikéről sajnos én sem értesültem, próbáljuk majd kiböngészni az ezer oldalas eredmény listákból...

Nem hivatalos összeredmény szerint 11 arany 12 ezüst és 6 bronzéremmel a táblázat 10. helyén végeztünk az éremszerző 40(!) ország között! Indultak ugyanis tengerentúliak is: USA, Kanada, Mexikó, Argentína és Brazília színeiben.”

„- A hazai versenyeken is alkalmazott körforgásos beosztás jellemezte a versenybírói posztok kialakítását – folytatta a beszámolót Szalay Sándor.-  Volt olyan kollégánk, aki az egyik nap még a diszkoszvetésnél dolgozott, míg másnap már a rúdugrás vezetőbírója volt, így szinte minden bíró tevékenyen részt vehetett az atlétika összes szegmensében. 

A kint töltött napok alatt az olasz nyelvvel is sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnünk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy például az egyik nap a távolugrás magyar vezetőbírója az eredményeket olaszul diktálta le a helyi kollégáknak.

Csoportkép LignanóbólA magyar versenybírók Lignanóban

Az olasz szervezőbizottság vezetője – Nicola Maggio - a verseny után kiemelte, hogy a tíz nap során minden magyar versenybíró kiválóan dolgozott, és reményüket fejezték ki, hogy a két ország között meglévő együttműködés a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Az European Masters Games egy tíz napos verseny volt, tíz magyar versenybíró kiváló közreműködésével. A csapat nagyon jól dolgozott.

Pihenőben

Az Európai Veterán Atlétikai Szövetség (EVAA) elnökével történt megállapodás értelmében a jövő évi szabadtéri Szenior Európa Bajnokságon (Zittau-Bogatynia-Hrádek N.N)

 ismét feladatokat kapnak a magyar versenybírók -  fejezte be tájékoztatóját a zsűri elnökként is tevékenykedőSzalay Sándor,  a magyar delegáció vezetője. (Beszámolók alapján ML)

 Liagnano 2011Lignano 2011

Lignano 2011

Lignano 2011Lignano 2011

Szalay Sándor Lignanoban 2011Lignano 2011

Lignano 2011

vb.foto: Schwartz-Nagy Attila

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.