Velenje versenybírói szemmel

U23 távközbenÉrtékes tapasztalatok a jövő évi szervezéshez / Fotók

A velenjei Mezeifutó Európa-bajnokságra a versenyzőkön kívül, tapasztalatszerzés és ismerkedés céljából egy magyar szervezői delegáció is ellátogatott.

A különböző szakterületek felelősei a verseny során megfigyelhették saját területük működését, eltanulhatták a jó ötleteket, láthatták a tanulságot jelentő a hibákat.

A verseny előtti napon közös pályabejáráson vettünk részt a szlovén szervezőkkel és az EA küldöttséggel.

Bemutatásra került a pálya és az egyéb kiszolgáló létesítmények, mint például az irodák, Call Room, versenyirányító központ, az Omega főhadiszállása. Lehetőségünk volt megismerkedni, tapasztalatot cserélni a különböző szakterületek felelőseivel, amely szintén nagy segítség a a jövőre nézve a hazai szervező gárdának.

Mint a 2012-es verseny technikai helyettese, megpróbáltam nemcsak a pálya kialakítását megfigyelni, hanem a versenyhez tartozó minden területet megismerni, hiszen teljesen más a helyszínen látni egy világversenyt, mint elképzelni, hogy mi hogyan működhet. Külön öröm és megtiszteltetés volt, hogy részese lehettem az idei versenynek zsűritagként is.

A felnőtt női élmezőny

Az Európai Atlétikai Szövetség részéről kapott bizalmat igyekeztem meghálálni, s ebben a két napban minél több  plusz tudást és információt begyűjteni, amelyek hasznosak lehetnek egy sikeres hazai verseny megrendezéséhez. Zsűritagként szabad mozgásom volt a pálya egész területén, így testközelből láthattam a csapatsátor belső életét, a Call Room működését, vagy akár a célba érkező fájdalmas vagy örömteli arcokat.

Zsűritagként való debütálásom nem járt sok feladattal, mivel óvás nem történt a verseny során. Ez már magában egy siker a rendezőknek! Ennek köszönhetően a verseny teljes idejét a pályán tudtam tölteni, és szorgosan jegyzeteltem, hogy később tapasztalataimat átadhassam szervező társaimnak is.

Terepszemlén

Ebben a két napban láttam sok jó ötletet, ugyanakkor feltűnt néhány olyan tényező, amely nem a legkedvezőbb volt az esemény megítélésében. Nekünk az a dolgunk, hogy a jól működő részeket átvegyük és alkalmazzuk. A hibákból pedig tanulnunk kell.

Ez a módja annak, hogy 2012-ben egy sikeres EB-t rendezzünk. Ehhez azonban nagyon sok munkára van szükség. A legapróbb részleteket sem szabad félvállról venni, mert egy apró dolgon is el tud úszni egy verseny jó hírneve.

A magyar u23 csapat a Call Roomban/f: Molnár F.

A kint látottak alapján két olyan pontot látok gyengeségként, amelyeket ki kell javítanunk az idei szentendrei és a velenjei tapasztalatok alapján. Az egyik az EB-n megnövekedett feladatot ellátó Call Room működése. Ennek egy szervezett és gördülékeny helynek kell lennie, hiszen itt történik többek közt a chippel ellátott rajtszámok átvétele, majd a chip kontroll. A másik, ami talán még ennél is fontosabb, és egyszerűbb is megoldani: a kommunikáció.

Létfontosságú az állandó kapcsolat a különböző területek között. Fontos tisztázni, hogy ki melyik területért felelős, ki dönthet adott kérdésekben. Ha ezt a két dolgot kijavítjuk, a többi területen pedig nem hibázunk, akkor biztos vagyok benne, hogy egy sikeres és emlékezetes versenyt fogunk a Skanzenban rendezni 2012 telén. (Erdélyi Ádám írása) 

Fotóalbum/ Velenje

SajtótribünPontos mérés Schulek Csabával

Átjáró a kerítésen

A férfi felnőttek távközben

Erdélyi Ádám és Jorge Salcedo - mezei EB 2011

Versenybíró öröm az EB véén

Jakab Judit, a Skanzen munkatársa VelenjébenKlenoczky Bea és Gyulai Márton a bejáráson

gyulai Miklós és Hansjörg Wirz a zászlóátadásnál

Mezei EB 2011-Velenje

foto: ML

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.